monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga moja Dadinice, nisam joj htjela dati mlijeko, jer nama je veterinar prije savjetovao ( kad nam je pas slučajno pojeo biološke mamce za štakore ) da u slučaju trovanja bilo kakve životinje, treba najprije dati slane mlake vode da se izazove povraćanje..poslije toga bi bilo dobro dati aktivni ugljen jer on veže otrove na sebe i putem stolice ili mokraće izlučuje se van...također kome je dostupan Antidot ( vitamin K ) no to nama običnim ljudima nije baš dostupno, mislim da to mogu posjedovati samo veterinari i veterinarski tehničari.....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Jesi li je pokušavala nalijevati mlijekom?
Mi smo tako našeg Miška izvukli.... susjed je otrovanom ribom tamanio parcove, a Miško obožava ribu pa je pojeo...
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
žao mi je
![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Dragi moji, danas mi je užasan dan.....ne mogu opisati riječima kakva me tuga pogodila....
Kako sam okružena " divnim ljudima " nije ni čudo da je ova moja lijepa musavica došla kući otrovana.....da dobro ste pročitali moja Betty je otrovana.... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nema na čemu Kaktusiću....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
monstera hvala što si pojasnila za sjeme bijelog luka i ja imam nešto malo sjemena pa mi je ovo dobro došlo da znam što ću raditi sa sjemenjem, još jednom hvala
![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Ne , zašto bi mu to smetalo...
![]() ![]() ![]() ![]() Samo ga poberi i dobro posuši najbolje negdje u hladu, nekoliko dana, dok te male glavice ne stvore tvrdu opnu..tada ih samo pospremi u neku papirnu vrečicu i na hladno i suho....do sjetve bi ti trebale izdržati... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Je, lijep je, nije presitno :-)
Sutra cu ja to pobrati :-) Ovo sam sad samo par za slikanje... Znaci cesnjaku nece smetati ako mu otkinem te cvjetove? Mislim cak da bi mu to trebalo dobro doci ... |
|
![]() |
|
Da Buckić to je to....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Evo mojeg sjemena cesnjaka, znaci to je to?
http://shack.us/photo/my-s/560/zpvw.jpg/ - ![]() Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepo si sve to objasnila.....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Da Milice, baš stvarno ovdje na slici izgleda kao crveni luk, no nije, češnjak je ...To je jedan od tri kapitalca na slici ( stvarno su jako veliki ) što im je tako pogodovalo, ne znam....Inače kažu da češnjaku odgovara više sušno vrijeme, možda je to jedan od razloga, a možda i to što na tom dijelu gdje je bio posađen nije nikad do sad bio češnjak...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zaboravila sam još nešto dodati, usporediti, kako god........ Pa stoga Oprostite i ne zamjerite mi.....
![]() ![]() Dadinice češnjak : Opis i karaktersitike :
Sorta: Jesenki, vjerojatno neka starija sorta Veličina: Rekla bih dosta krupne glave Boja ovojnice: Blago prošarano ljubičastim i žučkasta Stabljika: Bez sjemena, pri zriobi meka Karakteristike čistog režnja češnjaka, okus i miris: Režanj ili češanj, žućkaste boje, sočan, ljut, srednje oštar intenzivan miris Moj češnjak: Opis i karaktersitike : Sorta: Jesenski Veličina: Također dosta krupne glave Boja ovojnice: Blago prošarano ljubičastim i bijela Stabljika: Uvjek sa sjemenom, pri zriobi jako tvrda, skoro drvenasta Karakteristike čistog režnja češnjaka, okus i miris: Režanj ili češanj, totalno bijel, sočan, ljut, jako oštar intenzivan miris |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Znam da se još ne vadi crveni luk. Mi smo uvijek vadili poslije 26.7. Ovaj na slici je baš krupan a nisu baš vidljivi režnjevi pa mi se učinilo da je crveni luk......
|
|
|
|
![]() |
|
Milice !
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jel' ovo češnjak ili crveni luk? Ovo u prvom planu kao da je jedna glavica bez režnjeva....
|
|
|
|
![]() |
|
Krasan ti je luk. Stavila sam slike moga sjemena pa ako želiš pogledati na mojoj temi da vidiš usporedbu......
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |