Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 12:26
Draga Mons mislim da je na slici bila ova biljka koju si posudila sa neta, da li ti nešto znaš o sijanju ove sibirske borovnice, naima ima već dva i pol tjedna da sam ju sijala ali još ništa od klijanja, možda se sije u zimi budući da se radi o sibirskom stvorenju.LOL
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 12:38
Evo malo nešto opširnije o toj Sibirskoj borovnici..... Još samo da nađem na koji način se razmnožava iz sjemena,  jer nažalost nisu sve sjemenke iste i neke zahtjevaju poseban tretman da bi uopće proklijale,  tj.  trebaju hladnu ili toplu stratifikaciju za klijavost.

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 12:44
 Kako je translate malo zeznut, no svejedno, mislim da ga mogu svi bar koliko toliko  razumjeti, pa evo još nešto: http://en.wikipedia.org/wiki/Lonicera_caerulea 

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 12:48
     http://sadnica.rs/lonicera-caerulea-nove-super-bobice/   Stern SmileQuestion  Ovo nikako ne treba zanemariti....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 12:52
Ne znam Smajliću, sad kao da me netko tresnuo daskom po glavi, nakon ovog gore što sam pročitala kako se mogu uvaliti neke opasne i otrovne sadnice pa i sjeme tih Sibirskih borovnica..... ConfusedOuchOuch   Ja ipak radije ostajem pri Aroniji...Što je sigurno, sigurno je...Embarrassed

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 21:07
Opet mene nema kada se dinja dijeli...smile60
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 22:43
            Rosi, dođi, ima ih još ! SmileHugEmbarrassedHeart

Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 09:05
Draga Mons, hvala ti na iscrpnom upoznavanju sa napisima o sib.borovnici, ja se iskreno još uvijek nadam da će moje sjemenke niknuti, neću ih bacati sve do proljeća, nikad se ne zna, a što se otrova tiče, ma otrov nam je već u krvi, imuni smi mi na njega.smile79
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 09:24
    Embarrassedsmile79smile86  A za otrov, baš si me sad dobro nasmijala......smile96smile96 Mislim da si u debelom pravu....LOLLOL
Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 12:05
Monstera kako ti je rodio grah?
Ja sam totalno razocarana, ne znam dal je zbog sjemena ili suse ili cega...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 12:45
Buckić, moram ti reći grah me već unazad nekoliko godina  totalno razočara.....UnhappyConfusedOuch  Naime o čemu se radi ?    Mi koji smo  godinama naučili na visoke sorte graha i na visoke prinose sad na visoki grah možemo zaboraviti....CryCry  Svake godine ga posadim po cijelom kukuruzu, a više ga ne mogu nabrati ni za sjeme.....Imam nešto i niskog graha, prošlu godinu sam ga nabrala samo za sjeme, ove godine ga ima nešto malo više,  ali to ću također ostaviti za sjeme jer ću kako mi se sve više čini što htjela ili ne htjela morati prijeći samo na niski grah.....mada se taj nikad ne može mjeriti ni okusom ni kvalitetom s visokim grahom........ Svi koji su bar nekad imali visoki  grah,  znaju o čemu pišem.... Razlike između niskih i visokih sorti su ogromne i zapravo niti jedan niski grah ne može  " stati uz bok"  visokim sortama graha.  Nažalost, probala sam ne znam kakve sve niske sorte i moram reći niti jedna ne može zamjeniti taj visoki, osim što je  od niski  sorti jedino možda crveni  meksički jako fin, no ni taj mi nije baš urodio ne znam koliko, očekivala sam puno više od njega......Niskog trešnjara sam iz onih užasno dugih redova dobila svega jednu korpu zrelih mahuna, koliko će biti zrna dok ga otrijebim, vidjet ćemo, svakako ću podnijeti izvješće...SmileQuestion

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 12:54
Eeee da zaboravila sam još spomenuti, posijala  sam i niski zelenčec ovalnog zrna ( Dadinice Hvala ! ) Bilo je nekih pet kratkih redova , moram reći da sam zadovoljna urodom i eksperimentiranjem sa raznim sortama jer sam od tih pet redova dobila oko 3kg čistog zrna..... Okus mi je mogu reći  dosta dobar,  ali neki kažu da postoji i zelenčec okruglog zrna, navodno je prefinog okusa.....Trenutno sam u potrazi za istim, pa ako netko imate tu sortu javite se, ne treba mi mnogo tek nešto malo za uhvatiti sjeme....EmbarrassedHeart

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 13:28
Ja sam imala visoki, i stvarno je lose rodio...
Cini mi se da cu morati traziti druge sorte...
Ako tko ima kakvu rodnu, mozda domacu, javite, kupila bi :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 16:05
Buckić probaj si negdje nabaviti niski trešnjar, koliko vidim mnogi taj siju za sebe i za prodaju....Čini mi se da on još nekako podnosi ovo glupo vrijeme...Najbolje je imati i visoku i nisku sortu, pa koji uspije, uspije...ApproveEmbarrassed
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2013 u 21:50

Nedavno sam probala ovo malo čudo.....Mogu reći ostala sam oduševljena s ovom hokaido tikvom,  stvarno je vrijedna sveokolne  hvale......Od sad je redovito na mom popisu za sjetvu.....Embarrassedsmile89smile84
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 08:03
O da, hokaido je odlicna :-)
Ja radim njoke od nje :-)
Proslu god mi je jedna zena poklonila 1 tu tikvu, ja posusila kostice, bome je niklo lijepo, rastu :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 09:08
  Ja glupsa ispekla je i probala tako pečene kriškice......bile su prefine.....smile50....... a onda sam htjela više i  išla tražiti neki glupi recept i sve pokvarila !  Pigsmile42 Uopće mi se nije dopalo to što  sam napravila od njih, bolje da sam ih pojela tako same bez nekih šašavih dodataka i pirea....OuchOuch  Drugi puta neću tako eksperimentirati, jer pošto je ta tikvica dosta slatka, ne  paše mi za neke  ljuto- slane dodatke.....Thumbs Down
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 14:40
Vidis posto je slatka, mozda bi bila super kao neka pita od nje...
Moja ceka vec par dana da nesto napravim od nje i ja nikako...
Ne znam sta bi :/
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 15:20
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 22:46
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.