monsterin eko povrtnjak |
Odgovori
|
Stranica <1 6263646566 138> |
| Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 11:48 |
|
Da
![]() ....Zvuči smješno, ali na mom vrtu stvarno možeš prehodati maraton... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 22:54 |
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 22:57 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:01 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:04 |
|
|
![]() |
|
dadinica
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:05 |
|
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:05 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:09 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:10 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:11 |
|
Dadinice!
![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
|
kamelia
Odrastao grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:11 |
|
Vidi se tko je bio vrijedan
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:12 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:17 |
|
Pola graška je pobrano i pola očišćeno......čeka me još toliko očistiti, a onda slijedi nova tura branja i čišćenja.....Ovo je samo dio niskog graška, imam još poluvisoki koji mi se jako sviđa, jer ima ogromne mahune s devet do deset zrna unutra i zrno mu je jako krupno, puno krupnije od ovog niskog... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:18 |
|
Kamelia !
![]() Kad ću biti vrijedna ako ne sada dok traje sezona...![]()
|
|
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:37 |
|
Uh zeno koja blagodat imat toliko zdrave hrane.zrna boba mi se posebno svidjaju na sto on lici ukusom grasak,grah?
|
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 09:09 |
|
Pustilka, više je sličan grašku, ali opet drukčiji...Grašak je fin slatkast, a bob on je malo gorkast. Ja ga mogu pojesti jednom dok traje sezona i to mi je dosta. Nije da mi je loš, nije mi ni prefin, ali svaka promjena dobro dođe..Skuham ga jednom, izdovoljim se, a ostalo ostavim da dozreli da ga opet mogu spremiti za sjeme.
![]()
|
|
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 10:13 |
|
Uh onda i nije nesto posebno ja sam mislila da je slican grahu,jednoj vrsti krupnog azijskog.Ne isplati se sijati ako ces ga jest samo jednom
|
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 10:47 |
|
Ma Pustilka, isplati ga se posijati....Uostalom i bob je kao i sve druge zrnašice, jako zdrava namirnica, samo tko ga voli...
|
|
|
|
![]() |
|
Smail
Trajnica
Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:10 |
|
Draga Mons, grašak i bob su ti super, a tek bijeli luk od Dadinice, moj je onakav kao i tvoj onaj prvi, sadila sam ga rano u jesen kao bit će bolji i krupniji ali ništa, samo je ranije dozrio. Ja sam svoj grašak jučer počupala jer je gotov, imala sam dvije berbe na njemu i to je to, kasno sam ga posadila, pa su ga ptice popasle, ipak sam zadovoljna, nisam imala puno oko njega posla, a graška je bilo prilično, molim prijedlog šta da posadim sada umjesto njega.
|
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:40 |
|
Draga moja Smajlić !
Odmah ću ti reći, ni ja ovaj puta nisam baš zadovoljna s mojim jesenskim češnjakom...Čekaj dok ga povadim i očistim bar nešto, vidjet ćeš čemu moje negodovanje..Ima ga puno sitnog kao buhe, što ne bi smjelo uopće tako biti.... A što se tiče boba, graška i svega ostalog, evo ovako moram reći....Što se tiče općenito cijelog mojeg povrtnjaka, uvjek sam spora ko spori puž....Nikamo ne žurim i ništa ne sadim i ne sijem rano, ostanem sa svime najzadnja.....osim plastenika... Ralog? Nemam svoju mehanizaciju i uvjek čekam dok susjed uradi svoje što ima, tek tada smo mi na redu...Ne žalim se jer u biti vidim da to i nije tako loše....Koliko god sporo bilo, uvjek mi sve stigne na vrijeme.... Zapravo ljudi uvjek jure čim prije nešto posaditi ili posijati, a tada se dogodi ono njagore, smrzne se ili taman kad biljke krenu, niknu, klepi ih mraz....Ja čekam i taman dok ja čekam, vrijeme se ustabili, a zemlja lijepo zagrije i začas je sve vani... Držim se onog što bi stari mudri Japanci rekli...Polako i sporo živi i radi, bez suviše stresa i opterećenja, bez žurbe, pusti jednostavno nek sve ide svojim tokom onako kako mora tako nek bude, nigdje ne žuri jer opet ćeš stići sve uraditi na vrijeme... Uvidjela sam da je sve to baš tako....kasnim sa svime, jako kasnim, ali mi uvjek dođe sve baš onda kad treba.....Moja mama me čak i zeza zbog toga....![]() Uvjek mi kaže da zadnja sve sadim, a berem isto kao i oni koji su sve rano posadili....Reći ću ti isto za bob i grašak, sadim ga možda i prekasno ( treći, četvrti mjesec ) a gle koliko ga ima i opet dođe na vrijeme.![]() |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 6263646566 138> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |