Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 13:55
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

LEPTIRI

Da bi u vrt privukli leptire treba posaditi biljke koje ih privlače.
Pratila sam njihov let i primjetila da budleju, koja se zbog toga i zove "leptirov grm" najviše posjećuju pred jesen.
U ovo vrijeme ne mogu odoliti verbeni bonariensis.
Mnoštvo ih leprša iznad cijelog vrta, slijeću na razne cvjetove ali se ne zadržavaju.
Kada slete na verbenu, e to im je prava poslastica.
Sadnjom biljaka kojima se hrane i odlažu jajašca, leptirima pomažemo da opstanu jer su jako ugroženi.
Leptiri su korisni jer prenose pelud i pomažu razmnožavanju biljaka.

Puno sam čitala o leptirima i oduševila se tim prekrasnim i lepršavim stvorenjima.
Prisustvo leptira znači uravnotežen eko sistem i čisti zrak.
Leptiri raspoznaju dobre vibracije pa tako mjesto koje oni posjećuju nema nikakvih loših vibracija, čak ni negativnih utjecaja od podzemnih voda.

Razlika između noćnih i dnevnih leptira je u boji i položaju krila.
Noćni leptiri nemaju lijepe boje i u mirovanju su im krila raširena.
Dnevni leptiri su prelijepih boja i u mirovanju skupljaju krila.

Prosjećan leptir je težak kao dvije latice ruže.

Leptiri ne piju vodu, i ako vidite leptira na zemlji, znači da je pronašao vlažno, muljevito tlo koje siše svojim rilcem, zato je dobro iskopati male udubine u zemlji koje napunjene vodom ostaju duže vrijeme vlažne.
Hrane se najčešće na cvjetovima ali vole jesti i trulo, prezrelo voće.

Pročitala sam poučnu priču o leptirovom rađanju:
Jedan čovjek je gledao kako se leptir rađa i koliko se muči da kroz mali otvor izađe iz čahure.
Da mu pomogne, čovjek je škarama razrezao čahuru i leptir je lagano izašao ali je bio slab i krila su mu bila smežurana.
čovjek je čekao da leptir poleti ali se nije ništa dogodilo.
cijeli život je proveo puzajući sa slabim tjelom i nerazvijenim krilima, nikada nije poletio.
Bog, koji ga je stvorio, osmislio je da leptirov napor kod probijanja čahure potjera krv iz tjela u smežurana krila i na taj način ga ojača i pomogne mu da poleti.

Poučno u priči o leptiru je kako može završiti dobra namjera i to da su nam poteškoče u životu ponekad potrebne kako bi ojačali i mogli poletjeti.
.........................lijepo i poučno za proćitati ..svaka ti čast--
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 13:50
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Draga SlavujVk, kako predivne goste imaš u svom vrtu, i to ne jedan nego cijela obitelj, takve životinjice se sve rijeđe viđaju u vrtovima, osobno ih nisam vidjela još od djetinjstva.smile79
draga Smail,
ježevi kod mene žive već dugo.
i meni je bilo drago kada sam vidjela da imaju malca.
zanimljivo je kako prolaze između biljaka a da nikada ništa nisu slomili.
još je nešto zanimljivo u životu ježa-prošlu zimu su mužjak i ženka zimovali na suprotnim stranama vrta a sada , dok odgajaju mladoga su zajedno.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 13:52
niho hvala!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 14:11
Hvala na divnim pricama i stvarno je uzivanje setati tvojim vrtom!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 14:44

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 18:09
smile227 nema ti premca u ređenju vrtaThumbs Up
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 19:13
smile183 predivni kaktusi a ostalo znas i sama,obara s nogu!smile141
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 19:27
smile78samo ponovo navratila..
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 00:26
drage moje,

mari

miska

niho

hvala vam, drago mi je vidjeti vas!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 00:29
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

Hvala na divnim pricama i stvarno je uzivanje setati tvojim vrtom!
gio, dobro mi došla i hvala ti!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 19:17
nisma mogla odoljeti d a opet ne uđem i ne pogledam tvoj vrt stvarno uživam u njemu....prekrasan jesmile141
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 00:10
Prošetati vrtom uvijek je pravi doživljaj
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 12:12
Gute Fee znam koliko si se namučila da mi pronađeš sjeme ovog suncokreta.Hvala tebi i tvojim kćerkama.

Teddy bear

Lobelia cardianalis

Bijela buddleia

Fratarski papar

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 13:52
Predivno....zeleno i svježe Thumbs Up. Kod mene je već pola travnjaka ko slama a biljke ko krepane kokoši, oporave se malo preko noći ali tolika je pržiona preko dana da i ono što  navečer zalijem jako brzo ishlapi. Jedva čekam septembar. Da mogu preskočila bi august - zauvijek Wink.
Vaši kontinentalni vrtovi puno su ljepši ljeti i zbog klime i vrste zemlje. Ja pola biljaka koje rastu kod tebe ne mogu ni saditi jer bi to bilo ljetno mučenje. Zato pasem oči i uživam u vrtovima poput tvoga i kod mojih međimurki........
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 13:59
Meni je tvoj vrt sav prekrasan, ali ove kreacije sa kaktusima, sukulentima i čuvarkućama me obaraju sa nogu. Nešto prekrasno. smile39
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 14:00

Ovo je raj !!!!!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 20:22
niho

moon

hvala
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 21:58
stvarno nemmam riječi za tvoj vrt,,,uživam ga gledati ..a najviše volim kad je sve ovako izmiješano gusto........pa to su ćari vrta..
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:10
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Predivno....zeleno i svježe Thumbs Up. Kod mene je već pola travnjaka ko slama a biljke ko krepane kokoši, oporave se malo preko noći ali tolika je pržiona preko dana da i ono što  navečer zalijem jako brzo ishlapi. Jedva čekam septembar. Da mogu preskočila bi august - zauvijek Wink.
Vaši kontinentalni vrtovi puno su ljepši ljeti i zbog klime i vrste zemlje. Ja pola biljaka koje rastu kod tebe ne mogu ni saditi jer bi to bilo ljetno mučenje. Zato pasem oči i uživam u vrtovima poput tvoga i kod mojih međimurki........
Korijenko, hvala!
Ove godine je ljeto u Slavonij podnošljivo.
Inače i kod nas sunce sve sprži.
Moj vrt spašava bunar koji je ove godine pun vode i kojim natapam korjenje biljaka.
Da nemam bunar, i kod mene bi puno biljaka uginulo.
Kolovoz mi je jako drag mjesec jer tada počinju cvjetati jesenske biljke, asteri i sedumi a mnoge trajnice ,koje su cvjetale početkom ljeta, ponovo procvjetaju.
Kada poslije Velike Gospe padne kiša, u zraku zamiriše jesen.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:15
Draga SlavujVk, uživala sam u tvojim slikama, koji sklad kod tebe vlada, ima svega sve popunjeno a opet tako skladno kao da je oduvijek baš tako moralo biti.smile78
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,625 sekundi.