Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2008 u 16:16
Evo me konačno natrag smile56 Ispit prošao, rezultate čekam, bilo je papreno...

No, uglavnom, danas jurim na 15-godišnjicu osnovne, pa opet pripremam neku feštu u utorak povodom prvog dana ljeta, koje je inače danas, ali eto, nebrem 2 fešte odjednom, pa ovu malo odgađam...
Kad sam pisala o visini cvijeća malo sam krivo procijenila(premaloLOL) - carske oči su ljudi moji prošišale 1,5 metara - trebale bi biti max 80 cm visoke - meni tu više ništa nije jasno. Sad čekam da konačno procvatu pa da ih prikratim, jer su se nakon ove kiše počele polijegati. Rudbekia isto odšišala u visine, mislim stvarnoLOL Vrt prolazim s dizanjem nogu jaaako visoko, a dijelim sadnice cvijeća na sve strane, jer je većina niknula u jako velikom broju i šteta mi je bacati, rasađujem posvud po gruntu gdje nađem mjesta...
Počeli su kopati onaj slavni kanal jedan grunt dalje od našeg, dakle sad stvarno mogu odahnuti da je šarada gotova. Uglavnom, lijepo su si sve izmjerili i zakolčili, i odmah prvi dan su radnici koji kopaju (inače efektive 4 od 8 sati dnevno, ljepše je u hladuLOL) - iskopali KRIVO - po susjedovom pokraj nas, a ne po onom kak su morali. Normalno, vika, krič, problemi kod iskopavanja prave rute pokraj krive....a da ne velim kak je to široko i koji dar-mar rade, mislim da je prisjelo sad i tom drugom susjedu koji im je dao suglasnost...a po Međ.vodama kruži priča kakvi smo ti mi (mi i naši prvi susjedi) da im nedamo da kopaju kak ljudi....ma da, stvarno me boli srce za MV i profit koji će se ostvariti ovom rutom! Uglavnom, stvarno mi je drago kaj nisu na mom gruntu, jer mislim da bi podivljala da mi kopaju po vrtu.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2008 u 22:41
Ne daj se Silvek  Međimurskim vodama, ne daj se moja Silvek ni godinama ni Međimurskim vodama... a kao nagrada što si im spasila obitavalište biljčice ti velikodušno zahvaljuju smile141
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 16:47
A susjed čiji su grunt krivo kopali? Barem su mu besplatno kopali, sad može odmah nešto posijati.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 14:26

Cestitam za ispit i trud, moje su sve biljke ove godine u Rijeci kao hobotnice, puštaju krakove na sve strane, a ovdje u vikendici je valjda isto niklo svako zrno, pa također djelkim svim susjedima.

Uživaj u proslavi goišnjice, prvi dan ljeta ti je već prošao, pa vjerujem i fešta.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 15:46
Silvek pratim te redovito, vidim ideš ti i malo slaviti!!!

Ma samo daj...

Vrt ti neće nitko ukrasti, vjeruj mi čekat će te na mjestu.Wink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2008 u 22:55
Jučer sam dakle s zakašnjenjem s društvom slavila prvi dan ljeta, situacija ista kao i prošle godine - baš smo se lijepo smjestili i počeli jesti vani kad - kiša. I ove godine nas je protjerala nutra, roštilj smo navlačili simo-tamo pod terasom da se je ispeklo sve do kraja (dobro kaj sam ipak odustala od kotlovine jer to nebi mogli sam tak nanašatiLOL). No, sve je ispalo ok, samo kaj je bilo premokro za paliti krijes - e to mi je žao). Ipak, super smo se zabavili, jedni do ranog jutra, a s obzirom da nismo palili krijes opet imamo razloga sve ponovitiSmile
Danas sam malo prošetala vrtom - ova trava kao da je pod dopingom - udvostručuje se svaki dan - sad počinje stvarno izgledati kaotično. Počela sam skupljati sjeme trubica, makova i nevena, jedino što su se već toliko rasijali sami da bu ludo druge godine. A moram i sve ocvalo ukloniti i napraviti mjesta novim biljčicama koje će uskoro cvastiTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2008 u 22:58
E pa da si poslala malo te kiše jučer nebi bilo zgorega, iako trava bi onda stvarno podivljala, vidim da kod tebe već je.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2008 u 23:32
OK, kod Silvek pala samo kiša, ne spominje tuču veličine lješnjaka. Znači, preživio je vrt i ovu nepogodu!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2008 u 18:55
E pa stvarno sam zavidna   -   K I Š A    !!!!!smile128
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2008 u 23:10
Da, baš je super što svaki tjedan padne malo...već dugo nisam morala zalijevati. A veće nevrijeme nas uvijek zaobiđe, stvarno imam sreću.
Danas sam sređivala gredicu rajčica, stvarno sam ih zapustila - nisam na vrijeme otkidala zaliske, pa su se neke formirale već u grmiće smile157
A stvarno nisam imala vremena... Nisam sve uspjela, ponestali su mi bambusovi štapovi da ih sve nakolčim, sutra moram u kupovinu...
Vidim da sam zeznula i na gredici mahuna koje sam stavila između roza trubica- nisu imale dovoljno mjesta i svjetla pa se nisu baš razrasle...Drugi put bum znala...a kad mi je tako teško čupati cvijeće...ali vidim da bum morala rijediti. Isto je i kod terase - prava đungla, ali dobro, druge godine... Drugi tjedan sam par dana na godišnjem, to bum iskoristila za tamanjenje korova koji je krenulo u invaziju vrta.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2008 u 09:21
Što veći izazov imaš to su ti rezultati čudesniji - baš si fenomenalna!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2008 u 10:40
Silvek vrijedna kao uvijek,a često te spomenem kad gledam svoje dvorište, koje cvate tvojim cvjetićima.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 00:46
Danas (sad već jučerLOL) sam bila stvarno vrijedna. Mama me je natovarila sadnicama salate,paprike,zelja i kelja pupčara što je imala viška, pa sadnicama astera - trebalo je naći mjesta za posaditi. Prvo sam malo raskrčila jedan do kod terase gdje je počeo prevladavati korov, tu sam posadila astre i presadila nešto balzamine i cinija s vrta. Zatim sam se počela hrvati s korovom na vrtu - opljevila sam gredicu s bamijom, dinjama i krastavcima, kiwanom i tikvicama. Kasnije smo MM i ja postavili mrežu za dinje - improvizirali smo konstrukciju s bambusovim štapovima, baš me zanima kak (dugo LOL) bu to funkcioniralo - slika sutra. Pa sam okolo nasadila nešto zelja, pa pronašla i mjesta za kelj pupčar i salatu mađerku, ali još za sutra ostaje paprika i ostatak zelja.

Inače, nisam prije spomenula da se još uvijek mučim s onom papučicom koju sam sijala jako davno - tak sporo raste (meni? Confused) da se pitam u čemu griješim - ukrasni duhan je turbo brz prema njojLOL. Imala sam ju prvo na prozoru u spavaćoj sobi, pa na tavanu s ostalim sadnicama, pa sam ju presadila u 4 tegle po nekoliko komada u teglu), pa sam ju premjestila opet u spavaću sobu, pa nikud nikam...prošli tjedan sam ju rasadila i stavila pod nadstrešnicu - možda sad konačno bu:

Ali zato već mjesecima divno cvjeta "biljka račić" Tongue

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 22:39
Povrće je super i obožavam ga, ali ovaj "račić" je tako sladak da me podsjeća na škampića.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 23:45
Danas sam opet malo radila na vrtu, čupala korov, sređivala gredice i sadila papriku i zelje, zabijala stupove od bambusa rajčici i mahunama - jedva jedvice, zemlja je strašno tvrda, čekam da sutra padne kiša (tako bar vele) da ih mogu onda dublje zabosti u zemlju. Sad stvarno čekam tu kišu, jer je u ovih par dana sunce sve posušilo i ako ne padne, moram početi zalijevati...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 00:14
Nije pala kiša smile60 zaobišlo nas je. Danas sam zalijevala papriku i rajčicu, dala sam im malo dopinga - tekuće gnojivo od koprive. Ako ništa ne padne uskoro, moram natopiti cijeli vrt, a to bu posla.... Danas sam s MM uspjela postaviti i drugu mrežu, za krastavce i kiwano, pa sad nek se penju. A komarci....da se nismo brzo kretali i mahali na sve strane - žive bi nas pojeli (mislim pojele LOL).
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 08:38
Kolko god mahala i jurila, ovih dana zgledam ko da imam vodene kozice!
Moje komarice su na turbo pogon!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 10:55
Kad ste tako slatke kao i mm - a mene komarci ne jedu (otrovnica-od njih bježe).
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 22:41
Danas sam malo pljevila grah i spazila na nekim listovima crne pjege - gljivično oboljenje. Vidim da se grah muči jer je počelo biti sušno, a sve zaražene listove sam odmah uklonila. Dobro da se je to pojavilo samo na jednoj vrsti graha, sutra ga moram jako zalijati - danas nisam jer sam ostavila iščupani korov da pokriva gredicu, pa da mu još vodom ne pomognem zakorijeniti se - korovu to nevjerojatno dobro uspijeva.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 23:45
Danas sam radila ovo:

skupljala sjeme.

Moram to posušiti i spakirati, pa polako početi stavljati u oglase. Sjemenki roza trubica i makova ima na tisuće...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.