Čaaarobni otok |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 78> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mmmm,obžavam rogač,ne mljeveni nego ovakav,samo da posmeđi
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Bit će i takvog, shasha!!!!
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Imaš pravo Triša, postarije gospare imamo i doma.
|
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
..... mmmmmmmm , ops, ah maaaaaaa se je dobro glavno da je......
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Netko o gosparima a netko o rogaču, ja ću o ovom drugom...Baš sam neki dan našla super recept za kolač od rogača i jabuka.
Ot tebe ću ja Manči moja svašta naučiti ... smrča - Mirta, pa hajd ti reci...nisam imala pojma da je to-to a i prekrasno izgleda...
A što se tiče Dubrovačkih ljetnih igara- meni bi to bilo pre bučno i prevelika gužva...
Ali ti svejedno uživaj ili još bolje dok ti uživaš ja ću ti pričuvati tvoj otok, ta ideja mi se više sviđa!!!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Proljeće, ne volim ni ja gužvu, ali moram se potruditi taj dan......to nam svima dođe k'o praznik....treba izaći, doživjeti ljetnu atmosferu...pokazati nove krpice i vidjeti ljude...ovaj dio više ne volim - te krpice i uređivanje....
|
|
![]() |
|
Myrtus communis, mirta, smrča, mrča.....
Zimzeleni grm, sastavni dio primorske makije, cvjeta VI -VII mj, cvjetići do 12 mm, mirišljavi, plodovi modrocrne bobice, jestivi. Od listova se destilacijom dobija mirtino ulje.
Mirta poslije kiše
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
To je bila zadnja kiša, 14.06. Ne računam one 3 kapi što su pljuvale jedno veče nakon silne grmljavine.....i ništa.
Od 14.06. samo zalijevamo iz vodovoda, u gradu je to 2 put na dan, a na otok kad stignemo.....otprilike 2 puta sedmično...
Sve je jasno.....mogu se ja u proljeće ne znam kako truditi....kad dođe ljeto na otok sve sprži....
Moj prvi cvjetnjak više nije kamenjar nego Sahara :
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pa ovo je stvarno za plakat....
Ali ne zvala se ja .... kako se već zovem, Sahara će biti ozelenjena.....kaktusima i sukulentima !!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
toooooooooooooooo, penso positivo perche son vivo.......
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Mogu i ja?? |
|
![]() |
|
Rijeka, hvala, volim Jovanottija!
Vera, pridruži se na zadnjem smajliju, mislim da ipak je to najbolji način za izbacivanje frustracija.....ha,ha,ha....od nekadašnje plačkavice postala sam agresivka...Ala, da!
|
|
![]() |
|
Cijelo proljeće skupljamo plijen, a koji put i po zimi, sadnice sjemenke. Kupujemo, prosjačimo, u prolazu drpimo grančicu za ukorjenjivanje. Sadiš, siješ, tri put dnevno kontroliraš je li što novo. I onda, dođe suša. Možeš ti zalivati kolko hoćeš, nije to kao kiša. Jučer predvečer ovdje grmi, sijeva smračilo se, miriše na vlagu. Palo je toliko kiše da sam mogla pojedinačno brojati mokre mrlje od kiše na betonu. Negdje je palo, ali gdje? Ja ovdje imam 6000m2. MM neće uvesti autom. zalivanje. Smeta mu pri kosidbi trave, Moš mislit.Ja zalivam cvijeće, ali okolna suha zemlja upije vlagu i nikakav efekt, a kad moj anđeo dođe nakon 1 mj. izbivanja raširiti će svoje plave okice i pitati "A što nisi zalivala!?"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Da, to je isto moj problem. U gradu imam mali đardin, više sjene nego sunca, pa tu mogu kontrolirati pitare, ali na otoku - strašno. Još mi je zemlja pjeskovita crvenica, pa voda projuri u dublje slojeve a površina uvijek suha. To me i dovelo do foruma.....naučiti o principima bio-vrtlarenja i kako zemlju oplemenit.
I imam jedan mali , ali važni uspjeh......Saharu tj, komad zemlje koji je izložen suncu od 06 do 19 00 pokrila sam suhom travom i korovom, kako rade SilveK, Osbourn i još neki forumaši....
Posijala sam grahorice i one su niknule i rastu, iako je kasno za njihovo sijanje kod nas, suha trava drži nešto vlage i za sada napreduju.....
Ovo me je oduševilo!!!!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
E baš mi vas je žao. Kod mene opet pada kiša...
|
|
![]() |
|
Niski grah niknuo prije 7 dana o odolijeva suši, u sjeni mimoze.
![]() |
|
![]() |
|
Procvjetala sikirica, ne znam joj pravo ime, grahorica koja je već zaboravljena, ali je moj MM otkrio i sviđa mu se.
![]() ...i balančane sam malčirala i one su nešto dale, nisu neki primjerci za natjecanje, ali rastu...
![]() |
|
![]() |
|
Cvijet balančane
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |