Naprstak - Digitalis purpurea |
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima narančastih, žutih, svijetlosmeđih, boje maline... |
|
Sponzorirani linkovi | |
jadran81
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow... baš su mi posebni....
silvestra jel ti imaš tak nisku ogradu ili su oni tako veliki?.. ja sam si ove godine po prvi puta išla uređivat mali cvijetnjak.. (neš ti cvijetnjaka al dobro).. i posadila sam i ovaj cvijetić... počeo je cvasti ali nije još u punom cvatu... lijepi mi je... nisam ni znala kak se zove al sad znam...
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija, hvala na savjetu. Ovaj cvijet imam prvi puta ove godine pa je svaki savjet dobrodošao....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Digitalisi su medju vrstama koje najbolje privlace korisne insekte u vrt, kod nas nije to jos toliki problem al recimo ameri koji su su poubijali vecinu pcela pesticidima i otrovima jako paze da ukljuce takve vrste u vrtove, inace nista od oprasivanja.
Ja sam ih posijala ove godine u prednji vrt, nadam se skupit sjemena da ih rasirim i u straznji dio |
|
velika gorica
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jadran 84 ograda je oko metar visine,a digitalisi su oko 12o cm pa i više,vole sunćane položaje...ja imam ove boje koje sam stavila da vidite.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj skromni dodatak
|
|
belica,zagreb
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepe su i jednoj i drugoj. Ja ih ove godine nemam jer su mi majstori uništili dio vrta ali dogodine sigurno ih imama. |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih imam zahvaljujući Josipi koja mi je dala sjeme prije par godina.U njenom vrtu ima ih svakavi!Meni su cvjetale roze,prošle godine sad će cvjetati nove neke sijane prošle godine.Sijala sam ih i ove,ali oni su dvogodišnja biljka tako da će cvjetati tek sledeće godine ..Ja ih baš volim!Posijala sam i žuti digitalis onaj što je trajnica..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni digitalis cvita već dvadesetak dana.... prvi cvjetovi su pri kraju i ja sam ih odrezala ali ne do dna jer vidim nešto nalik na zaperke odnosno nalik na nove pupove....da li su to novi cvijetovi? Sjeme ne vidim nigdje ....kad stane cvitati jeli izgulim kompletnu biljku ili....??? Hvala
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za sjeme, moraš pustiti biljku da to odradi - ne režeš cvjetnu stapku dok se ne osuše čahurice sa sjemenkama, onda sjemenke budu crne i pokupiš ih
ali ako ima novih pupoljaka onda će opet cvasti pa možeš njih pustiti da sazrije sjeme moj je lani cvao i kad se osušila stabljika, skupila sam sjeme, a nju odrezala isto je sa strane bilo par listića koje nisam dirala i sad su se opet formirali cvjetići... doduše kraća je stabljika nego lani, ali ništa manje lipa |
|
acer69
Upravo klijam Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj mi je posebno lijep:
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/mojeslike006_zps771a9811.jpg. -
|
|
acer69
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/mojeslike007_zps9d2de18b.jpg. -
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/P1050392_zps9255fd98.jpg. -
|
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
acer69
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, Matilda!!!I tvoji su krasni.Posebno ovi u skupini (druga sika).
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
Leona31
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i pustinja u coveku |
|
acer69
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31, imam ih više i kod svakog je cvijet na vrhu veći, a donji cvjetovi su manji.
Evo rozog mada je počeo ocvjetavati: http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/CAM00120_zpscac66df4.jpg. -
|
|
Leona31
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da to sad vidim,i ovaj na vrhu,jel to neka mutacija biljke ili su bas sve kod tebe takve,jer kod mene se prosle godine desavalo sa Delfiniumom,jednogodisnjim,da je ceo plav samo jedan cvetic beo.Tako da mi deluje vrlo nteresantno.
|
|
i pustinja u coveku |
|
acer69
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu mi svi isti.Mislim da nije mutacija, već je takva sorta.Sijala sam tri različita sjemena pod nazivom Digitalis pa sam dobila i ovakve.Sjeme je poklon i samo je pisalo Digitalis.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |