Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 331332333334335 407> |
Korisnik | |
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Došlooo sjemee!
![]() ![]() Zaista sam očekivao drugačije sjeme, ovo izgleda dosta čudno ![]() No kako da to posadim, da samo polegnem sjeme na tu mješavinu ili da stavim malo dublje? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
uzmi ravnalo, napravi u zemlji crtu duboku cca 0.5 do 1 cm najvise, polozi sjeme bocno u tu brazdu, NE ZATRPAVAJ, poprskaj dobro vodom po mogucnosti sa malo fungicida, pokrij folijom i pikni u njoj koju rupicu za zrak. stavi na toplo, ruter il tako nesto i ostavi.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Hvala :) Tako cu napraviti, jedino što nemam fungicida
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
imaš cimeta
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Nemoj cimet, radje samo vodu, prokuhanu ili destiliranu onda. Cimet bi napravio talog na sjemenu, a inace se tesko mijesa sa vodom.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Mi vam super napredujemo
![]() ![]() Na ovom malcu su svi novi listove, stare je pobacao... ![]() Malci daju drugi red listića ![]() ![]() Dini55 sretno i nemoj odustajati ako se slučajno desi prvi neuspjeh... Moji su još daleko od cvijetova, ali je prekrasno gledati ih kako rastu ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Malci su preslatki !
Dini sretno sa sijanjem !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Svi malci su od danas u stakleniku s umjetnom rasvjetom...
Iako su dobro napredovali i ovako, baš me zanima kako će sada napredovati ( i da li će)... Pitanjce ![]() Kada mogu ovom najvećem odrezati vrh, tako da se malo razgrana... Jel još premlad ili? ![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Dini55 i Cupsica, baš je lijepo vidjet vas kako se veselite
![]() jedno pitanje za znalce: da li znate prepoznati po listu koja bi boja cvijeta mogla biti?? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Svjetliji listovi i stabljika upućuju na svjetliju boju cvijeta, ali koju boju točno, nije moguće znati.
|
|
|
|
![]() |
|
Dini55 kako ide?
![]() Jel sjeme posijano? Jel niknulo? ![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
Marsha, malci su ti jako dobri, većina ih je baš debeljuškasta. Na drugoj slici ti je onaj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni, mogao bi biti bijeli.
Kad si ih sijala ?
|
|
|
|
![]() |
|
Marsha prekrasni su ti malci
![]() Koliko su stari ovi malci na prve dvije slike? |
|
![]() |
|
Glikica, cupsica hvala!!
Glikica, taj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni bi trebao biti crveno crni cvijet. Ti malici su još jarko crveni, žuto rozi i nekakav šatirani rozo bijeli. Ne znam točne nazive jer sam ih pod tim kupovala. A kakvi budu ispali...
Veliki su mi uglavnom mix sjemenja pa sam zato pitala dal se možda može prepoznati po listu.
Ovi malci su sijani mislim 24.8. i tad je baš ono počela kiša i promjenjivo vrijeme pa im je trebalo malo duži boravak pod folijom.
|
|
![]() |
|
A jel ih već prihranjuješ ili još ne?
![]() |
|
![]() |
|
Prihranjujuem od kad su dobili 2 para listića. Arabicume od prvog para listića.
Arabicumi duplo ako ne i više sporije rastu. Ne znam dal je to tako.
ovaj se ipak po malo uzdiže al mislim da ipak neće biti uspravan. sporo, sporo raste...
ovako je bio, nisam sigurna al u 9 mjesecu sam stavljala slike.
a ovako je danas. Ovaj do lijevi se muči, dat ću mu još malo vremena.....
|
|
![]() |
|
Hvala ti
![]() Meni je ovaj savijeni ustvari jako poseban i bilo bi mi baš fora da takav ostane ![]() |
|
![]() |
|
je dobar je samo da opstane da se ne muči. da nam je barem mjesec dana vrućine kako bi nam rasli...
moji su danas bili vani na sunčanju. kad god je sunce i toplo idu van. i ako nema sunca a toplo je isto idu van na zrak.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 331332333334335 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |