Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 407> |
Korisnik | |||
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
moj adenium jos uvijek cvate, jel ja mozda nesto krivo radim, mozda mu je pretoplo u stanu?
![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Možeš @Dini
zašto ne bi mogao. Možeš gnojiti sa bilo
kojim gnojivom. Jedini uvjet je da su sva tri broja kod glavnih elemenata ista
i da su dodani mikroelementi. No, tako ja radim. To je samo moja praksa
i ništa više. Kupio sam 50 kg vreću Ina Kutina NPK 15 15 15 i to je više nego dovoljno
gnojiva za sljedećih 10 godina za sve moje biljke. Mikroelemente sam kupio
posebno. Netko tko
živi na 5 katu neke zgrade bez lifta i ima 2 m2 velik balkon taj vjerojatno
kupuje pola kile nekog uravnoteženog kristalona ili neko drugo uravnoteženo
gnojivo. Ako su gnojiva ISTOG KEMIJSKOG sastava nije važno tko je proizvođač
gnojiva koje koristimo. Moja praksa
je ovakva: u startu idem sa
uravnoteženim gnojivom (sva tri broja ista) plus mikroelementi kasnije kada biljke narastu i dođu
do faze cvjetanja smanjim dušik i to je to . O gnojenju adeniuma smo zbilja puno pisali.
Konkretno o gnojivu nemam ništa dodati što do sada nismo pisali. Malo čitajte
stare postove. |
|||
![]() |
|||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
||
Od gnojiva, koje sam našla ima jedan u paličicama od 10-10-10 + mikroelementi ili jedan u granulama od 20-20-20 + mikroelementi. Može li to????
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Mislim da ne
može. Kaudeks je u stvari zadebljani korijen. Oleandra sa kaudeksom
(zadebljanim korijenom) još nisam vidio.
|
|||
![]() |
|||
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
||
Pinus ti inače gnoji sa NPK 15 15 15 i još uz to dodaje i mikroelemente.
No mene sada zanima mogu li svoje adeniume gnojiti s kristalonom? |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
||
Dali možemo postiči kaudeks i kada je cijepljen na korijen od oleandra??? Naime ovaj nije sijanac več je na nešto cjepljen i to nešto vjerovatno je oleandar pošto su oni u srodstvu.
ps. vidim
sada da upotrebljavaš pumicu |
|||
![]() |
|||
||
Majo,mislim da je na tvojoj prvoj slici nizozemski "anouk" ili možda "emma". Nije važno. Cvate ti krasno. No da bi bio za 10 fali
mu lijepo formirani kaudeks. Adeniumi su ipak kaudioformne biljke. Kaudeks mu i
nije teško formirati. Veći problem je što se izdužio. Zimu nije proveo onako
kako treba. Bio je na toplom, zalijevan i sve to u uvjetima bez direktnog sunca.
Pogledaj mu razmak između etaža lišća. Razmak je duplo veći nego što je
potrebno.
Tvojim sijancima i dvije godine staroj biljci
kronično fali prihrana. Adeniumi su specifični. Ono što vrijedi za kaktuse
zaboravi kod uzgoja adeniuma. Ukratko:
Izabereš im najsunčaniji položaj u svojim uvjetima. Preko ljeta adeniume zalijevaš
svaki dan. Ako ih držiš na direktnom suncu a temperature su iznad 30 C.
Zalijevaš bar 2X dnevno. Prihranjuješ po malo svaki dan. Male sijance
uravnoteženim NPK sa mikroelementima. Kada dođu u fazu cvjetanja smanjiš
dušik. Imaš u Vetisi za kupiti pumicu. Zamiješaj supstrat kao kombinaciju
pumice i komposta 1:1. I to ti je to. ps. vidim
sada da upotrebljavaš pumicu |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
Ovo je moj Adenium, koji je ljetos bogato cvao: Ovo su moji sijanci od 2,5 mjeseci: A ovo su moji sijanci od 6,5 mjeseci: A ovo je nešto više od 2 godine stara biljka. Nisaj je ja sijala, ali je imam skoro 2 godine: |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
Sada stvarno znam, da nešto ne radim pravilno. Meni rastu ali mnogo sporije. Sijala sam tamo negdje u 6.mjesecu, ali ništa od velikog drveta i ništa od cviječa.
![]() |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
sijanci 33 dana stari, kreće treći par listića:
Sijanac, sedam i pol mjeseci star, nadam se da će uspjeti procvasti: ovaj je ljetos cvao i evo ga opet sav u pupovima, ali bez polovice lišća nego tada |
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
Ooooo!
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
Supstrat zaštitim folijom prije tuširanja.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
||
Znaci dobro su zaliveni
![]() |
|||
![]() |
|||
||
@marsha,kod mene je prva polovica dana bila sunčana i relativno topla To sam iskoristio i vani na dvorištu istuširao adeniume. Sada izgledaju kao preporođeni
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
U pišuka!
Tile Adeniumi so pa mal drugač kot moj, ki je kar nekaj nacepljeno na korenino od oleandra.
![]() |
|||
![]() |
|||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
||
Kako vam se drže adeniumi ovih dana?
Mojima se suši pokoji listić, kreću u mirovanje. Dosta se kod mene grije i teško mi je odrediti količinu zalijevanja. |
|||
![]() |
|||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
||
Božićni kaktus je super, prelijep, ali tvoji adeniumi su standardno
![]() Ok, dakle povremeno ću zalijevati s ovime što si napisao ![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
to i radim.
Preventivno dodam već prije pripremljenu otopinu Captana i Previcura u
vodu za zalijevanje svakih par mjeseci. Tretiram sve sukulente ne samo adeniume. |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |