Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 82> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saintpaul, jako lijepe ljubicice!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Ili si demantovaO?
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Saintpaul, ti si demantovala ono da ljubicice cvjetaju tek kad im je tijesna saksija! Bas mi se svidja sto su posadjene sa onim cvijetom, prave mu drustvo, jako interesantno! I odlicna ideja da se dobije jos prostora za nase ljubimice. Takodje, super je i ta staklena polica. Tu jos mjesta ima, mozes ih i dalje skupljati. Sve su prelijepe i odlicno cvjetaju.
|
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0313_zps4b63f532.jpg. -
![]() http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0317_zps3f43f685.jpg. - ![]() http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0318_zpsaa16bbe0.jpg. - ![]() |
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Evo malo mojih.. ne radi mi upload preko foruma pa evo sa photobucketa..
http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0306_zpsc082ca8a.jpg. - ![]() http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0309_zps3c2da122.jpg. - ![]() http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0308_zpsd92e8875.jpg. - ![]() |
|
![]() |
|
Boze, ja sam ubijedjena da si ti otvorila temu o ljubicicama. Nista, greska! Nisam previse obratila paznju. Pozdrav
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
...nije mi to baš previše jasno, i ja sam ovdje nova i učim se... ako te zanima baš moja tema, morati ćeš na povrtlarske stranice, tamo sam više doma! A za ovo drugo,
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zljubicice
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, hvala na iskrenoj sugestiji. Od svih vas sam toliko toga naucila. Veliki pozdrav i pisite svoja iskustva i slikajte a ja cu se potruditi da naucim stavljati slike pa da i vi vidite moje odrasle Zljubicice. Imam ih 7. Za sada!
|
|
![]() |
|
Tako je, i kod mene dosta miruju nakon rasadjivanja. Mada po prvi put sadim i pelcere, i ne planiram ih rasadjivati nego kad im niknu njihovi listici samo presaditi kompletne biljkice u malo vece saksije, tacnije-samo im dodati zemlje a onu u kojoj su nikle ne raskopavati da ne ostetim korijen. Upravo zato da mi ne bi oslabile tako mlade i krepale, a i ne treba mi vise nego sto sam posadila. Desert rose, ova tema ti je super. Uskoro ce i tvoja jubilarna stranica
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Joooj, nemoj zavirivati uopće! Moji su posađeni u male prozirne posudice pa sam naivno vjerovala da ću vidjeti korijenčiće no naravno da nisam vidjela ništa!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Morski pijesak ili šljunak ti nikako nemože zamijeniti perlit, a da ćeš s tim slanim kamenčićima ubiti biljku, hoćeš!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Blago tebi kad imas zivaca
![]() |
|
![]() |
|
Od pelcanja do prvih listića je tebalo proći oko tri mjeseca. Ja sam to radila u proljeće, a to je najpogodnije vrijeme. Ovi koje sam stavila u drugoj turi još nemaju listića (nisam zapisala kada sam ih zapelcala) no izgledaju zdravo pa se sigurno nešto pozitivno odvija pod zemljom! Više im ne treba potpora da bi stajali pa se korijen sigurno razvija...
![]() |
|
![]() |
|
Dobro, pa to je super kad ti tako lijepo uspijevaju u toj zemlji. Ne mijenjaj nista! Koliko je trebalo onoj tvojoj sa prethodne slike (otkako si zapelcala maticni list) da izbije iz zemlje prvi listic? Ona mala cakana sto je procvjetala? Ja imam svoju prvu ozbiljnu druzinu koja je tek prije sedam dana zabodena u zemlju, pa vec sijedim
![]() |
|
![]() |
|
kacunak, morati ćeš pričekati da ti netko drugi odgovori jer ja ne znam... moje su sve posađene u običnoj zemlji za cvijeće. Malo pripazim kako zalijevam, ponekad ih namjerno preskočim i to mi još nisu zamjerile!
![]() |
|
![]() |
|
Molim odgovor ako je neko neko slicno probao, vi koji ste na moru. Donijela sam sitan pijesak s plaze, velicine rize, malo sitniji jos. Moze li se on pomijesati sa zemljom umjesto perlita, ipak ce mi malo rastresti zemlju? Kod mene je perlit naci, ravno dobiti na Bingu! Nina, ostali, S.O.S.!
|
|
![]() |
|
To si dobro rekla, i moje je iskustvo takvo. Jednu sam ljubicicu (prvu koju sam dobila) unistila u zelji da je rasadim. I ne samo da nije cvjetala, vec se u obje saksije osusila dan po dan... jos sam pazila na korijen, laganu zemlju, ma sve. Zlatno pravilo; Ako su listovi zdravi a nema cvijeta-samo staviti na svjetlo i rijesen problem! Nista ne dirati! Dok ona formira novi ili obnovi osteceni korijen, sva omlitavi i visi ko tuzna vrba. Onda uklonis najkriticniji list, pa drugi, pa treci... THE END.
![]() |
|
![]() |
|
kucunak sam pazi da nova posuda ne bude prevelika, puno će vremena proći na stvaranje podzemnog umjesto nadzemnog dijela. Moje presađene su jedva krenule...
|
|
![]() |
|
Draga moja Nina. Moj "dzoker-zovi"
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |