Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 82> |
Korisnik | |
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala na informacijama, primjenjujem i ja slicne metode. Valjda ce uspjeti, razmnozavam i za prijatelje. Uglavnom pravo u zemlju, a jedan sam iz ciste radoznalosti u vodu stavila a korijenje veliko pustio u roku 25 dana, da ne povjerujes.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tina :) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 39 |
Zaboravila sam i ovo reći... Kad mi cvatu, piju vodu ko lude pa ih tad obično zalijevam dvaput tjedno, a svaka dva tjedna im i dalje dodam malo gnojiva u vodu. Napravila sam jednom pokus i jednoj ljubičici dodavala gnojivo, a drugoj ne (obje su bile pelcane s iste mame
![]() |
|
![]() |
|
Tina :) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 39 |
Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
Uf, obično čekam po dva mjeseca sigurno... Ne znam točno, ali tako je nekako...
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Vidim da ti uspijeva, slike govore sve, bravo! Kako i koliko si zalivala listic?
|
|
![]() |
|
Hahaha!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Koliko si ti cekala da izviri prvi listic kad si pelcala?
|
|
![]() |
|
Doduse, ja nisam nasla nista u zemlji, ali sitni su i tesko ih je uociti u zemlji punoj perlita svega i svacega. Ljudi, novu ljubicicu iz cvjecare OBAVEZNO izvaditi iz zemlje, isprati i presaditi!!! Oni ih po lijepom vremenu iznesu napolje, a na njih se ugnijezdi sta hoces. Uostalom, mozda je to neka buba stigla iz uvoza s ljubicicom, drito iz Holandije. Djeluje mi kao neka inostrana buba
![]() |
|
![]() |
|
Drago mi je da uspijevamo i bez kemije!
![]() |
|
![]() |
|
Vjeruj da sam je kompletnu oprala pod mlazom vode i takodje korijen, da uklonim sve tragove i eventualne ostatke tih gadova. Pa kao i ti posadila u novu zemlju i sljedeci dan ona pjeeeeva od cistoce, zdravlja i cvrstoce! Kupila sam onu dobru njemacku zemlju Florabela, zaista je izvanredna, meka kao perje i laka, hranjiva.
|
|
![]() |
|
Jednoj mojoj se jednom nešto slično dogodilo pa sam otišla u poljoapoteku i tražila savjet. Rekli su mi da je najbolje da izvadim biljku iz teglice i posipam joj Neopitroid po korijenu. Ja sam dan-dva prije nego sam otišla po savjet ipak nešto napravila na svoju ruku i pomoglo je pa na kraju nisam koristila Neopitroid. S obzirom da je situacija izgledala prilično gadno, prvo što mi je palo na pamet je da izvadim biljku iz teglice, zemlju stavim u plastičnu vrećicu, čvrsto zavežem (da se ne rasipa okolo) i bacim u smeće. Onda sam ljubičici dobrih pet minuta ispirala korijen (iako kažu da se to biljkama ne smije raditi), teglicu prokuhala, uzela svježu zemlju i nanovo zasadila ljubičicu. Nakon toga je sve bilo ok i nije se više ponavljalo.
|
|
![]() |
|
Kad mi dosadi cekanje na zapelcane listice da izbace mlade i kad pozelim da sve bacim s balkona
![]() |
|
![]() |
|
Imam i ja te majusne musice, a nemam vocnjak pred zgradom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Meni nije... ali me povremeno muče sitne mušice, ima ih po svim vazama a mislim da su došle iz voća. Povremeno posipam sa neo- pitroidom pa su beštije pod kontrolom ali uvijek se nađe par komada...
![]() |
|
![]() |
|
Sad sam u strahu da nije kakav insekt polegao larve tu kod mene, jer ako jest-doci ce opet. S druge strane, sumnjam da sam je zarazenu kupila, sto je vjerovatnije. Je li se nekom ovo desilo, ovakav insekt??
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zdravo svima, dobrodoslica Tini! Imala sam grdan problem, juce ujutru pogledam u jednu od ljubicica- kad ono list se bijeli, jedan! Uzmem lupu, hiljade malih bijelih crvica gmizu... Izgleda kao posuto bijelim kukuruznim brasnom. Odmah sam reagovala i rijesila se te nevolje, danas nema nista ali juce sam se sokirala kad sam to vidjela! Simptomi su kao kod tripsa, i polen je s cvjetova rasut. S druge strane, lici i na brasnastu bubu, ma fuj.
|
|
![]() |
|
Znala sam da će ti se svidjeti!
![]() |
|
![]() |
|
Aaaaaaa, super izgleda!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |