Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 312313314315316 407> |
Korisnik | |
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uh
![]() ![]() ![]() Kod mene cvetaju,mada su prilicno patili na vrucini http://shack.us/photo/my-s/694/fwct.jpg/ - ![]() http://shack.us/photo/my-s/194/fs0x.jpg/ - ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bome su veseli, uspjela sam im zaustaviti rast u visinu, sad se debljaju i masovno granaju.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jao Narnia, tvoji su fascinantni, stvarno imaš kolekciju za divljenje.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Curičak je uz fotkanje još i zapisivala koji kalem nona i na koju granu kalemi. Kad smo zgotovile posao...hmm, više neznamo koji je kalem pod kojim brojem
![]() ![]() ![]() Slatkica moja malena
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
prošlogodišnji sijanci
/ proljeće 2012 - slikani danas Na što treba obratiti
pažnju kod adeniuma ? Što vam je važnije: cvijet , kaudeks ili da cijela biljka izgleda skladno ?
@bebolini je lako
sa pustinjskim ružama kad ima umjetničku dušicu da joj pomaže! @Narnia jednom si
tipkala da ti adeniumi ne cvatu. Sad
vidim da je to bila samo šala mala. Prekrasnoooo to kod tebe izgleda, "doktor" si za adeniume.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Dado, adeniumi ti lijepo napreduju, no ako želiš deblji kaudeks, mislim da bi ih trebao malo više prihraniti. Takvi su bili i moji dok im nisam počela češće davati gnojivo. Pročitaj o tome na prijašnjim stranicama ove teme. No, ako želiš visoke i vitke biljke, onda su super!
Glikice, ![]() Narnia, ![]() Ja ću vam pokazati samo jednog kojeg sam danas presađivala i legla od smijeha kad sam ustanovila da ispod njega ipak nisam maknula čašicu i vidjela kakav je korijen razvio. Ovako je on rastao u tegli na čašici: ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
MK, bravo za rascvjetanog!
![]() Bebolina, mislim da je već samo pojavljivanje adeniuma na izložbi velika stvar, a pupova i cvjetova će još biti. Poppy je, kladim se, izazivao uzdahe oduševljenja. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina
![]() Jedino nije nogice izdepilirala. Ludnica !
|
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Andina, ovaj korjen asocira na neku damu..... s raspletenom kosom.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pinus, dobro ti je pitanje ! Najbolje da imaš sve, tj: 3 u 1 ! Pa to nije nemoguće, kupiš puno sjemena, od tih puno biljaka uvijek će se naći debeli, čupavi, cvjetni....A najbitnije od svega je imati strpljenja s njima. I puno raditi na njima: na sunce, u ladovinu, polijevati, hraniti, sjeckati...
Jesi vidio mog Žuću? Puni mjesec dana sam gledala kako se pupovi razvijaju, rastu i eto-dočekala sam ga !
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Andina, na prvi pogled asocijacija je - žena koja sjedi prekriženih nogu, no kad sam malo bolje pogledala, ipak je to muško, ali femniziran he he
bebolina, ma važan je trud, a sad di je koji kalem i kojem broju pripada - ma nije niti važno, važno je da se ona lijepo zabavila ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Sklad cijele biljke je zasigurno najvažnije, tvoje imaju upravo tu kvalitetu. Za nepovjerovat da su to prošlogodišnji sijanci. Svaka čast.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
W , tražila si da ponovim sliku Žuće, evo ga treći dan. Na slici se slabo vidi, ali dobio je malo rozikastih nijansi, jedva primjetno. A jučer su mi otpala dva pupa koja su se danas trebala otvoriti, ne znam koji im je jarac ?
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
aha, zanimljivo.
pupovi mogu otpasti ako ga ne drzis na suncu, cvjetovi trose puno energije a biljka ti ima malo listova pa ionako nema bas puno povrsine za fotosintezu. a ako ga stavis na sunce boja ce blijedjeti. znas ono, jbg :D moze biti i da ga nisi prihranila u zadnje vrijeme? sigurno mu nece otpasti svi pupovi samo zbog toga,bez brige.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Jučer i danas je opet cijeli dan na suncu jer nije više tako jako vruće. Hrane ima dovoljno, puno kalija dobiva. Jedino što je moguće da ima previše pupova, malo listova. Ipak ima još dovoljno pupova, a i nova grančica tjera.....
|
|
|
|
![]() |
|
@Glikica, odbacio je višak :-) Moj je žućo odbacio sve do jednog pupa, vjerovatno mu je bio preveliki šok seljenje zbog izložbe. Ni ostali nisu ništa bolji
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 312313314315316 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |