Otpadni Bio Enzim - Novi život za vaše biljke |
Odgovori | Stranica <1 4546474849 51> |
Korisnik | ||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Čekaj malo, ti sad kažeš " ne otvarati bocu" a ako se ne varam negdje je pisalo kako ni pretočeni enzim ne smije biti totalno zatvoren jer to stalno radi....Ako se zatvori bit će Buuuum! A ovo s gljivom je samo još jedno saznanje više, Hvala ti ! |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Davorka1969
Novo sjeme Pridružen: 12 Siječanj 2014 Lokacija: Planet Zemlja Status: Offline Bodovi: 37 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
|
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ima još nešto što sam zaboravila reći. Za vrijeme ljetnih mjeseci, na mojem enzimu se pojavila kao neka opna ( gljiva, kultura, slično kao Kombucha, no mekanog sadržaja i lako lomljiva ) na kraju sam shvatila da se to stvorio sloj koji štiti tekućinu od vanjskih utjecaja, vjerojatno mušice i sl...jer sam ih uglavnom mogla naći na površini te opne, a tekućina je ostala čista, tek tu i tamo poneka zalutala mušica. |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti na ovim informacijama za puževe, eto nama zapravo nikad dosta nekih novih saznanja i lijepo je da uvjek ima nekoga tko će donijeti nešto novo, ne kaže se uzalud "svi ljudi sve znaju.... " Sad vidim da je to stvarno tako... No dobro, sad sam otišla malo u druge vode, ali nadam se da se nitko neće ljutiti jer ovakve teme mogu samo koristiti , ne štetiti ...Ionako je opet sve vezano za Enzim, kiselost tla ili možda ne? nakon toga....i sl. Ja bih se čak usudila reći, velika vjerojatnost je da će ta kiselina ionako brzo ishlapiti, kisik će otići u atmosferu, a korisne hranjive tvari će ostati u tlu sve dok ih biljke ne iscrpe i ne iskoriste do maksimuma...a tada naravno valja opet sve ponoviti ( špricanje, zalijevanje...) |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Davorka 1969, dobro nam došla
Super da si s nama podijelila ovo sa staklenkom i čepom s gumicom, potpuno sam zaboravila na tu mogućnost Vidim da imaš još mnogo savjeta koje želiš podijeliti s nama, no ovo je tema o bio enzimu, a o puževima možemo nastaviti savjetovanja na temi koja obrađuje tu problematiku Puževi u vrtu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5993&KW=pu%C5%BEevi&PN=3&title=puevi-u-vrtu ili Puževi - upomoć http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1396&KW=pu%C5%BEevi&PN=3&title=puevi-upomo Molim i ostale članove foruma da se prisjete i pridržavaju Pravila foruma http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3611&FID=1&PR=3&title=pravila-foruma te da ne nastavljaju rasprave na temi koja nije predviđena za tu problematiku Postovi o savjetima vezanim za puževe bit će premješteni.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Davorka1969
Novo sjeme Pridružen: 12 Siječanj 2014 Lokacija: Planet Zemlja Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Za puzeve se ne brinem - prošlog ljeta sam slučajno pronašla dvije genijalne metode. Prva- potočnice. Svagdje gdje su rasle, su biljke bile neoštećene (hosta itd.). Drugo- otopina kalijevog sapuna. To djeluje 200%
Još pitanja Davorka Detalji na pdf o puževima u vrtu na temi Prirodni vrt
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prije svega Davorka Dobro došla na ovaj naš cvjetni forum ! Eto, lijepo je znati da su se za ovo zainteresirali i da nam se pridružuju i neki novi članovi ! A ovo što kažeš za bocu, idealno je samo za manje količine...za veće mislim da ne postoji tako velika boca... ( šalim se naravno, nemoj mi uzeti za zlo ) za mrave i ostalu napast, rekla bih da si 100% u pravu...ni mravi,ni uši, niti muhe ne vole miris kiseline, iako se za mrave može reći da proizvode mravlju kiselinu, no to je opet drugo. Ovakav miris povrtno ili voćno octene kiseline ih odbija..jedino što mene muči, kako će puževi reagirati na to, ako uzmemo u obzir da puževa ima samo tamo gdje su dosta kisela tla.....E sad, to pitanje ostaje visiti u zraku sve dok se nešto i o tome ne sazna ili dok se ne uvjerimo sami kakve će se reakcije odvijati na tlu i u tlu....reći ću samo da bi svakako trebalo pratiti sva zapažanja i sve promjene i ono što se događa... I naravno svoja iskustva podijeliti ovdje s nama, ako je voljan... |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Davorka1969
Novo sjeme Pridružen: 12 Siječanj 2014 Lokacija: Planet Zemlja Status: Offline Bodovi: 37 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
|
Pozdrav,
interesantna tema. Ja sam danas počela fermentirati jabuku i limetu sa smedjim šećerom. Moja "boca" je staklena tegla sa gumom i metalnim zatvaračem, kao za spremanje zimnice. Na zaj način mogu plinovi iz boce, ali kisik ne u bocu ( ne moram otvarati/zatvarati). Tako ja fermentiram zimnicu ( kiseli kupus, jabučni ocat i sl.). Mene ta otopina zanima kao zaštita povrća od pepelnice i drugih oboljenja. Do sada sam s uspjehom koristila sirutku i jogurt u istu svrhu, a negdje sam pročitala da ovaj enzim pomaze i protiv mravi. Njih imam dosta u vrtu, a oni brane lisne uši. Prve rezultate mogu očekivati tek za par mjeseci, a do onda imam dovoljno vremena napraviti zalihu enzima. Usporedo s tim sam nekidan započela i bokashi. Uskoro se moram "preseliti" u podrum, pomalo mi ponestaje mjesta u kuhinji Davorka |
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moram vam reći, za vrijeme ljetnih dana, primjetila sam samo dosta mušica, nije da smetaju, ali dosadne su, a pogotovo ako ih nađete uginule na površini enzima jer one ma kako nešto bilo zatvoreno, uvjek će naći rupu kroz koju će se uvući ...Inače nema nikakve štete od njih, ionako se sve procjeđuje...ali mene su tada užasno naživcirale... |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aha, dakle, ne otvara se mjesec dana jedino u slučaju kada se otopina popravlja! Očito nisam pažljivo čitala. Hvala, Moon.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(1) |
|
Tijekom postupka pravljenja enzima otpuštat će se vrlo
jaki plinovi, stoga se savjetuje upotreba plastičnih posuda. treba,
podrazumjeva se, koristiti čistu vodu. Dr. Rosukon naglašava da je bolje koristiti smeđi šećer
umjesto bijelog jer sadržava mnoštvo minerala. koristiti li više povrća od voća
otopina će mirisati poput ukiseljenog povrća, ali ako koristite više kora od
voća imat će vrlo ugodan miris. Zapišite si datum "proizvodnje". Što je dulje razdoblje, to molekule postaju manje jer
smjesa nastavlja fermentirati i razgrađivati se.
Osim toga, otopinu otpadnog enzima dr.Oon preporuča kao izuzetno djelotvorno sredstvo za čišćenje. Ona predlaže da se enzim razrijedi i pomješa s proizvodima za čišćenje kućanstva kako bi se povećala njihova djelotvornost. Također preporuča korištenje te otopine kao sredstvo za čišćenje povrća, kuhinjskih i zahodskih površina jer, kako kaže ona ima antibakterijska svojstva a odstranjuje i neugodne mirise i prljavštinu. Otpadni enzim ne samo da pomaže našem okolišu već je djelotvoran i u čišćenju masnih kuhinjskih podova i rublja zato što uklanja masne mrlje i nečistoće. Također s njim možete čistiti voće i povrće. Dvije žlice tog enzima ubacite u korito sudopera ili posudu sa vodom i natapajte voće i povrće barem 30 minuta. Enzim će ukloniti sve pesticide i kemijske supstance. Otopina otpadnog enzima može se koristiti i kao gnojivo budući da obogaćuje tlo. Poželite li koristiti taj enzim kao gnojivo jednostavno dodajte žlicu otopine na 1L vode te pošpricajte vaše biljke i tlo. Tako će se tlo prirodno pognojiti. Bogato će tlo privući gliste. Uz prisutnost glista vaše će biljke prirodno rasti i bujati. Sve je vrlo jednostavno i ne trebate trošiti novac na kupovinu skupih kemijskih gnojiva.
- farmeri i uzgajivači V&P umjesto kemijskih
gnojiva koriste otpadni enzim. Uočili su povećan urod, plodovi su ukusniji, a
bilježe i mnogo manje slučajeva bakterijskih bolesti kakve inače napadaju usjeve. |
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pravila sam danas savijaču od jabuka i oguljenu koru iskoristila za
pravljenje bio enzima. Tome sam dodala i koru banane. Radila sam po
receptu (1:3:10) i sve stavila u petlitrenu plastičnu bocu. Sad ostaje
samo čekati rezultate. Međutim, zbunjuje me tekst u linkanom časopisu:
na jednom mjestu piše da se boca čvrsto zatvori i ne otvara mjesec dana,
a na drugom piše da treba svakodnevno ispustiti plin koji se stvara
fermentacijom. Što je točno?
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mislim da hoće, ona boca od 10 lilara destilirane vode. Mislila sam ovaj mjesec početi s njom, idući samo dodam još jednu takvu bocu i tako svaki naredni mjesec. Nakon 3 mj imat ću prvih par litara, za 4 mj drugih par litara itd pa dok mi se bude dalo
|
||
laural
Nedavno posijan Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Pozdrav Vedran
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala Laural ! |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
laural
Nedavno posijan Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Vrlo interesantna tema!
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Misliš da će ti boca biti dovoljna? ne bih baš mogla to reći..... |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moon to što je moja mama saznala idealno je možda za one biljke koje dugo stagniraju, čisto da se čim prije pokrenu s mrtve točke, ima nešto i u tome.. Mislim da bi ih to moglo ubrzati da se čim prije "probude iz mrtvih." |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i još nešto, pronašla sam odgovarajuću plastičnu bocu pa mogu krenuti s prvom turom i priključiti se u monsin bio enzim klub
|
||
Odgovori | Stranica <1 4546474849 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |