Plumeria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Korisnik | ||
plumerija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Super ti to izgledaju. Ja sam se nekako odlučio da ne naručujem više semena is Tajlanda jer imam loša iskustva. Tako da sam ove godine naručuo semena is Havaja i dobio skoro 50 posto semena bonusa. Tako da sada ima više od 200 semena u zemlji. A kako če se odazivati i rasti, to ču javiti kasnjije. Za sada su na toplom i ja u niskom startu. A tebi želim da ti što pre izrastu. Ako prežive prve 2,3 godine, onda si na najboljem mogučem putu. Sada mi je jasno zašto ih zovu: first year seedling, second year seedling...
pozdrav iz Slovenije |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
|
Hvala plumerija.
preko 200 sjemenki, wow, bit će to puno malih plumica :) Rastu ove moje, rastu, pa da će uskoro u veće teglice :) |
||
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
moja se suncala malo
blago sam zabrinuta jer je vec izbacila korijenje iz rupa na posudi, a presadila sam ju pred... dva tri tjedna mozda. morat cu joj nac neku bacvu ocito ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
|
W. Krasna je. Koliko je stara? Mogu li te zamoliti da mi kažeš kako je točno zalijevaš? Ima neki posebni princip ili je s njom kao i sa adeniumima.
Koje prihranu koristiš i koji supstrat? Evo mojih ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
uh, ne znam koliko je stara jer je reznica.
zalijevanje isto kao i adeniumi, mozda malo rjedje sad kad je u velikoj posudi. medjutim ovim tempom morat cu ju opet presadit relativno brzo, ali ovaj put ce ici u posudu koja je onako siroka vise nego duboka. prihrana, vodotopivo gotovo gnojivo, s njom ne pazim previse i dobije manje vise sto se nadje pri ruci, najcesce 20-20-20. supstrat je mjesavina borove kore, ekspandirane gline, cigle, perlita i tako mozda jos kojecega. |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
Hvala W.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Np :)
Cesto se moze procitati da plumerijama treba gnojivo sa puno fosfora, medjutim istrazujuci nasla sam na podatke da je to zastarjela prica, i da im je neki normalniji omjer sasvim ok. Tvoje su jos male i definitivno im je bolje da imaju nutrijente za izgradnju zelene mase, pa mislim da im je tak neko osnovno gnojivo ok. Za zalijevanje, preporucam onaj stos sa drvenim stapicem sto sam pisala ovima na ljutim papricicama, piknes (dublje) u posudu stapic za raznjice, i onda kad hoces provjerit kolko je vlazno samo ga izvuces i prislonis na ruku, pa ako je hladan il vlazan u zoni korijena znas di si. Vrijedi i za bilo koje drugo bilje osjetljivo na vodu |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
Hvala W.
Idem popikati ražnjić-štapiće. Pročitala sam to na papričicama, štoviše pomislila sam kako odlična ideja i radi posla ili tko zna čega zaboravila na to u potpunosti. |
||
|
||
![]() |
||
plumerija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 32 |
|
Hvala ti na ovoj poruki Wolfsbane. Mislim da če to meni jako jako koristiti, jer volim previše zaljevati moje plumerije. Pa eto zato sam ih do sada mnogo previše izgubio. Ali tako je i u svakodanjem životu. Učimo se cijeli život. Do zadnjeg diha mi se učimo. Htjeli ili ne ;)
A meni treba još koji tjedan pa ču imati prve cvijetove. I to ove godine u zlatu. Jedna mi je reznica jako poranila. I to sa pretpostavklom, da je več 2 mjeseca samo u posudi sa vodom. I ona fino raste i priprema se na cvatenje... pozdrav svima
|
||
![]() |
||
|
nema problema, drago mi je ako vam pomogne.
plumeria, pa daj pukni slike pobogu ![]() btw, ako je reznica u vodi a izbacuje pupove, jel ces ih ostavit ili maknut? obicno ljudi micu te pupove jer kazu da crpe energiju umjesto da ona ide u korijen? drugo pitanje, koji oblik posude ti je najbolji za plumice? |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
|
Kakav je naziv toga gnojiva? kako da trazim u poljop. apoteci? ![]() |
||
Lika u srcu!!!
|
||
![]() |
||
|
Neču dirati te pupove. Pa još malo i ona če imati cvijetove. A tek ču poslije razmišljati šta da napravim sa njom.
Wolfsbane, evo ti linka sa Fejsa. Svaki dan dodajam po jednu sliku pupoljaka... http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151582140780033&type=1 Meni je oblik posude svejedan. Ja dobijam od jedne koleginice ogromno tih posuda i baš ne obračam pažnju na oblik posude. Mislim da je važnije, šta je unutra ;) |
||
![]() |
||
|
oprosti Tanja, glupi forum mi nije oznacio novi post. trazi upravo tako, vodotopivo gnojivo sa mikroelementima. najcesce imaju kristalone,cak neki prodavaci nemaju pojma da je "kristalon" ime samo proizvoda od Yare. ali ima jos poneki proizvodjac, Haifa npr. sva su ok, gledaj samo da uzmes omjer npk koji ti pase. |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
joj sta mrzim facebook... ![]() ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
|
[QUOTE=Wolfsbane]
Hvala ti na odgovoru, nema veze što kasni bitno je da si potvrdila moje razmišljanje. Naime, kupila sam upravo taj cristalon. Čitajući upute na njemu pretpostavila sam da bi to moglo biti to! ![]() |
||
Lika u srcu!!!
|
||
![]() |
||
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
|
Ovo je moja Plumeria:
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/CAM00108_zps9dac0c45.jpg. -
![]() |
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Plumerija,
Zaista ne znam kako tebi cvatu. MEni godine i godine prolaze, a ne cvatu, ogromne su, obicno tek u kasnu jesen puste pupoljke i to se ne uspije otvoriti. Cak imam i jednu iz reznice koja je od biljke koja je cvala u Brazilu, pa niti ta ne cvate. Uzas.
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
|
Pa kod mene nešto događa ;)
![]() |
||
![]() |
||
|
Evo, danas ujutro, šta me čekalo:
![]() |
||
![]() |
||
|
Dragi ljubitelji plumerija, ovo moram da delim sa vama. Kod mene ove godine plumerije cvate na puno. Tako da če se mi ostvariti dugo godišnja želja, da ču iz cvetova napraviti venac za oko vrata ;) Ajme meni, samo što ga nisam počeo raditi.... Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |