Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Plumeria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Plumeria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 8>
Korisnik
Poruka
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 21:15
Super ti to izgledaju. Ja sam se nekako odlučio da ne naručujem više semena is Tajlanda jer imam loša iskustva. Tako da sam ove godine naručuo semena is Havaja i dobio skoro 50 posto semena bonusa. Tako da sada ima više od 200 semena u zemlji. A kako če se odazivati i rasti, to ču javiti kasnjije. Za sada su na toplom i ja u niskom startu. A tebi želim da ti što pre izrastu. Ako prežive prve 2,3 godine, onda si na najboljem mogučem putu. Sada mi je jasno zašto ih zovu: first year seedling, second year seedling...

pozdrav iz Slovenije
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2013 u 12:49
Hvala plumerija.
preko 200 sjemenki, wow, bit će to puno malih plumica :)

Rastu ove moje, rastu, pa da će uskoro u veće teglice :)
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 13:18
moja se suncala malo

blago sam zabrinuta jer je vec izbacila korijenje iz rupa na posudi, a presadila sam ju pred... dva tri tjedna mozda. morat cu joj nac neku bacvu ocito
velika gorica
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 10:07
W. Krasna je. Koliko je stara? Mogu li te zamoliti da mi kažeš kako je točno zalijevaš? Ima neki posebni princip ili je s njom kao i sa adeniumima.
Koje prihranu koristiš i koji supstrat?

Evo mojih
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 14:04
uh, ne znam koliko je stara jer je reznica.
zalijevanje isto kao i adeniumi, mozda malo rjedje sad kad je u velikoj posudi. medjutim ovim tempom morat cu ju opet presadit relativno brzo, ali ovaj put ce ici u posudu koja je onako siroka vise nego duboka.
prihrana, vodotopivo gotovo gnojivo, s njom ne pazim previse i dobije manje vise sto se nadje pri ruci, najcesce 20-20-20.
supstrat je mjesavina borove kore, ekspandirane gline, cigle, perlita i tako mozda jos kojecega.
velika gorica
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 15:35
Hvala W.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 16:31
Np :)
Cesto se moze procitati da plumerijama treba gnojivo sa puno fosfora, medjutim istrazujuci nasla sam na podatke da je to zastarjela prica, i da im je neki normalniji omjer sasvim ok. Tvoje su jos male i definitivno im je bolje da imaju nutrijente za izgradnju zelene mase, pa mislim da im je tak neko osnovno gnojivo ok.
Za zalijevanje, preporucam onaj stos sa drvenim stapicem sto sam pisala ovima na ljutim papricicama, piknes (dublje) u posudu stapic za raznjice, i onda kad hoces provjerit kolko je vlazno samo ga izvuces i prislonis na ruku, pa ako je hladan il vlazan u zoni korijena znas di si. Vrijedi i za bilo koje drugo bilje osjetljivo na vodu
velika gorica
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 18:12
Hvala W.
Idem popikati ražnjić-štapiće. Pročitala sam to na papričicama, štoviše pomislila sam kako odlična ideja i radi posla ili tko zna čega zaboravila na to u potpunosti.
Na vrh
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 20:28
Hvala ti na ovoj poruki Wolfsbane. Mislim da če to meni jako jako koristiti, jer volim previše zaljevati moje plumerije. Pa eto zato sam ih do sada mnogo previše izgubio. Ali tako je i u svakodanjem životu. Učimo se cijeli život. Do zadnjeg diha mi se učimo. Htjeli ili ne ;)

A meni treba još koji tjedan pa ču imati prve cvijetove. I to ove godine u zlatu. Jedna mi je reznica jako poranila. I to sa pretpostavklom, da je več 2 mjeseca samo u posudi sa vodom. I ona fino raste i priprema se na cvatenje...

pozdrav svima

Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

Np :)
Cesto se moze procitati da plumerijama treba gnojivo sa puno fosfora, medjutim istrazujuci nasla sam na podatke da je to zastarjela prica, i da im je neki normalniji omjer sasvim ok. Tvoje su jos male i definitivno im je bolje da imaju nutrijente za izgradnju zelene mase, pa mislim da im je tak neko osnovno gnojivo ok.
Za zalijevanje, preporucam onaj stos sa drvenim stapicem sto sam pisala ovima na ljutim papricicama, piknes (dublje) u posudu stapic za raznjice, i onda kad hoces provjerit kolko je vlazno samo ga izvuces i prislonis na ruku, pa ako je hladan il vlazan u zoni korijena znas di si. Vrijedi i za bilo koje drugo bilje osjetljivo na vodu
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 11:04
nema problema, drago mi je ako vam pomogne.
plumeria, pa daj pukni slike pobogu
btw, ako je reznica u vodi a izbacuje pupove, jel ces ih ostavit ili maknut? obicno ljudi micu te pupove jer kazu da crpe energiju umjesto da ona ide u korijen?

drugo pitanje, koji oblik posude ti je najbolji za plumice?
velika gorica
Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 12:54

prihrana, vodotopivo gotovo gnojivo, s njom ne pazim previse i dobije manje vise sto se nadje pri ruci, najcesce 20-20-20.
supstrat je mjesavina borove kore, ekspandirane gline, cigle, perlita i tako mozda jos kojecega.

Kakav je naziv toga gnojiva? kako da trazim u poljop. apoteci?
Lika u srcu!!!
Na vrh
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 20:57
Neču dirati te pupove. Pa još malo i ona če imati cvijetove. A tek ču poslije razmišljati šta da napravim  sa njom.

Wolfsbane, evo ti linka sa Fejsa. Svaki dan dodajam po jednu sliku pupoljaka... http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151582140780033&type=1

Meni je oblik posude svejedan. Ja dobijam od jedne koleginice ogromno tih posuda i baš ne obračam pažnju na oblik posude. Mislim da je važnije, šta je unutra ;)
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 19:15
Originalno poslano od člana tanja j tanja j napisao:

Kakav je naziv toga gnojiva? kako da trazim u poljop. apoteci? [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

oprosti Tanja, glupi forum mi nije oznacio novi post.
trazi upravo tako, vodotopivo gnojivo sa mikroelementima. najcesce imaju kristalone,cak neki prodavaci nemaju pojma da je "kristalon" ime samo proizvoda od Yare. ali ima jos poneki proizvodjac, Haifa npr. sva su ok, gledaj samo da uzmes omjer npk koji ti pase.
velika gorica
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 19:18
Originalno poslano od člana plumerija plumerija napisao:

Neču dirati te pupove. Pa još malo i ona če imati cvijetove. A tek ču poslije razmišljati šta da napravim  sa njom. Wolfsbane, evo ti linka sa Fejsa. Svaki dan dodajam po jednu sliku pupoljaka... http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151582140780033&type=1Meni je oblik posude svejedan. Ja dobijam od jedne koleginice ogromno tih posuda i baš ne obračam pažnju na oblik posude. Mislim da je važnije, šta je unutra ;)

joj sta mrzim facebook... ajd uspjela vidjeti, fora da nema listova uopce al pupove tjera mrtva hladna
velika gorica
Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 22:56
[QUOTE=Wolfsbane]

Hvala ti na odgovoru, nema veze što kasni bitno je da si potvrdila moje razmišljanje. Naime, kupila sam upravo taj cristalon. Čitajući upute na njemu pretpostavila sam da bi to moglo biti to!
Lika u srcu!!!
Na vrh
acer69 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje acer69 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2013 u 11:19
Ovo je moja Plumeria:

http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/CAM00108_zps9dac0c45.jpg. -
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 16:48
Plumerija,

Zaista ne znam kako tebi cvatu. MEni godine i godine prolaze, a ne cvatu, ogromne su, obicno tek u kasnu jesen puste pupoljke i to se ne uspije otvoriti.  Cak imam i jednu iz reznice koja je od biljke koja je cvala u Brazilu, pa niti ta ne cvate. Uzas.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 23:00
Pa kod mene nešto događa ;)

Na vrh
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 23:02
Evo, danas ujutro, šta me čekalo:

Na vrh
plumerija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plumerija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:24
Dragi ljubitelji plumerija, ovo moram da delim sa vama. Kod mene ove godine plumerije cvate na puno. Tako da če se mi ostvariti dugo godišnja želja, da ču iz cvetova napraviti venac za oko vrata ;) Ajme meni, samo što ga nisam počeo raditi.... Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.