Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 82>
Korisnik
Poruka
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Status: Offline
Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 19:49
Bez brige svi mi imamo isti "problem" neko sa afričkom ljubičicom a netko sa kaktusima.

Ja ih nemam puno, jednu ili dvije žena ima na prozoru tako da i nisam neki obožavatelj njih, ali zato obožavam pasiflore.

nego da li se mogu one nekako križati i stvarati nove vrste kada ih ima toliko puno ili je to ipak nemoguće??
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 21:57
Mogu, jos kako! U sustini joj je izvorna boja ljubicasta, plava i roze, a SVE ostale su dobijene ukrstanjem. Neke kalemljenjem lista a neke oprasivanjem, polenom... To vec rade profesionalci i znalci. Zamisli toliko boja i sarenih i jednobojnih, sve su vecinom Rusi i Holandjani stvorili. Ima ih more, izbrojiti vrste ne mozes. Ma joj, kako ne volis?! Uzmi tu zeninu sa prozora i pogledaj te lijepe jedre listice, bila u cvijetu ili ne, i moras primijetiti o cemu pricam!smile188Pogotovo ako uocis pri dnu stabljika pupove pa ih pocnes pratiti kako napreduju. A tek kako se lako razmnozava, samo otkines 1 listic i posadis. Moram priznati da sam taj dan u cvjecari u uglu prostorije morala primijetiti i puuuuno kaktusa i vecih i maleckih slatkih, oni su mi najcakaniji.
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2014 u 11:28
Juce sam kupila jos dvije nove Big smile  Sad ih ima 22... A tek slijedi 8. Mart! Kud plovi ovaj brod... smile156
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2014 u 20:42
Jao kaćunak, još malo i neće biti mjesta za vas u stanu, sav prostor će vam uzeti ljubičice! LOL
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 05:53
Dust Storm je inače normalne veličine, ali evo uspjela je procvasti i kao mini-ca. Promjer biljke je oko 10 cm.
 photo DustStormmini1_zps90281a44.jpg

photo DustStormkaomini_zpsc0ad9e18.jpg
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 08:56
kako je zanimljiva s tim ljubičastim flekicamaClap
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 20:49
desert rose]Jao kaćunak, još malo i neće biti mjesta za vas u stanu, sav prostor će vam uzeti ljubičice! LOL   Upravo tako, ali nadam se da cu situaciju jos drzati pod kontrolom, sve su na prozorskim daskama pa mi jos ne smetaju a i ne volim pretjerano mnogo cvijeca po kuci. Dzungla u kuci po meni djeluje bas neuredno... Jedna moja komsinica je kompletan trpezarijski sto potpuno prekrila cvijecem, bas natrpano i zgurano sve izgleda. A rucaju za maleckim stolom!                       Nina, ljubicica je preslatka!                                                                                                                                                 
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 06:31

Racionalno razmišljanje nije osobina većine nas biljkoljubaca. Zima je doba kad biljkoljupci svoje ukućane ne vole baš najviše na svijetu i podvrgavaju ih neviđenim mukama neželjenog suživota!

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 09:02
Tacno. Kod mene je bila prvo ovakva situacija: "Pogledaj, ni jedan jedini cvijet u kuci nemamo!". A sad je ovakva: "Opet ljubicica?!  Joj, moras malo popustit s tim...!" Confused Jako je tesko napravit balans kad dodjes do situacije da sve sto ti se oku svidi moras donijeti kuci. Ko ima kucu i dvoriste opet moze pustit masti na volju, ali ko ima stan kao ja, mora teska srca povuci rucnu ...
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 15:23
Nina, prelijepa je. Meni je Dust Storm ljetos procvjetala samo iz lista koji je bio u zemlji. Šaljem sliku. Žao mi je jer se ne vidi najbolje.

http://s1289.photobucket.com/user/Iris2377/media/Iris006_zpsd8578f53.jpg. -
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 15:49
Iris1 ovo je odlično! Procvjetala ti je prije nego moje, a one su cvale skroz malene... Eto, i tko ih sada ne bi volio!? smile84
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 17:14
...još malo mladosti...
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 08:42
smile55 Tu ce ih pri presadjivanju biti bar 5!
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 08:55
Originalno poslano od člana kacunak kacunak napisao:

Tacno. Kod mene je bila prvo ovakva situacija: "Pogledaj, ni jedan jedini cvijet u kuci nemamo!". A sad je ovakva: "Opet ljubicica?!  Joj, moras malo popustit s tim...!" Confused Jako je tesko napravit balans kad dodjes do situacije da sve sto ti se oku svidi moras donijeti kuci. Ko ima kucu i dvoriste opet moze pustit masti na volju, ali ko ima stan kao ja, mora teska srca povuci rucnu ...

Ja još nisam naučila povući ručnu!!!Wink
Prije par godina mi je gospođa u cvjećarni pričala kako je njen susjed napravio rupu sred stola u trpezariji i pod nju stavio nolinu koja je rasla skoro do plafona.Sve samo da je se ne mora odreći!
Eto, ni taj još nije čuo za povlačenje ručne!LOLLOLLOL
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 09:28
i ja sam u situaciji kao kacunak....svasta vidim svasta mi se nudi, ali nemam kamo....ionako je sve nagurano i ne mogu prici ni jednom prozoru niti radijatoru...Confused

gledam ninine ljubice i divim se redovito, nekoliko puta sam dosla u iskusenje da se javim za koji listic...ali....grrrr.....moram nesto "izbaciti" tadaConfused....ne moram vam pricati kako je to tesko odluciti, a ove moje "ludjakinje" ljubice cvatu neprekidno( ima koja fotografija na prethodnim stranama)....tako da definitivno nisu za otpisWink
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 09:44
Miranda, nasmijala si me do suza! smile96  Taj je covjek legenda! Ma pricam ja da se treba zaustaviti, a ovamo jedva cekam da vidim iznenadjenja od mojih za 8. Mart smile73        Monna, razumijem te 100 %!
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 09:51
hahahahah sad si ti mene nasmijala kacunak....i ja cekam 8. mart, pa valentinovo, rodjendan, imendan....a imala sam i i jedan dogadjaj u zivotu kad sam se "ponovo rodila"....MM vec zna....samo cvijece izmami osmjeh na licu Smile....ako navratis na moju temu....velika vecina svega sto je tamo su upravo pokloni za takve datumeWink
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 10:01
Ma ne brini nista, zguracemo vec negdje. Ima da se nadje mjesto za sve! Toliko o "rucnoj" Ermm
Na vrh
benka95 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje benka95 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 11:35

Molila bih savjet ,ljubičica je bila previše zaljivana i uvenula je ,presadila sam ju u novu suhu zemlju i otkinula vecinu listova,al se nista ne događa ,u takvom je stanju vec 2 mjeseca :(
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 11:42
nekada ljubice stagniraju, dok je ziva sve je ok....nastavi zalijevanje, u tanjuric obavezno, ali tek kad je potuno suha...to najlakse provjeris tako da podignes loncic i po tezini procjenis koliko je suha...
sjeverni prozor je idealan za njih....ne vole sunce, ali vole svjetlost....
nadam se da sam ti ulila nadu u napredak....
i da... dobrodosla na forum!
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.