Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori
|
Stranica <1 8687888990 381> |
| Korisnik | |
milica7
Cvjetni guru
Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:54 |
|
Wizardice, to je dobar način rada, bar ja tako mislim, na taj način je brže gotovo. To ću obavezno zapisati, nek se nađe. Hvala ti......Još samo pitanje: tu ostanu i sjemenke?
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
wizardica
Trajnica
Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:50 |
|
..ja radim kako je moja majkica radila, a tako i njezina.....u multipraktiku izmiksam rajčuce sa kožom, jer nisu rajčice ničim tretirane, začinim sa miksanom domačom paprikom, malo mix češnjakam listovi peršina i celera, malo soli i bosiljka...sve to dobro izmiješati i uliti u boce i dobro zatvoriti...koristim boce od sokova , poželjan je alu čep..i tako pune boce poredam u hladnu pečnicu i stavim na 160-170 stupnjeva..kada vidim prve mjehuriče u boci...pustim još 15 min da se kuha i ugasim i ostavim do jutra u pečnici da se hladi..ovo je božanstveno kao napitak, kao juhica, za sos i sve što poželite..nikad nebih mijenjala recept...evo još od preklani imam u smočnici, nisam ni znala da je ostalo 2 boce..odličan i sada...
|
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:33 |
|
Pustolov, to je stvar navike ili ukusa. Svatko od nas radi na neki svoj način i kao je naučio od mame, bake ili sl. Ja ne kažem da je moj način najbolji ali mi tako volimo i tako radim. Moji ukućani vole dosta popiti kao sok a pokušavala sam stavljati list celera, crveni luk i papriku i takav nisu htjeli piti. Rekli su, naročito djeca, kakav je to paradajz, a kad sam rekla, kazali su da više tako ne pravim sa dodacima i onda sam odustala od toga. Opet kažem, kako tko voli.....
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:23 |
|
Milice i ja nisam solila,al sam danas posolila sto sam kuhala i necu vise kad ti tako rece.Onj koji nisam solila kao da jesam tako ima fin ukus.
|
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:14 |
|
Ovakve pukotine u vrtu imam i ja, kao da su slike iz moga dvorišta, zapravo po travnjaku koji to više i nije.Sva trava skoro pa osušena a pukotine na sve strane.Travnjak izgleda kao mreža od pukotina.....
Spomenuli ste kuhanje paradajza. Kuham tako kao monstera ali nikada ništa ne stavljam, ni soli , ni ulje , ni paprike, ni konzervansa , samo čisti paradajz. Isto ga poslije nalijevanja u boce zatrpam u deku i tako stoji 24 sata. Nikada mi se ne kvari a obavezno stoji i 2 godine. |
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
dadinica
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:36 |
|
Moja Wiz, ne budi nam tužna! Svima nam je takav vrt... barem kod mene je.
A kod mene su i paradajzi izgorili..... ili propale biljke, ili su plodovi spaljeni na dijelu izloženom suncu... bit će bolje slijedeće godine! Bar se svesrdno nadam!!! |
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
desert rose
Trajnica
Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:23 |
|
Hvala Monsterice na provjerenom receptu, znaš da takve najviše volim!
|
|
![]() |
|
wizardica
Trajnica
Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:12 |
|
....moj vrtek izgorio, pregorio, osušio, mogu samo pokazati tu tugu i jad..
ostalo vam neću polazati..tužno je..meni..
|
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:42 |
U pravu si Pustilka što se tiče žicara i žicanja, ali srećom takvih nema puno...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:38 |
|
Wiz!
![]() Baš te je lijepo vidjeti ovdje! A micek, ma znaš ti da ih ja obožavam, Hvala ti draga!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:36 |
|
Admine ja sam Za, samo što se kod mene možda ne može naći takvih " kandidata" za prijavu......
![]()
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
wizardica
Trajnica
Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:25 |
|
..svima curkama lijepi pozdrafček..vidim da ste u vedrom tonu..drago mi je to čitati....odmah mi moral skoči do neslučenih visina..malo sam vas zapustila, al to će mo popraviti...hehehe mons...evo ti mica
a ostalima heheheh |
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:20 |
|
Pa da navabimo "zicare" na forum
salim se ,ali ima i istine u ovome.svidja mi se ideja samo otvorite admine tu temu. |
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator
tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 17:17 |
|
ekipa nešto mi je palo napamet... pa ako ste zainteresirani
da otvorimo temu i tražimo najveći: paradajz,papriku, tikvicu i sl.... malo zezancije i natjecateljskog duha |
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 16:48 |
|
Tako i ja pravim sosove od paradajza,Monstera hvala na podsjetki za bosiok imam ga iz druge ture sijanja,prva propala na onoj susi.I ja kuham litru po litru koliko nadjem viska paradajza i konzervans ne stavljam jok iš iš otrovi koliko mogu da ih se klonim.Kod mene nema sanske da nesto prezivi do druge zime,troje djece mogu da pojedu vagon tegli svega,al neka jedu.
![]() Dobro dolsi novi clanovi kod nas u brbljaonicu. |
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 15:12 |
|
Prije svega Anđele, Dobrodošla u naš povrtlarski kafić !
Dok nam se ne pridruže drugi, nadam se da ti mogu bar malo pomoći....Ja mislim da ti nije rano za endiviju, ali je još uvjek jako vruće za bilo kakvu sjetvu, osim ako nećeš sijati u teglice pa držati negdje u hladu ili polusjeni....Pošto i sama uvjek u jesen nešto sijem, uvjek čekam povoljnije i normalnije vrijeme..Ili jednostavno posijem u teglice i držim negdje u hladu ili polusjeni, pa kasnije po potrebi presađujem. Kako imam plastenik, većinom sijem nešto što će preživjeti zimu unutra....Ali nije zato da se i vani ne može nešto sijati ili saditi....Npr. celer, češnjak, zimska salata, crveni luk....sve su to biljke koje mogu podnijeti i nešto oštriju zimu pod debelim pokrivačem snijega... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
anđeo bez lica
Novo sjeme
Pridružen: 08 Kolovoz 2013 Lokacija: Prigorje,Zagreb Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 14:58 |
|
Pozdrav svima , ja sam nova vrtlarica koju zanima ako tko može odgovoriti kaj da sije sada u kolovozu, npr. da li je prerano za endiviju , i kaj da sijem na jesen - eto imam praznih gredica : pobran je luk i grah , pa eto koji savjet od iskusnijih bi dobro došao.....
Hvala svima unaprijed i slobodno se raspišite .......
![]() |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 14:47 |
![]() Evo "posudila" sam malo motivacije kome treba.... ![]() Zar ne izgledaju za mljac, mljac? ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 14:31 |
|
Ako ti kako mogu pomoći, evo javljam se, a nadam se da će se i drugi javiti : Evo ja ga spremam ovako: Operem ga i izrežem na kriškice, posolim otprilike ( ovisi o količini paradajza ) dok imam stavim listić dva, bosiljka, češnjak i ponekad komadić crvene rog paprike: Ovaj puta su išle male ljutilice papričice jer sam htjela litru dvije da bude ljutkasto....to sve kuham dok se kožice od paradajza dobro ne pofrću......Tada ih ispasiram i opet stavljam kuhati sve dotle dok se ne ukuha na pola od onoga koliko je bilo..... takve ih lijevam u jako vruće boce, nalijem gore za prst ulja , dobro zašarafim i stavljam u neku korpu ili gajbicu ......Dobro ih umotam u neku dekicu i ostavim do sutra da se ohlade....Tek tada ih slažem na policu sa zimnicom.....Nažalost na kraju, pred kraj kuhanja ipak dodam malo konzervansa da bi moglo dulje trajati i kao takve ih imam evo sad već treća godina, ništa se ne kvare , ostanu takve kakve jesu, kao da su tek kuhane......Trenutno radim na tome da počnem spremati sve bez konzervansa, ali to još nisam baš usavršila, a ovaj puta niti nemam bosiljka..
![]() Bosiljak je idealan začin za kuhani paradajz jer mu svaki puta daje baš onu jednu finu svježu aromu, kao da je tek friško kuhan... ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
desert rose
Trajnica
Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 14:20 |
|
E odlična tema! Opet imam molbu za recept. Kako pripremate paradajz da može dugo stajati a da ga mogu stavljati u hranu dok kuham, variva i slično...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 8687888990 381> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |