Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 58> |
Korisnik | |
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala, da bijelo žućkasta je, u prirodi još ljepša
![]() |
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Prekrasno.
![]() |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Hvala ti na opširnom odgovoru, ali i dalje ne kužim u čemu griješim. Ni ja svoje ne špricam nikada i na mojima su listovi jako lijepi i široki, jedino nemaju toliko cvjetnih grana, cvj. grane nisu toliko razgranate i nemaju tako puno cvjetova ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Svojim orhidejama zbilja ništa posebno ne činim. Nakon kupnje odmah ih posadim u veću posudu (promjera 16 - 18 cm). Kako su kod kupnje uvijek u cvatu, pažljiva sam sa korjenjem, ali ipak maknem zemlju u kojoj su kupljene (to je uglavnom samo kora) i posadim ih u zemlju za orhideje koja sadržava i druge sastojke, a ne samo koru. Zemlju za orhideje kupujem u trgovini i u nju umiješam malo perlita i onu koru koju sam izvadila iz posude u kojoj su kupljene. Takva mješavina mi se pokazala jako dobrom - naročito po ljeti kada su visoke temperature i kada bih orhideje posađene u čistu koru morala skoro svaki dan zalijevati. Naime, moj zatvoreni balkon je na južnoj strani i cijeli dan ga prži sunce. Direktno izlaganje suncu sprečavam žaluzinicama, ali visoke temperature ne mogu spriječiti. No, pokazalo se da su orhideje jako dobro podnijele te ljetne visoke temperature i razvile su puno novog lišća koje je izrazito veliko i zdravo. Isto tako stalno mi cvjetaju, s tim da su krajem ljeta nešto slabije cvjetale, ali zato sada tjeraju svaka po nekoliko novih cvjetnih stapki. Napomenula bih da kod ove mješavine zemlje koju ja koristim zimi treba biti pažljiv sa zalijevanjem. No kada se ima centralno grijanje, onda ta mješavina za zimu nije problematična jer centralno kao što se zna jako suši zrak i isušuje zemlju. Ja nikada ne špricam vodom svoje orhideje i očito im to i ne fali. Što se tiče gnojenja - baš sam gledala u svoj papirić na koji zapisujem datum gnojenja: od početka ove godine pognojila sam ih svega sedam puta. A evo kako im izgleda lišće ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Cimi, ovakav gemišt i mene itekako privlači iako sam antialkoholičarka ![]() Stvarno su prekrasne ! Ja sam inače sa svojima zadovoljna, ali kad vidim tvoje uvijek se pitam kaj mojima ne paše da ne cvjetaju tako jako kao tvoje ?! |
|
|
|
![]() |
|
Ana1511 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Ovo je predivno O.O
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
U nekom tekstu o phalovima stoji da se zračno korjenje koje oni puštaju ne smije odrezati jer ono pokazuje da je orhideja sretna. Dosta mojih phalova ima zračno korjenje i zbog toga sam ja sretna jer se oni znači dobro osjećaju - a očito je jedan presretan jer ima jaako puno zračnog korjenja ![]() Neki su u cvatu, a svi tjeraju cvjetne stapke (neki dvije, tri, a jedan uz dvije koje su tek počele cvjetati tjera još tri nove). Bit će cvijetova! Evo jednog dijela trenutno cvatućih: ![]() A ovo je gemišt vrsta ![]() |
|
![]() |
|
Ana1511 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Hvala puno, veselim mu se jako :D
Ova nova stapka je vec skoro za duplo veca... nevjerovatno brzo raste :) |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Mini phal
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
da to je beba a kraj nje cvjetna stapka,ne diraj dok ne pusti korjenje i ne ocvate
--ovo je moja nova ,ni mala ni velika |
|
![]() |
|
Irena i ja isto mislim da je to beba ! |
|
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
to je mlada orhideja,keiki,pricekajte kad pusti dovoljno korjencica za odvajanje od mame :),ako sam u krivu nek me netko ispravi
|
|
![]() |
|
Pozdrav...
Curke... znate li mozda sto je ova "glava" na orhideji??? Prvi puta to vidim... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
pčelica,kaj su krasne,ova točkasta je posebna
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasne su ! Kaj ti već sada sve tak cvjetaju ? |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Niti slučajno južni ni zapadni prozor - jedino ako su tako zaštićeni da sunce ne udara. Za orhideje su savršeni sjeverni ili istočni prozori. Pročitaj temu malo unatrag, imaš jako dobrih savjeta. Bila bi šteta da ti se uništi ! |
|
|
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Dobila sam orhideju,no neznam kamo da je smjestim. Htjela bih je staviti na južni ili zapadni prozor,no u sobi se u zimskom periodu ne grije i neznam hoće li biti dobro ili će propasti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |