Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lavrania (trichocaulon) cactiforme
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lavrania (trichocaulon) cactiforme

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Lavrania (trichocaulon) cactiforme
    Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 15:40

Lavrania cactiforme sin. trichocaulon cactiformis ili larryleachia cactiforme ili ...  još točno deset  sinonima se upotrebljava za  istu biljku iz plemena Stapeliae. Kod mene je provela drugu zimu. Ove godini mi prvi puta cvate. Prezimljavala je na sunčanoj prozorskoj polici negrijane sobe. 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 17:18
E, ovo mi se jako sviđa !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 18:56
ovo je prekrasno
svaka čast
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 19:37
Tvoj je nešto poranio njima je sezona cvjetanja krajem ljeta.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 20:03

Miss M. ako se dobro sjećam mislim  da ga imaš i ti. Čini mi se da  sam ga jednom vidio na nekoj tvojoj slici. Ako nije tajna gdje si ga kupila ? Moj je kupljen kod  Plappa.

Možda je razlog prijevremenog cvjetanja njegov položaj prema suncu. Držim ga na direktnom suncu cijeli dan. Vidim da mu to ne smeta, naprotiv lijepo raste.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 21:35
Da imam ga i moj je stigao iz inozemstva prijatelj je dobio dva od nekog pa je jednog dao meni eno ga živ, zdrav i bucmast. Lani mi je cvao prvi put i to dosta kasno tako da se nisu otvorili svi pupovi.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 10:30
prelijepa biljka Clap
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 12:50
Slažem se s natalijom, prelijepa je!

Kako se razmonožava?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 17:18
sjemenom i izdancima 
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2013 u 18:17
ovo je predivno
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2013 u 19:00

Ne žuri.  Kod njega je sve na easy.  Svaki drugi dan otvori po jedan cvijet .  Ovako izgleda danas:
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2013 u 20:44
A "miris "? Jel kao kod stapelije ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 13:54
Pomirisao sam ga i ništa ne mirišem. Čitam da ga u prirodi oprašuju muhe pa  pretpostavljam da bi i on  morao "mirisati" ali evo .....

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 14:55
26. 5. 2013
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 15:14
pinus prekrasno
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 13:48
Lavrania (trichocaulon) cactiforme 12. 9. 2013

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 16:13
moje počeo pupati nadam se da će stići otvoriti bar koji
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 20:20
zgodan sukulent,vidim da obilno cvate a dali stvara sjeme
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 21:53

počeo je među prvima  a izgleda da će među zadnjima prekinuti cvjetati ove sezone. Nema  miris pa je to vjerojatno  razlog da ne privlači  muhe  koje bi ga oprašile.  Mislim da sjeme neću vidjeti barem ne ove sezone 
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 17:45
teško da ćeš ga vidjeti ikada neki ozbiljniji uzgajivači imaju mrežaste kutije s pčelama za to pošto su jako mali cvjetovi neki uzmu vlas kose i time ih oprašuju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.