Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 381> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Pa jasna stvar ..tko uz njih odrasta, cijeli život se druži s njima.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
E generacijo, ne možeš ti bez mica - maca!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ma nisam, jok !
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma nećeeeeee! Ipak, nadam se da si malo
![]() |
|
![]() |
|
Rosi ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
oho, ovdje se nešto zanimljivo "kuha"...i mene zanima ishod!
|
|
![]() |
|
Imaš pravo, a i nije da sad tu treba biti preko nekoliko kg... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Uvijek ima svjeze mrkve,luka,krompira,kupusa,nekih repa,persuna,naći će se već nesto ne brinem.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Dobro, dobro Pustilka, kako sam bila i rekla, prva sam se u to upustila i napravit ću prve pokuse i experimente nadam se na korist sebi i svima ljudima ovdje ! ![]() A to što kažeš da ćeš preko zime probati to praviti, moraš se požuriti do zime, trebaju ti svježi otpaci iz vrta, nikako kuhani ni sasušeni...sav materijal mora biti svjež !
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Također još samo da spomenem, ako netko nije sve pročitao o Enzimu....Nije uvjet da se samo povrće tretira njime, već ima širok spektar primjene na svemu....pa se tako slobodno može koristiti i za ukrasno bilje i cvijeće, a i u domaćinstvu od čišćenja do higijenskih namjena...naročito kod osoba koje pate od raznih alergija.... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ja ću pričekati prvo tvoja iskustva pa ako kod tebe bude ferceralo pravit ću ga i ja preko zime.:)
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
Ajči, Hvala ti što dijeliš to veselje sa mnom ! ![]() ![]() Još samo da spomenem, neću cijelo vrijeme tretirati biljke s tim jer vjerojatno tamo pred smrzavanje tla, više neće biti potrebno nikakvo zalijevanje... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dobar ti smajlic Ajama
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
mons baš sam se neki dan sjetila tvojeg enzima.drago mi je da si uspjela sada
![]() |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pustilka, čisto malo je obojano.....ali u pravilu tako i piše, treba mirišati, a ne smrditi, ako smrdi, znači da nije dobro.....Budem vam ga ovdje pokazala dok bude vrijeme za ocijediti...Čak se gore stvorio neki fini sloj, imam dojam nešto kao gljiva Kombucha, no nije uopće bilo u dodiru ni s vodom od Kombuche, niti s Kombuchom.....Vjerojatno se stvorila neka voćno-povrtna gljiva tek da zaštiti sadržaj kante... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mirise,kako to? ![]() Zar ne bi trebalo da se čuje od trulosti povrca i voca?Jel to sada bistra voda ili nesto obojeno? |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Curke, imam pitanje, ali za one koje su iz Zg ili bar blizu Zg......Zna li koja gdje je Kadmo d.o.o. trgovina sjemenom i repromaterijalom za velike ( profesionalne ) i male ( hobi ) proizvođače ?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Curke da li je tko probao praviti gnojivo ili nešto za zaštitu bilja od Komorača ? Negdje ovdje na prethodnim stranicama ima link koji sam stavila kako je Komorač super biljka za gnojivo, a također kao zaštitno sredstvo protiv nametnika i bolesti na biljkama.....Eeeee da kad smo već kod toga, moj Enzim, još malo i bit će gotov.....I sad mi je žao da nisam toga više napravila, vjerujem da to mora biti dobro, iako još nisam to još isprobala....No reći ću samo ono što su rekli da može čak i u kućanstvu poslužiti za čišćenje, zbilja bi moglo poslužiti jer tako lijepo miriše....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dadi, ja mislim da su kupovne i domaće lučice razlika ko nebo i zemlja......Dok se domaće lijepo održe do proljeća, za ove bih rekla da nema šanse da se tako održe......Ili brzo isklijaju ili postanu onako kao spužvaste pa brzo ili spljesnive ili strunu.....Smatram da je do toga, što su vjerojatno te kupovne tretirane svime i svačime, dok domaće kakve se posiju takve i ostanu, bar kod mene..Ničim ih ne tretiram i sigurna sam da zato bolje izdrže do proljeća....Stvar je u tome što si želim posaditi nešto luka sad u jesen, a domaćih lučica mi nije baš puno uspjelo, tako da će mi te domaće ipak pričekati proljeće.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |