Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mammillaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mammillaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 23>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2013 u 11:28
Dini, ova druga opcija.
Inače imamo temu o prezimljavanju kaktusa pa si prouči, do zime imaš još puuuuno vremena.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2013 u 11:32
Druga varijanta je bolja. Krajem listopada ju zadnji puta zalij i do proljeća neka miruje

Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:17
Hvala na savjetima! Budem potražio temu o prezimljavanju :)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 08:09
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 12:19
mammillaria microcarpa

mammillaria guelzowiana

mammillaria slevinii

mammillaria alamensis

mammillaria grahamii

17. 7. 2013
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2013 u 22:28
mammillaria bombycina

preko zime su u garaži sa ostalim mamilarijama i drugim kaktusima ali mi ne cvatu. Što krivo radim?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 12:43
Ništa ne radiš krivo moje su i veće od tih pa ne cvatu i ne samo meni. Izgleda da njima treba malo duže.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2013 u 08:56
 Mammillaria karwinskiana  beiselii (?)

Miss M. tnx.
 Mammillaria karwinskiana  beiselii, cvijet ima neugledan a i ne cvate baš bujno ali zato ima lijepi habitus.  Jedna od mojih meni ljepših mamilarija.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 23:27
Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. Arizona snowcap  

I od ove  Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. Arizona snowcap  cvijet još nisam vidio. Koje  ime? da polomiš jezik.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 06:49
Pinus,i meni dosta takvih mammillaria nije cvalo,valjda im treba više vremena.Vetulu imam preko 10 godina i od cvijeta ni C!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 14:23

mk, slažem se sa time što si napisala, treba im više vremena. Izgleda  da kasno ulaze u pubertet. Embarrassed LOL  Niti ova geminispina sa slike mi do sada nije cvjetala. Confused
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2013 u 09:58
mammillaria plumosa

mammillaria plumosa, nježan kao kakva ženska. Approve Mogli bi se polegnuti  na njega a ne bi vas piknuo.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 08:52
Pinus, sve gledam ove tvoje mammilarie i moram priznati da ti se divim: super upicanito ( kao i sve tvoje biljke)
Ajd da ti olakšam; ja kaktuse prvenstveno uzgajam radi njih samih kao takvih, a ako još i procvatu, tim bolje.
Kad sam davno prije počela sakupljati kaktuse, internet nije ni postojao, a o literaturi kod nas da i ne govorim. Sve su to bili mali primjerci kaktusa, pelceri pokupljeni od komšinica oukolo( tad nisu bili susjedi).
I tako s vremenom, malo po malo, evo nas tu, u ovom vremenu sa svim mogućim informacijama i literaturom, kaktusi cvatu ko sumanuti, al ipak neki od njih neće. Zašto ? 
Uživaj u njima kakvi su ti, a lijepi su ti. Procvast će jednom, valjda.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 09:47
mammillaria elongata

Glikice dali si vidjela kaktuse od  Lovrekovića ?  Njegovi  kaktusi  su  "super upicanito"  – savršeni, isto kao i njegove čuvarkuće. Možda jednog dana . . .

A što se uzgoja tiče iskustvo baš i nemam ali je zato tu internet pa plivam na iskustvima drugih.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 13:08
Jesu li iste ?

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 13:37
Glikice, mislim da su tvoje mamilarije: Mammillaria polythele nudum ? Big smile Vrste kojeg roda kaktusa su teže za ID od mamilaria ? Cry

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 21:23
mammillaria guelzowiana

mammillaria guelzowiana, tri glave sa 7 cvjetova, maksimum je bio sa 11 Big smile 

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 21:55
Pinus,a kako da ja svoju natjeram da cvijeta,kupljena je sa cvijetom i poslije ništaConfused,ili se moram strpjeti kao za sve druge.Prelijepa ti jeTongue
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2013 u 08:10
Mali kaktus, pogledaj na mammillarias.net (klikni). U komentarima piše da je za cvjetanje potrebna visoka razina svijetla. Ja bi ju premjestio ako već nije na neku suncem  ispostavljenu poziciju.  Slaba vijest je da u Evropi cvate  6 i 7 mj. Ali pošto je tek početak kolovoza šanse postoje, držim palčeve.

Ps. možeš li otkriti porijeklo svoje mamilarije, gdje si ju nabavila ? 

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2013 u 10:44
Kupila mi prijeteljica na Floraartu od Bešlića mislim,stoji na najjačem suncu,stavit ću sliku navečer.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.