Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 80> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fantastična je Bebolina.
Ne bih rekla da joj fali zemlje, inače ne bi ovako divno izgledala. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina, ako je sad ovako krasno cvjetna, kakva li će tek biti kad dobije još zemlje, a možda zato i je tako lijepa jer je svu snagu usmjerla na stvaranje cvijeta jer korijena joj očito ne fali
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Tako i ja mislim moon
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Divna je Bebolina.Ja je ne bih presađivala,poremetit ćeš joj ritam..Presadi ih na jesen i ne nadaj se da češ im naći veću saksiju.Što veća saksija to više korijenja i opet se vraćaš na staro..
![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ovu bijelu danas nisam stigla presadit u veću teglu, malo sam bila knap s vremenom,ali sam zato presadila druge dvije koje sam morala hitnije od ove. Kad sam ih proljetos sadila u dosta velike tegle, tad nisam ni mogla sanjati da će biljčica od tridesetak centimetra visine izrasti u gorostasa od preko dva metra Vidjet ću kako će se ponašati ove koje sam danas presadila, pa ako se ne budu bunile presadit ću i ostale, a ako vidim da negoduju ostale neću do jeseni dirati.
Sutra ću vam sliknut jednu koja je u velikoj posudi, ta uživa...napupala je do bola
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Draga moja one su "bezobrazne",što veću kantu im daš one će više da raspuste korijenje po njoj i tražit će veću i veću.Na kraju češ ići kupovati zidarske ogromne kante
![]() Jedva čekam nastavak slika tvojih ljepotica.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Hvala vam cure na pohvalama mojih damica od formata, ali da nije bilo vas da me uputite ako s njima, sigurna sam da mi ne bi pošlo za rukom imati ih takve kakve jesu.
Još jednom vam hvala na nesebičnosti
![]() @makk, klikni na gornju fotku, otvorit će se novi prozor pa ponovo klikni na fotku kako bi je vidjela u velikom formatu. Fascinantna je s tolikim pupovima i otvorenim trubama
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Bebolina , baš su posebne.....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Bebolina, klikala sam i uživala.......i zavidila
![]() Nemam riječi. Nadam se da ću i ja, ako ne ove, onda bar sljedeće godine opet biti aktivna na ovoj temi. Kod mene se zeleni, pokoji cvijet, ali ništa spektakularno. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
stvarno su krasne, no da bar malo manje vode trebaju, bilo bi jednostavnije
![]() moja kreće u drugi krug cvatnje. sad e odjednom biti više cvjetova otvorenih. nisam zadovoljna s izgledom lista, nije onako ijepo zelen, nego s nekim točkicama, bez veze, i inače mi se neka paučina radi po njima i po ružama, bez veze, to vidim prvi puta ![]() |
|
![]() |
|
Bebolina diva je!!
Makk i kod mene slabo cvjetova ima,treba njima baš dosta prihrane i vode a ja u skitanjima.. Moon,kakve su tačkice,da nije crveni pauk?Ili je obična paučina,toga i kod mene ima za izvoz,kao nikada prije.Svukuda se ta paučina raspojasala kao svoj na svome,jedva je uklonim rukom ili mlazom vode..Po cjeloj bašti je ima i jako me nervira. Kod mene listovi rijetko izgledaju lijepo,njima je to mana ali zato cvjetovi nadoknade sve! |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
alisa...to je obična paučina koja se omota oko vrhova lišće ili cvijeta, ma užas. Sklanjam ju vodom, rukom, ako ju ne sklonim, cvijet ili list je očajan. Mislila sam da je neka napast jer se najprije hvatala za ruže, a sad i brugicu.
To je onako bezvezan list, kao da mu nešto nedostaje, kao da je star ili ko da su negdje radovi na kući pa ga je netko dobro zašpricao. Do nedavno su listovi bili lijepi. Nema nikakvih nametnika, insekata, ničega. Hranim ju i zalijevam, no vjerojatno se s puno vode ta zemlja već isprala pa nije hranjiva, ali evo nanizala je pupove, baš moram vidjeti da li će se koji danas otvoriti ili sutra. Bez cvijeta izgleda bezveze, a kad dođe cvijet zaboravit ću na list ![]() |
|
![]() |
|
@moon, ta paučina je znak da je invazija crvenog pauka, zato ti je lišće na točkice a cvijeće obavijeno paučinom. Ako pogledaš pod lupom vidjet ćeš cijelu vojsku.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
idem po lupu i vidjeti što ima na biljkama, hvala na info
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
milica7, bolje da ima trubice nego lišće he he, aaaa krasno izgleda, moja samo što nije, u očekivanju sam 4 trubice
btw bebolina,pregledala sam lupom, čak sam i MM angažirala da i on škicne, i super, nema ništa od napasnika |
|
![]() |
|
Kod mojih lišće imalo najprije rupice a onda se sušilo. Nisam gledala s lupom ali kroz naočale nisam ništa vidjela. Dva puta sam ih špricala i češće prihranjujem, zalijevam 2 puta na dan i malo bolje su počele rasti ali i to novo lišće je nekako sitno.....trubica će biti još.....
|
|
|
|
![]() |
|
Njima je to mana,takvo loše lišće.Rijetko sam igdje vidjela brugamansije da imaju dobro zdravo i lijepo lišće sa tamno zelenom bojom.One cvjetaju sa malo lišća koje često zna biti nikakvo.Nikakav problem to nije sem estetskog dijela,ništa više.Ako im se daje puno hrane(kan) onda imaju divno lišče i punoo cvjetova.Kada sam imala samo 2-3 i redovno im davala hranu sedmično i dva puta,vode u izobilju i držala ih zaklonjene od jarkog sunca,bile su preprekasne,listovi zeleni cvjetova kao u priči,o mirisu da ne pričam.Glava me znala zabooliti od jakog mirisa.
Bebolina i kod mene je loša zamlja u bašti(glina) ali njima paše jača zemlja,perlit ne zadržava vlagu.One vole jaku i teško zemlju koja drži vlagu i hranljive tvari..Ja sam odlučila od iduče sezone ponovo sadim mlade biljke u baštu pa vadim ih u jesen..Narastu ogromne i lijepe..I manje je brige oko njih nego oko ovih saksijašica :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |