Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Limun
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Limun

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
pr1nc0 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pr1nc0 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2013 u 14:03
Pričekaj kraj zime za gnojidbu nekim kompleksnim gnojivom, a u kasno proljeće dobro bi došla prihrana dušikom.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 16:35
Hvala na pohvalamaSmile,zanima me da li znate koje bi sada gnojivo bilo prikladno za njega i kad da ga pognojim,sad odmah,nakon što poberem sve plodove ili tek u proljeće? 
Zadnji put sam ga gnojila u 7.mjesecu,onim gnojivom u granulama.

Na vrh
Geography View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geography Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 18:39
prelijep ti je limun Clap
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 16:54
Limuni su vam tako lijepo rodni, krasno
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 62
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 16:25
prekrasan je i jako plodan
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 15:38
Pozdrav svima,morala sam se malo pohvaliti sa svojim limunom koji me je ove godine tako predivno iznenadio,lani je imao samo jedan plod,a ove godine čak 48!!!
Sorta je Lisbon i star je 4 godine. Preko zime ga spremam u garažu.

Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 14:13
ne izgleda jadan
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 12:34
moj je kao drvce jadan ali plodovi sve zreliji

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2013 u 22:16
evo i mojih

Na vrh
Geography View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geography Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2013 u 21:38
evo i mojih limunčića, na ovom drvcetu imam kako volim reći tri generacije veći limun od proljetnog cvjetanja, manji limunovi od cvjetanja u kasno ljeto i evo od skoro cvjetovi

Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2013 u 10:46
prekrasni limuni. moji soltanski mejeri prvi put ove godine imaju istodobno plod od proljetne cvatnje i male tek formirane plodove od jesenske cvatnje. nadam se da cu imati 2 berbe. jednu za mjesec dana i drugu na ljeto.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 15:47
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 21:14
Pa nije toliko hladno u podrumu. Preko zime (iz Slavonije sam) bude oko 10 stupnjeva u podrumu kada su vani minusi.Mislim da sam ga previše zalijevao.
Na vrh
Sabi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 13:24
Originalno poslano od člana Terezija Terezija napisao:

Originalno poslano od člana eastcoast eastcoast napisao:

Imam mali limun posađen iz sjemena kupovnog limuna, posadio sam ga prošle zime, sada je visok cca 10 cm. Zanima me da li tu mladu stabiljku držim u podrumu preko zime ili mora biti u grijanom prostoru ?

Sjemenjak limuna je vrlo osjetljiv na niske temperature. Treba ga unijeti u dobro osvjetljenu prostoriju koja se grije. Optimalna temperatura je od 15-18°C. Potrebno je nastaviti sa zalijevanjem i orošavanjem krošnje. Voda ne bi smjela biti hladna nego oko 25°C.
  Opće pravilo je da se ne zalijeva previše jer voda istiskuje zrak u supstratu i može doći do gušenja korijena, žućenja i opadanja listova.

evo što je Terezija napisala o temperaturi, možda mu je ipak bilo hladno u podrumu ili prehladna voda?
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 12:37
mislim da agrumu svjetlost ne može škoditi. jedino mu štete previsoke temperature u vrijeme mirovanja.
Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 11:56
Prošle godine sam držao limun na južnoj i osvijetljenoj strani podruma i možda sam ga previše zalijevao pa mu je otpalo svo lišće. Ove godine ga planiram staviti u sjevernu stranu podruma koja je manje osvijetljena od ove južne. Da li pravim grešku ?
Na vrh
Sabi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2013 u 19:39
hvala puno Terezija , limun je premješten u svjetlarnik, tu bi trebao imati dovoljno svjetla i topline 
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2013 u 22:16
Originalno poslano od člana eastcoast eastcoast napisao:

Terezija , hvala puno na odgovoru. Još jedno pitanje, imam i cijepljeni limun koji bi trebao presaditi u veću posudu. To se radi sada ili da čekam proljeće ?

Najbolje ga je presaditi na proljeće, pred kretanje vegetacije i to u posudu za broj veću.
Presađivanje se obavlja pažljivo da bi se što manje žilica povrijedilo i polomilo. Ako se ipak to dogodi, potrebno ih je odstraniti. U tom slučaju treba prikratiti i krošnju, da bi se uspostavila ravnoteža između korijenja i krošnje.
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2013 u 14:33
ja ću svoj balkonski kumkvat presadit u veću teglu od terakote u proljeće prije nego što ga iznesem van na balkon. Sad su mi svi vazdazeleni prijatelji još uvijek na balkonu. Što se tiče prezimljavanja, prošle godine 2 limuna nisu preživila zimu, a jedna naranča se srećom uspijela oporaviti. Stavio sam ih na ostakljeni negrijani hodnik uz stakleni zid koji je na južnoj strani. mislio sam da će im tamo biti savršeno, međutim, iako negrijan, hodnik se i usred zime po suncu ugrije iznad 15 C i to ih je valjda ubilo. Zalijevao sam svaka 2,3 tjedna vodom iz slavine, koja je vjerojatno bila prehladna.
Ove godine ću ih staviti u negrijanu sobu uz prozor na blago povišeno mjesto da ne budu na podu i zalijevati ih svaka 2 tjedna toplom vodom.  
Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2013 u 09:35
Terezija , hvala puno na odgovoru. Još jedno pitanje, imam i cijepljeni limun koji bi trebao presaditi u veću posudu. To se radi sada ili da čekam proljeće ?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.