Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 82> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez brige svi mi imamo isti "problem" neko sa afričkom ljubičicom a netko sa kaktusima.
Ja ih nemam puno, jednu ili dvije žena ima na prozoru tako da i nisam neki obožavatelj njih, ali zato obožavam pasiflore. nego da li se mogu one nekako križati i stvarati nove vrste kada ih ima toliko puno ili je to ipak nemoguće?? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Mogu, jos kako! U sustini joj je izvorna boja ljubicasta, plava i roze, a SVE ostale su dobijene ukrstanjem. Neke kalemljenjem lista a neke oprasivanjem, polenom... To vec rade profesionalci i znalci. Zamisli toliko boja i sarenih i jednobojnih, sve su vecinom Rusi i Holandjani stvorili. Ima ih more, izbrojiti vrste ne mozes. Ma joj, kako ne volis?! Uzmi tu zeninu sa prozora i pogledaj te lijepe jedre listice, bila u cvijetu ili ne, i moras primijetiti o cemu pricam!
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Juce sam kupila jos dvije nove
![]() ![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Jao kaćunak, još malo i neće biti mjesta za vas u stanu, sav prostor će vam uzeti ljubičice!
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Dust Storm je inače normalne veličine, ali evo uspjela je procvasti i kao mini-ca. Promjer biljke je oko 10 cm.
![]() ![]() |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
kako je zanimljiva s tim ljubičastim flekicama
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
desert rose]Jao kaćunak, još malo i neće biti mjesta za vas u stanu, sav prostor će vam uzeti ljubičice!
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Racionalno razmišljanje nije osobina većine nas biljkoljubaca. Zima je doba kad biljkoljupci svoje ukućane ne vole baš najviše na svijetu i podvrgavaju ih neviđenim mukama neželjenog suživota! |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tacno. Kod mene je bila prvo ovakva situacija: "Pogledaj, ni jedan jedini cvijet u kuci nemamo!". A sad je ovakva: "Opet ljubicica?! Joj, moras malo popustit s tim...!"
![]() |
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Nina, prelijepa je. Meni je Dust Storm ljetos procvjetala samo iz lista koji je bio u zemlji. Šaljem sliku. Žao mi je jer se ne vidi najbolje.
http://s1289.photobucket.com/user/Iris2377/media/Iris006_zpsd8578f53.jpg. - ![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Iris1 ovo je odlično! Procvjetala ti je prije nego moje, a one su cvale skroz malene... Eto, i tko ih sada ne bi volio!?
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Ja još nisam naučila povući ručnu!!! ![]() Prije par godina mi je gospođa u cvjećarni pričala kako je njen susjed napravio rupu sred stola u trpezariji i pod nju stavio nolinu koja je rasla skoro do plafona.Sve samo da je se ne mora odreći! Eto, ni taj još nije čuo za povlačenje ručne! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
i ja sam u situaciji kao kacunak....svasta vidim svasta mi se nudi, ali nemam kamo....ionako je sve nagurano i ne mogu prici ni jednom prozoru niti radijatoru...
![]() gledam ninine ljubice i divim se redovito, nekoliko puta sam dosla u iskusenje da se javim za koji listic...ali....grrrr.....moram nesto "izbaciti" tada
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Miranda, nasmijala si me do suza!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
hahahahah sad si ti mene nasmijala kacunak....i ja cekam 8. mart, pa valentinovo, rodjendan, imendan....a imala sam i i jedan dogadjaj u zivotu kad sam se "ponovo rodila"....MM vec zna....samo cvijece izmami osmjeh na licu
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Ma ne brini nista, zguracemo vec negdje. Ima da se nadje mjesto za sve! Toliko o "rucnoj"
![]() |
|
![]() |
|
benka95 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2014 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() Molila bih savjet ,ljubičica je bila previše zaljivana i uvenula je ,presadila sam ju u novu suhu zemlju i otkinula vecinu listova,al se nista ne događa ,u takvom je stanju vec 2 mjeseca :( |
|
![]() |
|
nekada ljubice stagniraju, dok je ziva sve je ok....nastavi zalijevanje, u tanjuric obavezno, ali tek kad je potuno suha...to najlakse provjeris tako da podignes loncic i po tezini procjenis koliko je suha...
sjeverni prozor je idealan za njih....ne vole sunce, ali vole svjetlost.... nadam se da sam ti ulila nadu u napredak.... i da... dobrodosla na forum!
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |