Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 381>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 17:06
Jako dlakavi mačić
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:59

Pa jasna stvar ..tko uz njih odrasta, cijeli život se druži s njima....LOLEmbarrassedHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:54
E generacijo, ne možeš ti bez mica - maca!  Thumbs Up  Heart Ljubav je to velika!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:48
 Ma nisam, jok ! LOLLOL Što bude bit će.....mačak u vreći ili mačak iz vreće.....smile96
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:45
Ma nećeeeeee! Ipak, nadam se da si malo smile105 onako, za svaki slučaj...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:36
  Rosi ! smile79smile86 Samo da ne bude kao ona poslovica: " Čarala baba da ne bude mraza, a ono do jutra još i snijeg ! " smile156

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 16:30
oho, ovdje se nešto zanimljivo "kuha"...i mene zanima ishod! 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 13:06

Imaš pravo, a i nije da sad tu treba biti preko nekoliko kg...LOLLOL Ali obrati pažnju da tu treba biti i nešto voćnog sastava....

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 13:04
Uvijek ima svjeze mrkve,luka,krompira,kupusa,nekih repa,persuna,naći će se već nesto ne brinem.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 12:36
 Dobro, dobro Pustilka, kako sam bila i rekla, prva sam se u to upustila i napravit ću prve pokuse i experimente nadam se na  korist sebi i svima ljudima ovdje ! Smile

A to što kažeš da ćeš preko zime probati to praviti, moraš se požuriti do zime, trebaju ti svježi otpaci iz vrta, nikako kuhani ni sasušeni...sav materijal mora biti svjež ! 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 12:29
 Također još samo da spomenem, ako netko nije sve pročitao o Enzimu....Nije uvjet da se samo povrće tretira njime, već ima širok spektar primjene na svemu....pa se tako slobodno može koristiti i za ukrasno bilje i cvijeće, a i u domaćinstvu od čišćenja do higijenskih namjena...naročito kod osoba koje pate od raznih alergija....

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 12:27
Ja ću pričekati prvo tvoja iskustva pa ako kod tebe bude ferceralo pravit ću ga i ja preko zime.:)

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 12:11
  Ajči, Hvala ti  što dijeliš to veselje sa mnom ! smile79smile86  Ima još malo dana do potpunog sazrijevanja enzima, a tada ću ga procijediti i vjerojatno još do zime isprobati na malim biljčicama...Pokušat ću još prije zime napraviti testiranje i zajedno ćemo pratiti razvoj nekoliko biljaka tretirane enzimom i one koje neće biti tretirane enzimom....Naravno sve će se odvijati u plasteničkim uvjetima, jer više nije vrijeme za vanjske biljke....Sva saznanja bit će popraćena pokojom fotkom,  a sve  potražite u mojem povrtnjaku....Zasad samo treba još malo strpljenja i čekanja...

Još samo da spomenem, neću cijelo vrijeme tretirati biljke s tim jer vjerojatno tamo pred smrzavanje tla, više neće biti potrebno nikakvo zalijevanje...Smile

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 11:52
Dobar ti smajlic Ajama Big smile

Seneka
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 11:41

mons baš sam se neki dan sjetila tvojeg enzima.drago mi je da si uspjela

sada :spliff:.probaj možda uspijemo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 10:24
 Pustilka, čisto malo je obojano.....ali u pravilu tako i piše, treba mirišati, a ne smrditi, ako smrdi, znači da nije dobro.....Budem vam ga ovdje pokazala dok bude vrijeme za ocijediti...Čak se gore stvorio neki fini sloj, imam dojam nešto kao gljiva Kombucha, no nije uopće bilo u dodiru ni s vodom od Kombuche, niti s Kombuchom.....Vjerojatno se stvorila neka voćno-povrtna gljiva tek da zaštiti sadržaj kante...

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 10:15
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Curke da li je tko probao praviti gnojivo ili nešto za zaštitu bilja od Komorača ? Negdje ovdje na prethodnim stranicama ima link koji sam stavila kako je Komorač super biljka za gnojivo, a također kao zaštitno sredstvo protiv nametnika i bolesti na biljkama.....Eeeee da kad smo već kod toga, moj Enzim, još malo i bit će gotov.....I sad mi je žao da nisam toga više napravila, vjerujem da to mora biti dobro, iako još nisam to još isprobala....No reći ću samo ono što su rekli da može čak i u kućanstvu poslužiti za čišćenje, zbilja bi moglo poslužiti jer tako lijepo miriše....SmileSmile

Mirise,kako to?Tongue
Zar ne bi trebalo da se čuje od trulosti povrca i voca?Jel to sada bistra voda ili nesto obojeno?

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 09:54

Curke, imam pitanje, ali za one koje su iz Zg ili bar blizu Zg......Zna li koja gdje je Kadmo d.o.o. trgovina sjemenom i repromaterijalom za velike ( profesionalne )  i male ( hobi ) proizvođače ? 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 09:44
 Curke da li je tko probao praviti gnojivo ili nešto za zaštitu bilja od Komorača ? Negdje ovdje na prethodnim stranicama ima link koji sam stavila kako je Komorač super biljka za gnojivo, a također kao zaštitno sredstvo protiv nametnika i bolesti na biljkama.....Eeeee da kad smo već kod toga, moj Enzim, još malo i bit će gotov.....I sad mi je žao da nisam toga više napravila, vjerujem da to mora biti dobro, iako još nisam to još isprobala....No reći ću samo ono što su rekli da može čak i u kućanstvu poslužiti za čišćenje, zbilja bi moglo poslužiti jer tako lijepo miriše....SmileSmile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 09:38
   Dadi, ja mislim da su kupovne i domaće lučice razlika ko nebo i zemlja......Dok se domaće lijepo održe do proljeća, za ove bih rekla da nema šanse da se tako održe......Ili brzo isklijaju ili postanu onako kao spužvaste pa brzo ili spljesnive ili strunu.....Smatram da je do toga, što su vjerojatno te kupovne tretirane svime i svačime, dok domaće kakve se posiju takve i ostanu, bar kod mene..Ničim ih ne tretiram i sigurna sam da zato bolje izdrže do proljeća....Stvar je u tome što si želim posaditi nešto luka sad u jesen, a domaćih lučica mi nije baš puno uspjelo, tako da će mi te domaće ipak pričekati proljeće.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,813 sekundi.