Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 82>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 17:16
Muz mi prevrnuo jutros ljubicicu dok je otvarao prozor, ovo ako prezivi prezivjece i Cernobil! Mislim- muz.smile226I to onu mama sto mi je dala juce, kovrdzavih listova. Nisam bila ni kafu popila, bacila sam se na operaciju spasavanja. Dva cvijeta i tri lista sam morala odsjeci. Dva jedina cvijeta koja je imala.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 07:59
Isto ti je sa najlonom i sa staklenkom.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 22:35
Nina, nasla sam u medjuvremenu negdje ovde tvoj odgovor da se najlon postepeno skida nakon 2 sedmice, jedino me zanima za galon, tj. staklenu teglu.
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 22:27
Smijem li list posadjen u zemlju drzati pod galonom dok ne dodju mladi? A kad dodju mladi, jel se ljubicica otkriva ili se jos neko vrijeme drzi tako?
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 22:16
Lafica si, pravi si strucnjak izgleda. Clap Memorisacu i ovo, pozdrav i hvala puno!
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 21:54
Kacunak, mnoge se biljke zakorjenjuju pod najlonom, pa tako i ljubicice. Pod najlonom ne fali ni zraka ni svjetla. Ne treba u najlonu biti rupica, ali se moze jednom u dva-tri dana otvoriti, i kratko  provjetriti, dok pogledas kako je biljka. Ne smeta ni to sto kapa, a ne kapa mnogo ako nitko (ni vjetar) ne dira taj najlon.U principu, najlon moze stajati bez da ga skidas i otvaras i nekoliko tjedana, ali mi smo svi obicno nestrpljivi pa otvaramo i zagledamo, ali to ne smeta mnogo biljci.
Mamukoja je pustila bebice mozes slobodno odsjeci i ponovo posaditi, ako ti treba jos bebica, a ako ne, onda je ostavi, ona ce vremenom sama odumrijeti.
OPG 159365

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 12:49
ja sam od ovih forumasa naucila svasta, vrijedni su za medalju! jutros sam zavirila u listic pod najlon vrecicom i necete vjerovati-izvirilo jos zelenog iz zemlje!
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 12:45
smije kad primijetis da je star, mekan ili se susu, inace ne diraj
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 12:41
Zapelcani listići su mi za oko 3 mjeseca dali prekrasne bebiceExclamation S obzirom da su u jako malim posudicama morati ću ih presađivati. Zanima me što da radim da "mamom"? Da li se taj list smije odrezati i ako da, kada Question
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:02
hvala puno, srce si. Ma stavila u obican, najobicniji humus! Dead a kad sam kupila prije dvije i po godine svo to vrijeme bila je ekstra, i ja kupim vecu saksiju da joj dam prostora a ona narednu godinu mirovala. Zato sam je i rasadila ali
 koliko sam skontala od svih vas ovde, ipak ljubicica voli malo prostora i cvjeta kad korijen ispuni saksiju. KASNO MARKO...

nbjelovu, zar joj nece faliti zraka pod najlonom na ovom ljetu? Poslusala sam te i pokrila je, probusila cackalicom nekoliko rupica i vidjecemo. Cujem da mlade biljcice vole vlagu, ali mi nije jasno kako ne propadne zbog nedostatka zraka i svjetla, valjda to upravo ljubicicama godi. Stvarace se kapljice na povrsini i kapati po listicima? I to ne vole,pa mi malo nelogicno.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 16:27
Je li ta biljka imala korijen? Ako je, onda ne znam sta je.  Ako nije, onda se oslobadja viska listova. Ako nije imala korijen,pokidaj joj sve listove osim 3-4 mala, i  stavi je pod najlon, u sjenu. Brzo ce se zakorijeniti i poceti bacati mlade listove.

Ako je imala korijen,onda vidi u kakvu si je zemlju stavila. Zemlja mora biti prozracna,to se postize perlitom. Nemoj previse zalijevati, nemoj da je zemlja stalno mokra, pusti da se prosusi prije svakog zalijevanja.
OPG 159365

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 12:56
narode pomagajte, susi mi se ljubicica! rasadila sam je i - propast!

uglavnom, sve je manje listova jer se suse jedan po jedan pa ih sijecem! od bujnih listova, ostalo ih je pet.

jel moguce da sad nema nikoga kad ste mi najpotrebniji??? Htjela sam da je rasadim jer su se listovi opasno gurali, guzva je bila, pa sam je izvadila iz zemlje iocistila korijen od stare. Razdvojila na dva dijela i posadila u novu zemlju. Vec tri nedelje susi se ubrzano ali ima jos nade jer nazirem sasvim maaaale u sredini. Ali zasto se susi? Nisam stavljala najlon, doduse.
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 23:31
Nina, jako mi se sviđa. Nježna i savršena.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 06:05
Alexandra, super ti izgledaju, a bebice su jako napredne!
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 06:04

Uploaded with ImageShack.us

Rob's Chilly Willy, moja jedina sa bijelim listom. Vrlo njezna.
OPG 159365

Na vrh
alexandra5 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alexandra5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 17:52
nina predivne su ove tvoje ljubice
evo i moje police koja je jos uvjek u cvjetu i po sredini listici i bebe

nova mezimica

malo beba odvojenih

kamelija dobili smo bebu

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 22:57
nina, savrsene su....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 07:11
Dust Storm, sliči na Bmans' Etnu, samo je dupla:

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 07:09
Sassy Sister, na slikama sliči ovoj prethodnoj, ali je zapravo dosta drugačija:
OPG 159365

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 18:40
Nina divne su TongueClap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.