Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja povrtna razbibriga
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja povrtna razbibriga

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 22:05
Originalno poslano od člana marta78 marta78 napisao:

Smail jako lijep vrt,sve opljevljeno i zdravo.Ni moje amerikanac još nema plodova samo cvijeta fali mu topline,mene brine što su mu se na donjim listovima pojavili smeđi rubovi, mislim da to nije plamenjača, neznm što bi bilo inače kiša kod mene pada tri četri puta na dan i tako već 7 dana.
Da sam na tvom mjestu Alstroemeriju bi posadila vani, moja se prošle godine preporodila, kad sam je presadila u vrt i dodala joj dosta humusa oko korjenja.

Draga marta dobro mi došla u moj vrt, ako misliš da paradajz ima plemenjaču probaj špricati sa mlijekom, upute imaš u zaštiti bilja, ovo sa mlijekom sam probala prošle godine na luku i paradajzu i stvarno je super, savjet za Alstromeriju ću poslušati, hvala ti.smile79
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 19:41
pustika.čini mi se da su mrmci otišli.neznam da li od otrova ili od kiše,ali smanjio se i broj puževa. nakon što su mi pojeli paprike koje sam posadila između zimske salate više ih nema
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 16:43
Smail jako lijep vrt,sve opljevljeno i zdravo.Ni moje amerikanac još nema plodova samo cvijeta fali mu topline,mene brine što su mu se na donjim listovima pojavili smeđi rubovi, mislim da to nije plamenjača, neznm što bi bilo inače kiša kod mene pada tri četri puta na dan i tako već 7 dana.
Da sam na tvom mjestu Alstroemeriju bi posadila vani, moja se prošle godine preporodila, kad sam je presadila u vrt i dodala joj dosta humusa oko korjenja.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 14:50
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

znači otrov za mrmke.smail suživot s njima je nemoguć.to mi se i dogodilo što sam htjela suživot.sada ih je toliko da će oni mene otjerati iz vrta.e.... neće.imam ja polj.ljekarnu,a oni nemaju.pojeli mi mrkvu već drugi put sijanu,a vidim da je u luku rupica do rupice.
jednom sam tako imala mrmke i bacili smo otrov po cijelom vrtu kad je otišla salata .nije ih bilo godinama.evo ih sad opet
ajama kakav ti je bio pripravak za mrmke? iato i kod mene po luku rupice neke..
Smail neces moci ogrnuti krompir vec is okasnila prerastao je,nego pusti ga tako bit ce opet od njega nesto,samo nece biti kao sto bi bio da je ogrnut.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 10:38
Prošetala, razgledala i stavi opet sličice , ne daviš nikoga jer je sve lijepo....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 08:48
Kod mene svaki dan kiša, pa kiša, eto i nočas je puno kiše napadalo. Povrće na vanjskim gredicama slabo napreduje, najviše šteti papriki, bez sunca i uz previše vlage uopće ne raste samo je jako požutila.

Krompir je prilično visoko izrastao a nisam ga stigla nagrnuti, neznam šta će biti od njega, molim stručni savjet, što ako ga ne budem mogla nagrnuti.

Grašku kao da ne smeta ova kiša, možda mu pomaže lutrasil koji sam stavila zbog ptica, stalno raste a skoro će i cvijetati.

Mrkva koju sam prvu posijala isto dobro napreduje a ima i čuvaricu.

Ostalo mi puno lučica od jeseni pa sam ih stavila koncem petog mjeseca i evo niknule su možda bude od njih i luk.

Cikla je puna uši ali joj ne mogu pomoći kada stalno pada.

eto bit će i čičoka ako ih voluharice ne skuže, dosta sam ih kasno posadila jer sam se premišljala da li da ih sadim ili ne.

Paradajz raste, cvate, ali malo ima plodova, američki jabučar ništa, a novosadski jabučar ima plodove.

Kupine će biti dobre, rastu. cvijetaju kao da im ne smeta kiša.

zato maline ne vole hladnoću i kišu počele se sušiti

imam jednu mladu kruškicu koja je prošle godine prvi puta imala plodove, ove godine joj strunuli plodovi i sva se suši, ustvari trune.

a i listovi su počeli trunuti.

Lijeska je puna plodova, imam crvenu i zelenu.

U plasteniku je bolje stanje, imam dosta salate ljetne kristalke koja se lijepo savila u glavice, ista takva vani niti da se pokrene. Nemam običaj u plastenik stavljati krastavce jer mi dobiju uši i na kraju ih uvijek počupam, niknula mi dva sama pa sam ih ostavila i dobro za sada rastu u odnosu na one vani kojima je hladno i mokro pa ne rastu. Paprika je dobra, nešto malo kasni, tek sada cvijeta ali s obzirom na hladnoću dobra je.

zimski luk je dobar, on ne stvara glavice ostaje uvijek kao mladi luk, on se kasnijih godina dijeli u više stabljika ove godine je već počeo sa umnožavanjem a i počeo je cvijetati, bit će sjemena.

mislila sam da neću saditi paradajz u plastenik ali sam udomila flance pelata, kupljen paradajz u Plodinama za jesti, sestra izvadila sjemenke i posijala za probu, eto vidjet ćemo kako će to ispasti.

dobila sam od naše drage monstere puuuno svakakvih sjemenki, posadila sam butternut u teglice i čekaju bolja vremena da idu na vanjske gredice za sada su još u plasteniku.

tu je i alstromeria koju održavam ove godine na životu, možda i od nje postane prava biljka iduće godine.

ima tu i kopra koji je procvao, kao i zimske salate puterica nansen za sjeme za jesen.

i evo još panoramske slikice plastenika

Ispred plastenika ukrasna punica počima  cvijetati.

I za danas bi to bilo sve, udavih sebe i vas.Cry
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 08:54

Lijepa mala vrijedna pčelica!SmileClapClapThumbs UpHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2013 u 10:29
znači otrov za mrmke.smail suživot s njima je nemoguć.to mi se i dogodilo što sam htjela suživot.sada ih je toliko da će oni mene otjerati iz vrta.e.... neće.imam ja polj.ljekarnu,a oni nemaju.pojeli mi mrkvu već drugi put sijanu,a vidim da je u luku rupica do rupice.
jednom sam tako imala mrmke i bacili smo otrov po cijelom vrtu kad je otišla salata .nije ih bilo godinama.evo ih sad opet
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2013 u 09:17

opet ja imam pitanje.vrt sam gnojila mineralnim gnojivom i stvarno su nestale voluharice,ali sad ima strašno puno mrmaka.iskopala sam nekoliko.uh...ogromni su.po cijelom vrtu su male rupice od njih.mm u ponedjeljak ide kupiti sredstvo za mrmke,ali ja bih više voljela nešto prirodno ako netko zna.možda ima tema o ovome,ali ja ju nisam našla

Draga ajama i ja bi volila da je prirodno efikasno protiv raznih štetočinja u vrtu, ali to nažalost ne šteti niti voluharicama, krticama, rovcima, moraš ih tamaniti kupljenim sredstvima ili ih pustiš u suživot sa tobom kao što ja radim, nešto od svega ipak ostane. Mene najviše muče krtice, taman nešto lijepo krene, kad eto ti njih ispod biljke i sve lijepo dignu u zrak, a kada uđe u plastenik samo da se rsplačem kada vidim šta radi, probala sam sa petardama, kao to im smrdi pa odu, sirutku od mlijeka sam sipala u rupe, stavljala srdelice, sadila one euforbije koje im kao smrde, stavljala zujalice, boce, kupila u bioljekarni kuglice koje se stavljaju u rupe da ih otjeraju, ma njih čini mi se svaki puta sve više.Cry
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2013 u 15:20
opet ja imam pitanje.vrt sam gnojila mineralnim gnojivom i stvarno su nestale voluharice,ali sad ima strašno puno mrmaka.iskopala sam nekoliko.uh...ogromni su.po cijelom vrtu su male rupice od njih.mm u ponedjeljak ide kupiti sredstvo za mrmke,ali ja bih više voljela nešto prirodno ako netko zna.možda ima tema o ovome,ali ja ju nisam našla
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2013 u 10:11

slatkica mala.tako,tako- to se uči od malena
Da,da ajama od malena, ima samo 19 mjeseci.smile79
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2013 u 08:39
slatkica mala.tako,tako- to se uči od malena
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 22:51
Draga wiz budući da ti se sviđa moja pomagačica evo još jedne sličice, prvo mora napuniti tanticu, pa onda zalijevati, vrlo je pažljiva prema biljkama, baka ju uči.

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 19:35
Smail...evo i ja sam ti se smucala po vrteku...sve je supač, uredno i zdravo...neg', najviše od svega mi se nekako sviđa ona mala lila slatka povrtnica što zalijeva cvijeće...ma najradije bih je odmah izcmokala i ponjupala koliko je slatka... a i smokva mi zapala za oko, ja ti imam 3 stabla smokve..u stvari 2 i jednu koja se dala u grm, trebala buh je formirati.Moja je sa Visa, donijela sam vršne reznice prije 6 godina i sad uživam u njenim divnim plodovima..
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 18:33
Ajama za kokosije gnojivo,ali rastopljeno u vodi i zalijevati ne direkt na korijen biljaka,nego malo odaljiti nema boljeg gnojiva ja se uvjerila kod paprika rodile za izvoza.Zalij tim djubrivom prije na dan kod ogrtanja povrca tako sam ja nekad radila dok sam ga imala.
Da zbog hladnih noci,i slabog sunca tokom dana bilje slabije raste,kod mene rodile jagode,ali nemam zrelih nista,slabo,sto rece Smail tek je maj nadati se stici ce sve opet na vrijeme.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 13:33
smail puno hvala.ipak sam ja nestrpljiva.znala sam smile71
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 12:15
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

preslatka ti je unučica smile94, sve ti dobro izgleda, slažem se sa ajamom i ja nisam baš zadovoljna sa mojim, raste sve , pupa i cvjeta ali nekako neveselo, mislim da je to zbog hladnoće

Draga nona, kada smo imali svoju djecu isto su bila preslatka ali zbog raznih obveza nismo stigli uživati u njima, zato sada unuci nadoknađuju sve što smo propustili sa djecom.

Povrće je jako osjetljivo na hladnoću, sve stigne samo da nam tuća ne uništi.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 12:11

da malo promjenim temu.
imam osjećaj,ili sam samo nestrpljiva ,da mi u vrtu sve nekako sporo raste.ove godine sam koristila mineralno gnojivo pošto imam jako puno voluharica.(mislim da sam ih navukla organskim tvarima.)
u zemlju sam dodala npk 20 20 20.kad su biljke porasle dodala sam malo kan-a pod svaku biljku.
nekako nisam baš zadovoljna.možda je to zbog ovih hladnih noći,a možda bih ja samo htjela da je sve bujnije.što mislite da dodam još kan-a ili da pokušam s koprivama.imam rastopljeno i kokošje gnojivo.možda da probam.  uh koliko dilema

Draga ajama, ja na tvom mjestu nebi ništa više gnojila, noći su prehladne da bi biljke mogle bolje rasti, niti meni nije baš nešto veliko povrće na vanjskim gredicama, sve će ti samo jako izbujati a plod će ti izostati ako budeš još gnojila, pa tek je peti mjesec stigne sve, zaboravljamo da je ove godine sve kasnije startalo zbog preduge zime.Smile

PS:  kokošje gnojivo ti je prejako za povrće, ako ga stavljaš, najbolje je u jesen kada se ore ili štiha.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 09:42
preslatka ti je unučica smile94, sve ti dobro izgleda, slažem se sa ajamom i ja nisam baš zadovoljna sa mojim, raste sve , pupa i cvjeta ali nekako neveselo, mislim da je to zbog hladnoće
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 09:36
da malo promjenim temu.
imam osjećaj,ili sam samo nestrpljiva ,da mi u vrtu sve nekako sporo raste.ove godine sam koristila mineralno gnojivo pošto imam jako puno voluharica.(mislim da sam ih navukla organskim tvarima.)
u zemlju sam dodala npk 20 20 20.kad su biljke porasle dodala sam malo kan-a pod svaku biljku.
nekako nisam baš zadovoljna.možda je to zbog ovih hladnih noći,a možda bih ja samo htjela da je sve bujnije.što mislite da dodam još kan-a ili da pokušam s koprivama.imam rastopljeno i kokošje gnojivo.možda da probam.  uh koliko dilema
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.