Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 381> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja već par puta navečer dođem ovdje, čekam vas, lutam forumom i drugim stranicama, kad vidim da nikog nema, odem, što ću čamiti sama ovdje...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Dadinice aktuelne su zimnice,tako da se noću ne moze ni tipkati.
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Šta je ovo.... prazno....
Jasno mi je da ste danju po povrtnjacima, pa jesen je! Ali gdje ste svi noću???? Monstera, neće lučicama biti ništa. Kako kad povadiš svoje lučice još po toplom vremenu i ostanu ti čak za proljetnu sadnju. Pa to su ti iste takve.... Pokrij ih nečim, da im bude mrak i to je to, izdurat će i do proljeća.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Hvala ti draga moja ! ![]() ![]() ![]() ![]() Možda da ih samo ostavim u hodniku, na pločicama, tu je ionako dosta hladno ?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga mons, ja sadim lučice uvijek u jesen, ne držim ih niti u frižideru niti na hladnom, pa niti u trgovinama nisu na hladnom a bit će ih u prodaji još dugo, meni čak ostane lučica od jeseni za proljeće i budu dobre, inače ih sadim uvijek koncem 10. mjseca, dio potrošimo u proljeće kao mladi a dio ostavim da sazrije za potrošnju tokom jeseni i zime, i ajamin prijedlog je dobar ali u biti ne treba biti u frižideru.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Ajči baš si jedno veliko
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja dio luka sadim u jesen i to onaj koji vadimo i jedemo kao mladi.uvijek ga sadim kasnije.možda možeš lučice sačuvati na hladnom.možda dolje u frižideru.zaustavit će se vegetacija.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Kad sam već tu, malo ću skrenuti s teme......Recite mi da li ste netko već sadili crveni luk van ili čekate drugu dekadu desetog mjeseca? ![]() ![]() MM mi kupio lučice sad dok ih ima, bojim se da ih kasnije neću naći, a sad mislim da one neće moći tako dugo čekati do sadnje.... Lučice su Centurion i plavi mađarski luk......Pitam zato što trebam vašu pomoć, čitala sam da se crveni luk ne smije saditi niti prerano, niti prekasno već točno tako kako sam već navela, u drugoj dekadi desetog mjeseca, a ja sam sad u velikoj dilemi...Imam lučice, a svi znamo da one ne mogu dugo čekati, u protivnom brzo isklijaju i onda više nisu ni za što.....Sad trebam vašu pomoć jer iskreno rečeno, nikad nisam sadila luk u jesen, samo znam da kad smo doselili ovdje, gazdarica je imala prekrasan krupan jesenski luk koji mi je ostavila i koji sam ja povadila na proljeće, naravno, dozrelio je ranije nego inače kad ga vadim... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dadi, iskreno priznajem nisam nikad čula za to, ali mi je baš lijepo znati kako kod nas svaka regija ima neke svoje " starine " i vuče običaje iz djetinjstva, onako kako su nas naši stari naučili....mene stvarno takve stvari fasciniraju, kako u tako maloj zemlji ima toliko različitih, a opet po nečemu sličnih ljudi....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Drage moje povrtlarke (da ne kažem pekmezare
![]() I ne mislim na svinjsku mast, ovo se izgovara brzo i kratko. Ja sam ga kao dijete obožavala uz tijesto s mrvicama, njoke, tijesto s grizom.... sada ga ne pravim, nije mi vrijedno za mene samu..... U soku od grožđa, onome koji se istisne presom pa u njemu bude komadića mesa bobica grožđa, kuhaju se komadi raznog voća dok se voće ne raspadne i sve se ne pretvori u nešto poput marmelade, samo rijeđe. A koristilo se kao prelijev za tjesteninu....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Milice puno ti Hvala što si ovu informaciju podijelila s nama.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ako netko bude kuhao pekmez od šipka neka pokuša procijediti kroz najlon čarapu ( novu ), tako se najbolje i najlakše maknu dlačice .....
Ja sam pravila liker od šipka, ima lijepu boju...... i fin je..... |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Rosi, ja nikad ni ne prskam cvijeće ničime jer to također nije potrebno.... Wolfsbane, ljudi su još uvjek zatupljeni, zaslijepljeni ili bolje da kažem zaglupljeni s tim otrovima.....To je samo jedna velika obmana i prevara kako dobro slagati kupca, splašiti ga ako ne šprica da će imati nikakakav urod i ono najosnovnije i najgore izvlačenje novca od naivnih ljudi, eto to je taj dobar marketinški trik kako na prevaru nekome maznuti lovu... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Sigurna sam da ćete se složiti sa mnom da nije baš neka fora prskati i cvijeće... sa time sam se srela na ovome forumu... Naravno da cvijeće ne jedemo ali taj otrov ipak ide u zemlju i zrak i sve to kruži i dio dođe do našega povrća... Ma niti jedan otrov ne može biti dobar... deterđenti razni, sredstva za čišćenje, sve je to noćna mora za majku prirodu... ali malo sam preopširno krenula sa temom... Poljoprivrednici će prskati i dalje da prinos bude veći... vrtlari neki hoće, neki neće... ja neću...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
e,to, najbolje je kad odu u poljoapoteku i onda im ovi tamo daju Kalendar prskanja
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Wolfsbane jako dobro te razumijem....I sama sam bila u takvoj prilici....... vezanih ruku, a htjela sam imati nešto svoje, ne govorim o vinogradu, ali poznata mi je masa takvih stvari.... Rosi i mene veseli saznanje da se puno ljudi okreće alternativnoj zaštiti biljaka ali me žaloste stvari kad npr. imaš glupe i nerazumne susjede koji spaljuju plastiku blizu tvojeg vrta.....Mislim stvarno.....Ako jedom lijepo ljudima kažeš, razumnom je i to dovoljno....Luđacima možeš reći deset puta, sto puta, ništa....Još se trude da ti još više napakoste....Ja bi to sve spakirala i u Guantanam bez milosti ikakve.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
... i meni je baš koma kada vidim kako bakice luduju za raznim špricanjima i umjetnim gnojivima... (čast izuzecima)... i rješenje svakog problema traže u poljoprivrednoj apoteci... ali mi je zato jako drago što se mlađe generacije okreću eko vrtlarstvu!
|
|
![]() |
|
Je lako je tako kad imas izbor :)) kod nas vinograd od par tisuca trsova, a u obitelji je od moje sukunbabe. I sad ti njima nekaj objasni, kad se boje da nebi koja bobica manje bila. Radje bih da je desetina uroda ali cisto, nego ovako. A nije da zivimo od vina, dapace, nesto se i proda al vecinom to bude za vinjak jer di ces danas sa vinom kad je cileansko i australsko jeftinije, a bogme nije nista losije, ak ne i bolje. Bzvz, samo cekam strpljivo, i onda cup-cup pa na lomacu, i posadit nesto korisno na toj zemlji jednog dana.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |