Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 381> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Wiz, odlična fotka, eto kako je naša Mons fotogenična!
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
I onda se čudimo zašto smo bolesni..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
..enzim mi radi...ne vidim kavice nigdje..toooo mislim reć...vidiš da škiljim i ne vidim kavicu...a to je kakti kafič...kaj neeee'
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Koji postovi ? Nije ovdje ništa nestalo.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustilka imam još i krokodilčića, ali njih bi radije popila u finom zelenom sokiću..... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Curke moje moram vam još reći, tko planira sijati te tikve...Nekog ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Aha
![]() ![]() ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Heeej Pustilka jel ti čitaš misli ?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Monstera trebas otpad od hokaido tikvice staviti u Enzime vidis koje korisne sastojke ima.
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Rosi i ja sam pospremila koštice, naravno ne od kupljenih već od svojih tikvi koje sam sijala iz kupljenog sjemena..Mislim da te tikve ne bi trebale biti F1, bar nisam našla nigdje da tako piše . To je najpoznatija i priznata kao najukusnija mala japanska tikva. Nije bez razloga nazvana japanskom kraljicom među tikvama..Evo nešto što sam posudila s net-a: Hokaido tikva Bundeva, tikva ili buća su sve nazivi koji opisuju biljnu vrstu karakterističnu za jesensko doba. Tikve su bogate kalcijem, manganom, magnezijem, fosforom, željezom, vitaminima A, B i C i vlaknima. Hokaido tikva rijetka je i vrlo tražena bundeva jarko narančaste kore i narančastog mesa, a porijeklom je iz sjevernog Japana. Vrlo je popularna u današnjoj kuhinji ne samo zbog bogate arome kestena već i zbog visokih hranidbenih vrijednosti. Posjeduje odlična svojstva čuvanja, ako se pravilno skladišti na suhom i hladnom mjestu može se čuvati do travnja. Što se duže čuva, sadržaj vitamina i šećera raste. Ekološki proizvod. Jedna bundeva teška je od cca. 500 - 1500 g. U prodaji isključivo svježa u sezoni. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
... a pod ovim "uzaludno" mislim koliki je rizik da li će to sjeme biti dobro? Ta je tikva tko zna od kuda, možda je F1 iako mi se čini da nije jer je nepravilna, nije savršena, više liči na domaću... posaditi ću je u proljeće prvo u posudice da vidim hoće li uopće niknuti, pa onda negdje izvan povrtnjaka da mi ne zauzima mjesto. Imam loša iskustva sa tikvicama glede toga, "udavile su mi dio paradajza i krastavca... Što kažete? Riskirati ili kupiti paketić pa ići na (relativno) sigurno!?
![]() |
|
![]() |
|
Hokkaido tikva je kupljena! Eh, sada moram čekati do sutra kada moj dragi bude doma pa da probamo sokić (da se slučajno ne bi ljutio ako tikvu probam bez njega
![]() ![]() |
|
![]() |
|
...ne...ne...neee, dobra je to mica..
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |