Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 238239240241242 282> |
Korisnik | ||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Svratila i ja malo da vidim šta ima ......a bomei ma svašta lijepoga !!!
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Gledam i divim se...
Moram priznati - da nije klupe vrt ne bih prepoznala!!! I kalikant je procvjetao... sve pršti na sve strane, ne znam kuda prije pogledati. A slika geranijuma i paprati je tako smirujuća.... briše sve tenzije lošeg dana. Hvala ti!
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
Onaj tepih je kućna sreća Helxine soleirolii kod mene raste u vrtu u hladovini, jako se brzo širi i počela se penjati na panj. u jesen od prvih mrazeva pocrni a u proljeće zazeleni i bude još ljepša. ne smeta joj niti što je zalijem po listovima i sve prepreke na koje naiđe pokrije. to malo čudo poguši i korove i sve biljke na koje naiđe |
||
![]() |
||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
|
Svakog se jutra buditi uz pogled na ovakav vrt, sa spoznajom da je baš taj vrt ugostio i radovao tolike drage ljude, sigurno je pravo bogatstvo!!
Slavujčice, tvoje srce pjesninje i ruke pravog paora (paorke, zapravo
![]() |
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
Ah, šta da kažem, sve je već rečeno! Prekrasne slike, prekrasno cvijeće!
Da li je ono kućna sreća pored onog drveta?
![]() |
||
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
Šeflera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() Savjet za biljke u posudama Ako vam je biljka koja raste u posudi korjenjem premrežila cijelu posudu, ne morate je presađivati u veću. U proljeće je izvadite i otpilite jednu trećinu korjena, u istu posudu dodajte nove zemlje, pognojite i vratite ju nazad. Skračivanjem korjena ojačavate biljku. Neke biljke ne vole biti u velikim posudama. Vranjemil npr. više voli kada mu je korjen sputan. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
MAJČINA DUŠICA/ TIMIJAN Thymus
Thymus potječe od grčke riječi thymom što znači hrabrost. Majčina dušica je nadahnula mnoge pjesnike, Kipling je napisao: vjetrom šibana majčina dušica što miriše na juto u raju Oduvijek su je cjenili poznavatelji "biljne vještine" i ova biljka je sastojak čarobnog recepta iz 1600. god, koji omogučuje da se vide vile. Treba razikovati timijan-thymus vulgaris i majčinu dušicu-thymus serpyllum. Oboje su iz roda thymus. Timijan raste uspravno i cvjeta bijelim ili lagano roza cvjetićima. Majčina dušica je puzava i cvjeta tamnije roza cvjetićima. Majčina dušica Ima gorak okus i velika ljekovita svojstva. Pomaže kod prehlade, problema sa probavom, kašlja,nesanice, slabe cirkulacije, te potiče stvaranje bijelih krvnih zrnaca. SIRUP OD MAJČINE DUŠICE Cvjetove i stabjike treba ubrati mokrim rukama i staviti u staklenku, red bilja red šećera . Ostaviti na suncu tri tjedna. Prilikom cjeđenja, cvjetove i stabljike koji su bili natopljeni šećerom, isprati u malo vode idodati u sirup. Sirup zagrijavati dok se ne zgusne ali ne smije zakuhati i ne smije biti pregust. Kada je gotov, uliti ga u staklenke i koristiti kod prehlade. Timijan je čudljiva biljka, nije agresivan, može tu i tamo "zaspati" Blažeg je okusa od majčine dušice i zbog toga se češće upotrebljava u kulinarstvu Ako ga želite spremiti za zimu berite ga dok cvate-gornju pollovinu stabljike, objesite naopačke i čuvajte na suhom mjestu. Kada je potpuno suh spremite ga u staklenke. Pijte čaj od majčine dušice i jedite hranu začinjenu timijanom i bit ćete zdravi. |
||
![]() |
||
|
petit, može i ujutro jedna?
![]() KARMEN, nisi daleko, možeš se malo provozati. ![]() Antonija ![]() Desert rose ![]() |
||
![]() |
||
|
Što god kažem, samo ću se ponavljati ali moram reći da sam ovisnica o biljkama, da je nemjerljiva energija koju s njima razmjenjujem. |
||
![]() |
||
|
hvala ti na lijepoj poruci! ![]() |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Sjećanje na Tomislava me uvijek nekako rastuži makar to bilo i sijećanje u tvome vtru.
|
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
|
drage moje djevojke,
hvala vam što posjećujete moj vrt i što ste svojim porukama ispisale prekrasnu cvjetnu priču i stvorile niz stranica baš onakvih kakve sam ja i sama željela. poklanjam vam pjesmu od Tomislava Ivčića ,velikog Tomislava za kojeg, vjerojatno, ovaj svijet nije bio dovoljno dobar! VOLIM CVIJEĆE PLAVO I LIVADE ZELENE TVOJE RUKE MALE I OČI TVOJE SNENE VOLIM MORA PLAVA I ZVIJEZDE ZIMSKIH NOĆI VOLIM LAĐE BIJELE IZ DALEKA ŠTO ĆE DOĆI VOLIM PTICA PJEV I DIVLJE VALE MORA VOLIM RIJEKA ŠUM I SVITANJE ZORA VOLIM ŠAPAT TVOJ I PRIČE TVOJE SNENE VOLIM KADA SI SRETNA UZ MENE VOLIM KADA PRIČAŠ O SVJETOVIMA DAVNIM MAKAR DAVNO VEĆ SLUŠAO SAM TO VOLIM KAD DOLAZIŠ U VEČER KIŠNOG DANA I OSTAJEŠ DUGO, DUGO U NOĆ ![]() |
||
![]() |
||
|
roza sitno cvijeće je puzavi plamenac, phlox subulata.
|
||
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
||
![]() |
||
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
|
Draga Slavujčice, znaš da ja još nemam svoj vrt nego samo povrtnjak pa valjda zato tako uživam u tvome!
Što se lavande tiče, kupila sam dvije sadnice koje sada rastu u vazi, možda nešto bude od njih.. Kada uredimo okućnicu, nabaviti ću si gorsku lavandu, navodno da je ta "ona prava", ako ništa drugo barem će joj odgovarati klima!
![]() |
||
![]() |
||
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
|
Zanima me kako se zove rozno sitno cvijeće. Hvala
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
i jesu, baš su posebne!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
Smail evo ti još jedna posebne boje
![]() |
||
![]() |
||
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Slavice, stvarno ti je divan vrt, iz dana u dan se mijenja i ako ga ne ovjekovječiš fotografijom kao da si nešto propustila.... a vjeruj mi i mi. Jako ti je lijepa ova perunika.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 238239240241242 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |