Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 149150151152153 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
za tebe Anaida, zalazak sunca...
![]() ...i biseri ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
uz sve tvoje slike i misli, tako mi je legla ova pjesma....
UZNESENOST Iznad svih jezera i iznad dolina, i iznad najvišeg planinskog vrhunca, i dalje od zvijezda i dalje od sunca, i iznad granica svemirskih dubina Kreće se misao sa toliko strasti, kao dobar plivač među valovima, i ostavlja brazdu među prostorima sa neizrecivom i mužijačkom slasti. Odleti što dalje od gnjilih močvara, pročisti se gore u bistrome zraku i pij kao nektar u ovome mraku vatru koja vrata nebeska otvara! Iz briga i jada od kojih se gine, od kojih se duša mutno zamaglila, sretan je tko može u zamahu krila uznijeti se prema poljima vedrine! I nalik na ševu samo zato mari da svakoga jutra čistog zraka kuša, - tko nad svime lebdi i bez muke sluša razgovore cvijeća i svih nijemih stvari! Charles Baudelaire |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
hvala vam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Čestitke za tvoju prvu godišnjicu na forumu i velikom doprinosu znanja o biljkama i svemu drugom, jako interesantnog svima nama!
![]() Ovaj tvoj kukurijek u snijegu je božanstven! Koji lijepi kontrast boja....
![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Koje boje. Prekrasno.
![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
djevojacko oko imam i ja , bas ovakvo kao tvoje i bas je zahvalna biljcica cvate cijelo ljeto , sve ti je super
![]() |
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Zahvaljujem svima na posjeti!
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Asteri su ti preljepi, svaki je poseban u svojoj boji. Puno ti hvala još jednom na korisnim informacijama. Sada kad sam ovo pročitala bilo mi je jasno zašto je moj jedan imao pepelnicu jer je stvarno zgnječen sa svih strana zraka i sunca skoro i ne vidi. Velik pozdrav i pun naramak
![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
jako lijep opis jesenskih estera.jako su mi lijepi.u mom selu ih ima stvarno mnogo,skoro kraj svake druge ograde i prekrasno je kad u jesen procvatu
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Draga Slavujčice, hvala kaj si nam podarila prekrasne slike, a još više ti hvala na podijeljenom znanju kroz ovu godinicu!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Prekrasno!
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Čestitke na prvom rođendanu
![]() ![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
stvarno si imala čudo od majčine dušice, pa valjda nije mogla dalje rasti..svemu dođe kraj
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Kukurjek je prekrasan ! A majcinu dusicu imam u vrtu i gdje god ju posadim ona raste , super je kao pokrivac tla a pogotovo kad se okiti svojim prekrasnim cvijeticima ! Timijan nemam ali cu ga nabavit jer je isto prekrasan ! Jedva cekam da se nagledam ove ljepote kod slavuj vk ! :D
|
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
![]() |
|
ZVJEZDAN aster
Zvjezdan je korisna i lijepa trajnica koja cvjeta u jesen kada većina biljaka u vrtu završava sa cvjetanjem. Da bi za kraj cvjetne sezone imali još jednu eksploziju boja i posljednju ispašu za pčele, sada je vrijeme da se razmnožavaju zvjezdani jer se bolje ukorjenjuju i razvijaju pri nižim temperaturama i dovoljno vlage. Razmnožiti ih treba prije nego im se mladi izboji, koji su u ovo vrijeme još polegli po tlu, izdignu iz korjenove rozete. Zvjezdane treba posaditi na potpuno sunčane položaje i odvodnjeno tlo, ali zbog plitkog korjena, dobro ih je zaliti za vrijeme velikih suša. Ako se sade na sjenovita mjesta sa slabom cirkulacijom zraka, napada ih pepelnica. Nakon cvatnje u jesen ili u rano proljeće, treba orezati stare grane a iz korjena će krenuti novi izboji koji nose cvjetne pupove. Da bi se stvorila lijepo oblikovana, grmasta biljka, u kasno proljeće možete odstraniti vrhove, a da bi biljku smanjili za polovinu visine, u ljeto ju možete odrezati za 30 cm. Na taj način ćete dobiti puno nižu biljku koja će cvjetati ali ne gusto i obilno. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Eto i "moja" majčina dušica je došla na red za upoznavanje... Imam tu sreću da mi raste na svakome koraku. Biljka vrijedna divljenja! Mali ljubičasti cvjetići puni su zdravlja, u kombinaciji sa stolisnikom ili metvicom... savršeni čaj bez kojeg ne mogu zamisliti zimu!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 149150151152153 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |