Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 331332333334335 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 18:27
Došlooo sjemee! smile126  hvala bebolina još jednom Smile

Zaista sam očekivao drugačije sjeme, ovo izgleda dosta čudno . Sadim ga u mješavinu svega; perlit, drobljena cigla, šaka zemlje za cvijeće, glinopor, sitni pijesak, šljunak za akvarij, borova kora usitnjena.

No kako da to posadim, da samo polegnem sjeme na tu mješavinu ili da stavim malo dublje?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 18:51
uzmi ravnalo, napravi u zemlji crtu duboku cca 0.5 do 1 cm najvise, polozi sjeme bocno u tu brazdu, NE ZATRPAVAJ, poprskaj dobro vodom po mogucnosti sa malo fungicida, pokrij folijom i pikni u njoj koju rupicu za zrak. stavi na toplo, ruter il tako nesto i ostavi.
velika gorica
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 20:30
Hvala :) Tako cu napraviti, jedino što nemam fungicida Shocked
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 20:44
imaš cimeta
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 20:58
Nemoj cimet, radje samo vodu, prokuhanu ili destiliranu onda. Cimet bi napravio talog na sjemenu, a inace se tesko mijesa sa vodom.
velika gorica
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 22:42
Mi vam super napredujemo Big smile Malo po malo rastemo i debljamo se... Imamo nove listiće i baš smo si ponosni na njih Wink

Na ovom malcu su svi novi listove, stare je pobacao...

Malci daju drugi red listića Smile

Dini55 sretno i nemoj odustajati ako se slučajno desi prvi neuspjeh... Moji su još daleko od cvijetova, ali je prekrasno gledati ih kako rastu Smile
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 08:15
Malci su preslatki !

Dini sretno sa sijanjem !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 09:33
Cupsica, Thumbs Up !

Dini, !
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 18:22
Svi malci su od danas u stakleniku s umjetnom rasvjetom...
Iako su dobro napredovali i ovako, baš me zanima kako će sada napredovati ( i da li će)...

Pitanjce Smile

Kada mogu ovom najvećem odrezati vrh, tako da se malo razgrana... Jel još premlad ili?

Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 19:11
Dini55 i Cupsica, baš je lijepo vidjet vas kako se veselite smile141
jedno pitanje za znalce: da li znate prepoznati po listu koja bi boja cvijeta mogla biti??

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 17:54
Svjetliji listovi i stabljika upućuju na svjetliju boju cvijeta, ali koju boju točno, nije moguće znati.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 15:53
Dini55 kako ide? Smile

Jel sjeme posijano? Jel niknulo? Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 17:24
malci

arabicumi

ovaj je mali

ali baca listove samo tako. zanima me ovaj duguljasti list da li bi se mogla znati okvirno koja je vrsta?

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 18:30
Marsha, malci su ti jako dobri, većina ih je baš debeljuškasta. Na drugoj slici ti je onaj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni, mogao bi biti bijeli.
Kad si ih sijala ?
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 19:26
Marsha prekrasni su ti malci Smile

Koliko su stari ovi malci na prve dvije slike?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 19:37
Glikica, cupsica hvala!!
Glikica, taj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni bi trebao biti crveno crni cvijet. Ti malici su još jarko crveni, žuto rozi i nekakav šatirani rozo bijeli. Ne znam točne nazive jer sam ih pod tim kupovala. A kakvi budu ispali...
Veliki su mi uglavnom mix sjemenja pa sam zato pitala dal se možda može prepoznati po listu.
Ovi malci su sijani mislim 24.8. i tad je baš ono počela kiša i promjenjivo vrijeme pa im je trebalo malo duži boravak pod folijom.

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 19:50
A jel ih već prihranjuješ ili još ne?

Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:02
Prihranjujuem od kad su dobili 2 para listića. Arabicume od prvog para listića.
Arabicumi duplo ako ne i više sporije rastu. Ne znam dal je to tako.

ovaj se ipak po malo uzdiže al mislim da ipak neće biti uspravan. sporo, sporo raste...
ovako je bio, nisam sigurna al u 9 mjesecu sam stavljala slike.

a ovako je danas. Ovaj do lijevi se muči, dat ću mu još malo vremena.....

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:06
Hvala ti Smile

Meni je ovaj savijeni ustvari jako poseban i bilo bi mi baš fora da takav ostane Wink
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:15
je dobar je samo da opstane da se ne muči. da nam je barem mjesec dana vrućine kako bi nam rasli...
moji su danas bili vani na sunčanju. kad god je sunce i toplo idu van. i ako nema sunca a toplo je isto idu van na zrak.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 331332333334335 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,547 sekundi.