Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 407> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skupa posadjene biljke su nesto sasvim drugo i sasvim nebitno u ovom kontekstu jer je kod blizanaca jedinstvena prilika promatrati njihov razvoj i moguce mutacije/specificnosti koje bi se trebale odraziti na obje biljke. Npr moj par posebnih blizanaca ima listove kakve nisam vidjela ama bas nigdje, i jos je manji uspjesno prezivio, sto je isto rijetkost.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Evo, u cijeloj gomili stranica, poslužila me sreća i pronašla sam jednu sliku Pinusova tri sijanca kako rastu i izgledaju u jednom cvijetnjaku. Evo cupsice, možeš vidjeti kako to izgleda, no ima on i sa dva adeniuma, no ne da mi se tražiti ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Wolfsbane, nisam sigurna da li su pinusovi bili blizanci ili je posadio dva klijanca zajedno, zato sam i napisala "dupli adeniumi". Meni su se svidjeli tako zajedno posađeni, no sigurno tu ima i prednosti i mana. S obzirom da ih on ima puno, vjerojatno je htio malo eksperimentirati. Možda se i sam javi pa stavi novije slike istih.
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Cimicifuga, ovaj tvoj je obesum sa nesto crispuma medju pretcima. Vidi se po sarama u cvijetu, takav jedan moj je otisao jednoj nasoj forumasici :)
Na tvom mjestu ja bih ga jako orezala, a za potencijalnu "metlu" se ne trebas previse brinuti, samo kada pocne tjerati pupove ispod mjesta reza otkini one koji ti ne pasu a ostavi one koji pasu. Ako to radis jako rano dosta je samo s noktom otkinut pupic. ako zelis naglasiti caudex, onda drzi krosnju jako kratkom, kracom nego sto je caudex dugacak. I konstantno ga dizi da cim vise mase caudexa bude vani. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Posadi ih u istu posudu ali odvojeno da imaju mjesta. Ili u dvije posude ali ih obiljezi. Meni se toliko cesto mijesaju markice da poduzimam i druge mjere zastite :))
Btw, koliko se sjecam pinus nije imao blizance, ali ja jesam, i to nekoliko parova. Jedan par je vrlo zanimljiv, i veci od tog para je sad u pupovima. Oba su vrlo posebne biljke, neobicnog lista i rasta. Ali ostali parovi blizanaca nisu bili jako razliciti od normalnih. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Nisam nikada imala blizance, a sijala sam ih već puno. Neka ih za sada, nek rastu, pa ćemo vidjeti kako će se dalje ponašati.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica znam što ćeš s njima, dođem ja sad po blizance
![]() Šalim se ![]() Uživaj u njima jer je to zbilja rijetko i posebno
![]() |
|
![]() |
|
cupsica, kako izgledaju tako dupli adeniumi, možeš potražiti na pinusovim slikama na nekim od prethodnih stranica i dok su rasle kao male biljke, a i kasnije kad su već postali pravi krasni primjerci
![]() Cimicifuga lijep slikovni prikaz tvog jednoga, ali vrijednoga ![]() |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Cimicifuga, prekrasna biljkica i hvala na slikicama - sad znam i kad ću otprilike ( kad narastu) odrezati svoje
![]() Glikica, da sam na tvojem mjestu, ja bih ih ostavila tako... Bit će jako zanimljivi kad narastu. Ustvari, da nisam svoje neki dan presađivala, sada bih dvoje tako spojila... Po mogućnosti s različitom bojom cvijeta. Kad narastu i korijeni im se isprepletu bit će baš zanimljiva biljka. ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Upravo tako. Namjeravam orezati na iste grane kao zadnji puta - znači, sada će biti kraći ostaci tih grana. Gledala sam na tim dijelovima grana ima mirujućih pupova iz kojih mogu izniknuti nove grane. Ne bih htjela rezati na novim granama jer se bojim da bi kada potjera slijedeće godine bio pregust i izgledao kao metla. Mada niti sa ovim izgledom nisam zadovoljna. Kod adeniuma mi se inače najviše sviđa kaudeks, a grane bi po mome ukusu trebale biti zakržljale - neznam kako to dobiti? Ovo kako mi grane sada rastu kao lude mi se baš ne sviđa... A što se tiče tvojih blizanaca neznam što bi bilo najbolje. Da li ih razdvojiti ili ostaviti ovako pa imati interesantan duo, no istovremeno riskirati da smetaju u rastu jedan drugome i da se možda na dodiru stvaraju uvjeti za trulenje? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
E da, molim komentar na moje blizance; što sad s njima ?
|
|
|
|
![]() |
|
Cimi, pretpostavljam da nakon cvatnje opet ide pod nož ?
|
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Cimicifuga, krasan opis u slikama. Evo možda netko prepozna koja je vrsta
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
prekrasno izgleda
![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Moga bucka sam dobila kao bebača od jedne naše drage forumašice. Koja je točno vrsta / kultivar to neznam, a koliko znam posijan je početkom 2011. godine. Evo kako se razvijao:
22.10.2011. ![]() 13.11.2011. podizanje iz zemlje i orezivanje ![]() 12.04.2012. ![]() 05.07.2012. prvo cvjetanje ![]() 13.08.2012. ![]() 29.11.2012. podizanje iz zemlje i orezivanje grana ![]() 15.10.2013. ![]() |
|
![]() |
|
A ja imam blizance, nadaM SE DA ĆE SE VIDJETI NA SLIKAMA:
|
|
|
|
![]() |
|
Cimi, ovo nije obesum, koji je to ? Jel socotranum ? Ili ?
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Cimi,prekrasan ti je,koliko dugo ga imaš?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Ma dobro im je i ovako, ne treba to previše razmaziti, da se ne bi "oteli" kontroli.
Šalim se, grije ih sunce skroz odozgor.
|
|
|
|
![]() |
|
Glikica slatki su :) a da ih izvadis iz kutije na sunce da ih skroz grije?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |