Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 142143144145146 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slike vrta 13. ožujka i danas
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Nakon jučerašnjeg kišovitog i tmurnog dana,
jutro osvanulo umiveno i svježe... ne znam što je više sjalo, sunce sa istoka ili cvjetovi mlječike! ![]() prunus ![]() akebia ![]() pupoljci drvenasti božur ![]() clematis ![]() geum ![]() akebia ![]() viburnum opulus ![]() i za kraj, pupoljci lonicere, koji su me jako iznenadili ![]() |
|
![]() |
|
sa voljom i ljubavi, vrlo brzo će i tvoj vrt procvjetati, a odgajajući biljke, naučiti ćeš još puno više. |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
vrt ti je zaista prekrasan,
![]() pregledala sam sve stranice i oduševljena sam ![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
drago mi je vidjeti ovako puno vrijednih vrtlarica i pravih cvjetnih znalaca na jednom mjestu,
i to još u mojem vrtu. počastile ste me svojom posjetom, hvala vam! camellia FLORAMYE korijenko bromelija Retriver Sara ![]() |
|
![]() |
|
drago mi je da si dobila ideju, ali mislim da je jedan od razloga zašto se spiraea dobro uklopila sa ostalim biljkama, i to što je posađena na dnu kosine pa su ostale biljke došle do izražaja. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...jednostavno i elegantno, savršeno uz jutarnju proljetnu kišu koja osvježava svaku biljkicu zasebno...jako lijepo draga Slavujka
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Vrt ti izgleda fenomenalno. Spiraea se super uklopila sa travama i ostalim biljkama iz kamenjara. Dala si mi ideju kuda ću sa svojom.
|
|
![]() |
|
vidjela sam ga na jednoj slici gdje je posađen uz rub gredice koja je uz betonsku stazu i izgleda savršeno. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
A ja sam ponovo ovuda šetala, rano ujutro od prve stranice... ponešto novo naučila, neke idejice dobila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Nebi ništa izdvojila predivno cvijeće u proljeće
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Da,da i ja uživam u tim neobičnim lijepim slikama, opisima i komentarima.
Buđenje tvog vrta je famozno
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Imaš tako lijepe, neobične i nesvakidašnje biljke! Po tome mi je tvoj vrt poseban!
![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
I opet kod tebe upoznajem nešto novo. Sviđaju mi se sjajni listovi kopitnjaka, naročito sad kad znam da su i zimi zeleni. Čak mi njegov cvijet i nije toliko zanimljiv kao listovi. A ostalo cvijeće kod tebe kreće punom parom. Jako, jako lijep vrt!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Vrt je već sad krasan u ovim prvim proljetnim danima.Kod tebe je toliko cvijeća da uvijek nešto cvjeta,prekrasno.
![]() |
|
![]() |
|
SURUČICA (spiraea nipponica "snowmond")
![]() vrt danas, okupan ranoproljetnom kišom, za koju kažu da vrijedi više od zlata ![]() ![]() ![]() geum rivale ![]() ![]() simbol današnjeg kišnog dana, dijamant na listu lonicere ![]() |
|
![]() |
|
otporan je i na mraz i na velike minuse. žuto zeleno je eonimus. |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Baš je interesantan taj kopitnjak, vjerovatno treba sjenu .Je li otporan na mraz.Šta ti je ono žuto zeleno.
|
|
![]() |
|
![]() Ja sam od onih koji vjeruju da je sve veliko sadržano u malom. Dijete je malo, ali nosi u sebi čovjeka, mozak je malen, ali skriva misao, oko je samo točka, ali obuhvaća beskraj. A. Dima KOPITNJAK (asarum europaeum) ![]() ![]() Kopitnjak je zimzelena trajnica, visoka 10-15 cm. Pripada porodici vučjih stopa. Listovi su mu kožasti, u obliku kopita, a cvjetovi, izvana zeleno smeđi, a iznutra smeđecrveni, u obliku lješnjaka. Kada mu protrljate korjen, osjetit ćete miris bibera. Kopitnjak je i otrovan i ljekovit. U narodnoj medicini se koristio za izazivanje povračanja i liječenje gihta. Današnja medicina, za liječenje koristi njegov korjen. Laicima nije preporučljivo da ga koriste za liječenje. I... to još nije sve o ovoj maloj i zanimljivoj biljčici... cvjetovi kopitnjaka su aktinomorfni, što znači da se od tučka razvija tobolac sa sjemenom; oprašuju ih puževi, što se zove malakofilija; sjemenke raznose mravi, zbog čega je mirmekohorna biljka; raste u mezofilnim šumama, tj. šumama običnog graba... ...a ja sam, nakon njegovog dolaska u vrt, propustila prve cvjetove, jer nisam znala gdje i kada da ih tražim. ![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 142143144145146 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |