Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6465666768 94>
Korisnik
Poruka
anicadk View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 28
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anicadk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 09:52
http://s1276.photobucket.com/user/anicadk/media/pelargonije_zpsb419b075.jpg. -
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 15:50
Originalno poslano od člana anicadk anicadk napisao:

pozdrav cure

Lu Lei ta puzavica se zove tamjan/tamjanika ja ju već drugu godinu imam na balkonu i odlična je, kombinirala sam ju prošle godine s begonijama, ove godine sa puzavim pelargonijama

čitam tu kod vas da bi postigla bujniji rast pelargonija, da je dobro pogidati cvijetove, znači one ocvale ili i pupove, tj. da otkinem sve? 

tekućim željezom sam ih zalila, kristalonom isto tako, sad sam dobila i prihranu preko lista, i iskreno se nadam da će mi vratiti cvjetanjem

Draga anicedk, ocvale cvijetove redovito skidaj jer ce manje gubiti snagu na njih a ljepse cvijetati. Ja ih " cistim " svaki vikend. Sto se bujnosti tice, treba ih pincirati ali ja ti to nisam nikad radila, pa ce ti savjet sigurno dati iskusnije cure:-) a sto se tamjana tice, nije li on zeleno -bijele boje?
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 15:51

http://s1276.photobucket.com/user/anicadk/media/pelargonije_zpsb419b075.jpg. - </a>

Bile su ti lijepe, zdrave..a jel to sa kracom stabljikom?
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 20:11

moje su krenule lijepo cvast...pa i usprkos ovoj glupoj kišurini Embarrassed

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pelargonije_nakon_kisa/59700.aspx -

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pelargonije_nakon_kisa/59699.aspx -
Na vrh
anicadk View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anicadk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 10:17
ajme prelijepe su ti Lu Lei, na ovoj slici su samo pelargonije

a što se tiče tamjana ima i šareni i zeleni, da to su one s kraćom stabljikom,
prva godina

Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 15:35
Hvala:-) i hvala ti na info:-))) a uspijes ih ocuvati preko zime ili kupujes svake god?
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2013 u 22:41
Na nekim  listovima su mi se pojavile smeđe točkice....nije plutavost (barem još)....ne znam jel bi to mogla biti hrđa? Mrak je pa ne mogu uslikati....tražim po netu trenutno primjer hrđe na muškatlima....što ako je hrđa, čime to špricati? Jel se to može suzbiti uopće?
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 08:05
nisam sigurna što je to.ima to i kod mojih.mislim da se to pojavi od ove kišurine.ja poberem to hrđavo lišće.nisam primjetila da im to nešto posebno škodi
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 09:03
Maknut ću ih i ja....gledala sam po netu i vidim da postoji hrđa i plamenjača, i čuda još....Tko zna što je .....
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 11:19
Ja sam isto primjetila na svojima i pospricala ih preventivno sa Antracolom ( cuprablau ) i zasad je ok i da maknula sam to bolesno lisce.
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 11:33
I ja sam s time jučer navečer :D to sam jedino imala :D ne znam hoće li djelovati...tek sam par listova našla. Tražila sam slike na netu da pokušam vidjeti jel plamenjača ili hrđa....ali nisam našla.
Na vrh
anicadk View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anicadk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 14:46
Lu Lei  nisam ih sačuvala, nemam mjesta, imam podrum, ali nema svjetla, mislim da ću ove godine probati mlade pelcerčiće, pa ćemo vidjeti

imam i ja ti smeđih flekica po listićima, to ti je sve od kiše, tamo gdje ima puno, tamo sam pokidala

jučer sam i one duple lize špricala, jer mi se pojavila uš (one zelene kao i na ružama), nadam se iskreno da će otići  i da će nam sunca biti ubrzo 
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 17:40
Originalno poslano od člana Majdaaa Majdaaa napisao:

I ja sam s time jučer navečer :D to sam jedino imala :D ne znam hoće li djelovati...tek sam par listova našla. Tražila sam slike na netu da pokušam vidjeti jel plamenjača ili hrđa....ali nisam našla.

Tesko da budes nasla i ja sam vec to trazila, aaali zato sam basla u jednom gosp.listu i tamo pise da he cuprablau za to, pa eto ja se nadam da ce to pomoci :-D i da, to su nam divni vremenski uvjeti priskrbili :-(((
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 17:44

Lu Lei  nisam ih sačuvala, nemam mjesta, imam podrum, ali nema svjetla, mislim da ću ove godine probati mlade pelcerčiće, pa ćemo vidjeti

imam i ja ti smeđih flekica po listićima, to ti je sve od kiše, tamo gdje ima puno, tamo sam pokidala

jučer sam i one duple lize špricala, jer mi se pojavila uš (one zelene kao i na ružama), nadam se iskreno da će otići  i da će nam sunca biti ubrzo 

Ni ja ih nemam gdje cuvati,a ni pelcere nazalost, vec svake godine iznova:-( a stare bi bile predivne drugu god na balkonu .
E a zasto nisi probala te usi sa neopitroidom? Ja sa ruza usi skidam s njim
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2013 u 23:46
Nego, ja sam ove godine kupila puzave jednostruke muškatle koji su kričavije rozi od ovih uobičajenih....uzgajivačica je rekla da će biti jednaki kao i crveni i rozi...ali nekako nisu toliko puzavi....baš sam htjela te svjetlo roza, ali uvjerila me u ove! Ima li tko te puzavice s ovom bojom? Ovaj cvjet u pozadini je sličniji pravom izgledu....ovaj veći je nekako svjetliji od sunca.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 18:30
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 18:31

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 19:36
Tako lijepo i bogato izgledaju
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 20:12
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

ovo nisu ovogodišnji ili se varam????

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 21:07
ne nisu ovogodišnji.uvijek imam one od lani.sad si upelcam za na godinu.pokazali su mi se najbolji drugu godinu.imam dobre uvjete za prezimljavanje i tako radim godinama
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6465666768 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.