Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 47> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opla, biti će opet čuda sjemenki za svih.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
samo toliko malo si skupila
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas sam skupila još nešto sjemenki, opljevila nekoliko gredica, i onda konačno: KIŠA
![]() Još uvijek na mahove nešto padne, neka....baš kao naručeno. Danas dva prekrasna iznenađenja (prije kiše) - stigle mi sjemenke crnog korijena od monne-1, a bila sam jako dugo u potrazi za njim, i jedna velika kuverta od Hane - kak me je razveselila - osim što mi je nabavila i prošli tjedan poslala nemeziju, danas sam još dobila 13 vrsta novih biljčica, između svega i borača ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
SilveK, super! Nadam se da će crni korijen narasti barem 1 metar u dubinu (dobro, malo pretjerujem
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
bit će tu svašta...pa ćemo nagodinu žicati
![]() a nemoj korijen baš metar da naraste...morat će ga bagerom vaditi
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Inače baš sam u razmišljaniima kak to napraviti s crnim korijenjem. Ako želim da izraste dug i ravan, tlo mora biti rahlo i propusno, a kod mene je ilovasto
![]() Danas sam bila cijeli dan na vrtu. Jučer je sve lijepo kiša zalijala, normalno, nevrijeme me je zaobišlo, tako da je danas bio idealan dan za čupanje korova, sijanje i presađivanje. Prvo sam malo iskrčila đunglu ispod terase, morala sam porezati carske oči jer su se sva savinule radi kiše, pa sam napunila svoju bakinu, maminu, puničinu i od dvije susjede vaze ![]() Zatim vrt. Korov buja, oplijevila sam par gredica, posijala još mrkve, salate, rotkvice i kolerabe, naprstak, dvogodišnji zvončić i borač. Zatim sam krajem dana presađivala cvijeće s jednog kraja vrta na drugi ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Stvarno si se naradila
![]() Piše za crni korijen da ga je dobro posadit u rahlu zemlju da bi bio ravan...možda da pomiješaš malo pijeska. Možda netko ima iskustva pa ti kaže.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja ni ne znam kaj je crni korjen
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Stvarno Shasha, kod tebe bi bilo idealno
![]() Danas sam posijala nešto crnog korijena, s tim da sam odustala od ideje mijenjanja zemlje (neda mi se ![]() ![]() Danas sam još čupala, ima još mnooogo za čupati, moram se požuriti prije nego korov ode u sjeme. Još sam posijala crnu rotkvu, pastrnjak, poriluk, pa još malo salpiglosisa, jer mi je niknuo jedan jedini. Inače svako malo se iznenadim dok čupam korov što je niknulo (a ja zaboravila da sam sijala ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Znači,to crno se jede
![]() Hvala,kaj si mi kišu poslala pa se nebum morala sutra rano ustati da zaljevam
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Silevk baš si turbo žena!
![]() Vidim da si u strašnoj gužvi, ali eto kada budeš imala vremena daj mi malo napiši šta ti je to: kiwan, pasternjak i crni korijen???
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Silvek, gdje si nabavila sjeme salpiglosisa. Ja ga već dugo tražim. Po sjemenarnama, rasadnicima i ovih prodavača na tržnici samo nalazim zbunjene poglede. Nikad čuli. Vidje la sam ga jednom kod moje susjede u vrtu, prekrasan je. Nažalost, onda smo svi bili novi pa me je bilo sram pitati nepoznatu ženu za sjeme. Ja budala.
|
|
![]() |
|
Silvek, odlično ti ide, stvarno si kao atomski mrav
![]() Ja ću ovaj tjedan sijati crni korijen pa ću morati zalijevati. Blago ovima što imaju kiše! Ako netko ima viška (kiše) neka je pošalje zračnom linijom nad zap.Slavoniju
![]() |
|
![]() |
|
Shasha, nadam se da si dobila i ovu pošiljku kiše danas, istina da joj je prethodila električna oluja (što se ne sjećam da sam takvog vidjela), ali baš je pao dobar pljusak. I baš sam uspjela presaditi još cinija ispod terase, pa bu se sad sigurno primilo
![]() Proljeće, kiwano je voće a pastrnjak i crni korijen povrće, imaš teme u voću i povrću ![]() Vera4, kod nas ima u dućanima, ako ništa ne uspijem skupiti od mojih, jer zasad imam samo jednog, bum ti potražila sjeme u sjemenarnama. Joj Monna, stvarno blago meni na kiši. Ona suša mi je naštetila prvom grahu i već sam bila u mukama kak sve zalijati, a pred 1 sat opet dobar pljusak ![]() Dakle, danas sam malo čupala korov i brala prvi grah: ![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Najljepše bih te molila. Čak sam vukla knjigu sa slikom po rasadnicima i sjemenarnama u nadi da će ga naručiti. Meni je prekrasan kao paunovo perje ima onaj kao metalni otsjaj.
A otkrij mi gdje si ti sa tom kišom. Ovdje pustinja. Baš smo Manči i ja plakale jedna drugoj na ekranu. Ovdje je još "slavna " istarska crvena zemlja. Kad je mokra, onda je ljepljivo blato a kad je suha stisne se kao beton. U zemlji imam pukotine 2-3 cm široke. Naprave se već nakon tjedan dana bez kiše, i to ne one plitke nego duboke više od 20 cm. Od vrtnog cvijeća nemam nešto posebno, ali ako vidiš medju sukulentima nešto što ti se sviđa, javi se šaljem odmah. ![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Vera4 ja sam to viđala po Baumaxu pa ako naletim kupim ti,nemaš brige
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti puno unaprijed ![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kak je ljepi grah! MMMMMMMMM!
Ja posijala grah, a ispale mahune! Još bolje- njih više volim! |
|
![]() |
|
Svaki dan rintam svaki slobodan trenutak u vrtu. Uglavnom se borim s korovim, vežem rajčice, ogrijam kikiriki....Nevjerojatno kako je porastao korov nakon ovih kiša, ali dobro da je tlo vlažno pa ga se lakše čupa. Baš sam umorna, a još toliko posla...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa kako i sama kažeš život je samo jeda, rad u vrtu i oko cvijeća je veliko zadovoljstvo, ali ponekad se ipak treba odmoriti, uzeti knjigu, leći u hladovinu, pustiti misli neka vrludaju - pa sutradan oper sve po starom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |