monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 138> |
Korisnik | |
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga Mons mislim da je na slici bila ova biljka koju si posudila sa neta, da li ti nešto znaš o sijanju ove sibirske borovnice, naima ima već dva i pol tjedna da sam ju sijala ali još ništa od klijanja, možda se sije u zimi budući da se radi o sibirskom stvorenju.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Evo malo nešto opširnije o toj Sibirskoj borovnici..... Još samo da nađem na koji način se razmnožava iz sjemena, jer nažalost nisu sve sjemenke iste i neke zahtjevaju poseban tretman da bi uopće proklijale, tj. trebaju hladnu ili toplu stratifikaciju za klijavost.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Kako je translate malo zeznut, no svejedno, mislim da ga mogu svi bar koliko toliko razumjeti, pa evo još nešto: http://en.wikipedia.org/wiki/Lonicera_caerulea
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ne znam Smajliću, sad kao da me netko tresnuo daskom po glavi, nakon ovog gore što sam pročitala kako se mogu uvaliti neke opasne i otrovne sadnice pa i sjeme tih Sibirskih borovnica.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opet mene nema kada se dinja dijeli...
![]() |
|
![]() |
|
Rosi, dođi, ima ih još !
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Mons, hvala ti na iscrpnom upoznavanju sa napisima o sib.borovnici, ja se iskreno još uvijek nadam da će moje sjemenke niknuti, neću ih bacati sve do proljeća, nikad se ne zna, a što se otrova tiče, ma otrov nam je već u krvi, imuni smi mi na njega.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Monstera kako ti je rodio grah?
Ja sam totalno razocarana, ne znam dal je zbog sjemena ili suse ili cega... |
|
![]() |
|
Buckić, moram ti reći grah me već unazad nekoliko godina totalno razočara.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eeee da zaboravila sam još spomenuti, posijala sam i niski zelenčec ovalnog zrna ( Dadinice Hvala ! ) Bilo je nekih pet kratkih redova , moram reći da sam zadovoljna urodom i eksperimentiranjem sa raznim sortama jer sam od tih pet redova dobila oko 3kg čistog zrna..... Okus mi je mogu reći dosta dobar, ali neki kažu da postoji i zelenčec okruglog zrna, navodno je prefinog okusa.....Trenutno sam u potrazi za istim, pa ako netko imate tu sortu javite se, ne treba mi mnogo tek nešto malo za uhvatiti sjeme....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Ja sam imala visoki, i stvarno je lose rodio...
Cini mi se da cu morati traziti druge sorte... Ako tko ima kakvu rodnu, mozda domacu, javite, kupila bi :-) |
|
![]() |
|
Buckić probaj si negdje nabaviti niski trešnjar, koliko vidim mnogi taj siju za sebe i za prodaju....Čini mi se da on još nekako podnosi ovo glupo vrijeme...Najbolje je imati i visoku i nisku sortu, pa koji uspije, uspije...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Nedavno sam probala ovo malo čudo.....Mogu reći ostala sam oduševljena s ovom hokaido tikvom, stvarno je vrijedna sveokolne hvale......Od sad je redovito na mom popisu za sjetvu.....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
O da, hokaido je odlicna :-)
Ja radim njoke od nje :-) Proslu god mi je jedna zena poklonila 1 tu tikvu, ja posusila kostice, bome je niklo lijepo, rastu :-) |
|
![]() |
|
Ja glupsa ispekla je i probala tako pečene kriškice......bile su prefine.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Vidis posto je slatka, mozda bi bila super kao neka pita od nje...
Moja ceka vec par dana da nesto napravim od nje i ja nikako... Ne znam sta bi :/ |
|
![]() |
|
Ovakva je meni još najbolja.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |