Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 47>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 09:32
Opla, biti će opet čuda sjemenki za svih.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 09:47
samo toliko malo si skupila LOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 22:26
Danas sam skupila još nešto sjemenki, opljevila nekoliko gredica, i onda konačno:  KIŠA smile198 Već sam u glavi radila planove kako zalijati cijeli vrt...
Još uvijek na mahove nešto padne, neka....baš kao naručeno.

Danas dva prekrasna iznenađenja (prije kiše) - stigle mi sjemenke crnog korijena od monne-1, a bila sam jako dugo u potrazi za njim,  i jedna velika kuverta od Hane - kak me je razveselila - osim što mi je nabavila i prošli tjedan poslala nemeziju, danas sam još dobila 13 vrsta novih biljčica, između svega i borača smile198- ma pročitala mi je misli... A i sve ostalo...zakon. Biti će cvijećaBig%20smile - već me je MM neki dan pitao koje ćemo cvijeće danas jesti s vrta, kad vidi da cvijeće polako prevladavaLOL
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2008 u 10:38
SilveK, super! Nadam se da će crni korijen narasti barem 1 metar u dubinu (dobro, malo pretjerujem Big%20smile), ali s obzirom kako si spretna u vrtu, nebi me ni to čudilo!
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2008 u 11:01
bit će tu svašta...pa ćemo nagodinu žicati Tongue

a nemoj korijen baš metar da naraste...morat će ga bagerom vaditi
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2008 u 22:33
Inače baš sam u razmišljaniima kak to napraviti s crnim korijenjem. Ako želim da izraste dug i ravan, tlo mora biti rahlo i propusno, a kod mene je ilovasto smile129 Mislim da bum jedan dio iskopala i napunila kupljenom crnom zemljom.

Danas sam bila cijeli dan na vrtu. Jučer je sve lijepo kiša zalijala, normalno, nevrijeme me je zaobišlo, tako da je danas bio idealan dan za čupanje korova, sijanje i presađivanje. Prvo sam malo iskrčila đunglu ispod terase, morala sam porezati carske oči jer su se sva savinule radi kiše, pa sam napunila svoju bakinu, maminu, puničinu i od dvije susjede vazeLOL. Sad sam podrezala carske oči dosta kratko, pa neće biti previsoke kad će opet cvasti.  Jedan dio sam počupala ocvale kalifornijske makove i nasadila cinije s vrta - ove godine ih imam jako puno.
Zatim vrt. Korov buja, oplijevila sam par gredica, posijala još mrkve, salate, rotkvice i kolerabe, naprstak, dvogodišnji zvončić i borač. Zatim sam krajem dana presađivala cvijeće s jednog kraja vrta na drugi LOL - jedan dio gredica koji je bio pod makovima sad je slobodan, pa sam tu presadila cinije, pijetlovu krijestu i cosmos s gredica gdje su niknuli u velikom broju.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 07:38
Stvarno si se naradila smile190

Piše za crni korijen da ga je dobro posadit u rahlu zemlju da bi bio ravan...možda da pomiješaš malo pijeska. Možda netko ima iskustva pa ti kaže.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 08:11
Ja ni ne znam kaj je crni korjensmile42no ako mu treba rahla i propusna zemlja takvu imam.Moš kod mene posaditi Silvek(ako mjesta nađeš)LOLLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 22:57
Stvarno Shasha, kod tebe bi bilo idealno LOL

Danas sam posijala nešto crnog korijena, s tim da sam odustala od ideje mijenjanja zemlje (neda mi seLOL), već mi je pala na pamet druga ideja - održavati tlo stalno vlažnim, jer bu onda i tlo dobro propusno, jer se ilovača zapravo stvrdne kad se osuši. Nadam se da bu ok, jer ovo planiram da razmnožim sjeme, a ionak još moram pronaći i recepte za njega, nikad ga nisam niti vidjela uživo niti probala, ali kad znam činjenicu da postoji - morala sam ga nabaviti i probati uzgojiti (eto kak funkcionira moj mozak kaj se tiče biljki LOL)

Danas sam još čupala, ima još mnooogo za čupati, moram se požuriti prije nego korov ode u sjeme. Još sam posijala crnu rotkvu, pastrnjak, poriluk, pa još malo salpiglosisa, jer mi je niknuo jedan jedini. Inače svako malo se iznenadim dok čupam korov što je niknulo (a ja zaboravila da sam sijalaLOL) pa ga možda još negdje pronađem.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 23:09
Znači,to crno se jedesmile41
Hvala,kaj si mi kišu poslala pa se nebum morala sutra rano ustati da zaljevamWink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 09:36
Silevk baš si turbo žena!Thumbs%20Up

Vidim da si u strašnoj gužvi, ali eto kada budeš imala vremena daj mi malo napiši šta ti je to: kiwan, pasternjak i crni korijen???
Wacko
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 09:45
Silvek, gdje si nabavila sjeme salpiglosisa. Ja ga već dugo tražim. Po sjemenarnama, rasadnicima i ovih prodavača na tržnici samo nalazim zbunjene poglede. Nikad čuli. Vidje la sam ga jednom kod moje susjede u vrtu, prekrasan je. Nažalost, onda smo svi bili novi pa me je bilo sram pitati nepoznatu ženu za sjeme. Ja budala.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 09:52
Silvek, odlično ti ide, stvarno si kao atomski mrav Thumbs%20Up I slijkaj taj korijen kad ti nikne, naravno, i sve ostalo!

Ja ću ovaj tjedan sijati crni korijen pa ću morati zalijevati. Blago ovima što imaju kiše! Ako netko ima viška (kiše) neka je pošalje zračnom linijom nad zap.Slavoniju Big%20smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 23:32
Shasha, nadam se da si dobila i ovu pošiljku kiše danas, istina da joj je prethodila električna oluja (što se ne sjećam da sam takvog vidjela), ali baš je pao dobar pljusak. I baš sam uspjela presaditi još cinija ispod terase, pa bu se sad sigurno primiloTongue

Proljeće, kiwano je voće a pastrnjak i crni korijen povrće, imaš teme u voću i povrćuWink

Vera4, kod nas ima u dućanima, ako ništa ne uspijem skupiti od mojih, jer zasad imam samo jednog, bum ti potražila sjeme u sjemenarnama.

Joj Monna, stvarno blago meni na kiši. Ona suša mi je naštetila prvom grahu i već sam bila u mukama kak sve zalijati, a pred 1 sat opet dobar pljusakTongue

Dakle, danas sam malo čupala korov i brala prvi grah:

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 23:50
Najljepše bih te molila. Čak sam vukla knjigu sa slikom po rasadnicima i sjemenarnama u nadi da će ga naručiti. Meni je prekrasan kao paunovo perje ima onaj kao metalni otsjaj.

A otkrij mi gdje si ti sa tom kišom. Ovdje pustinja. Baš smo Manči i ja plakale jedna drugoj na ekranu. Ovdje je još "slavna " istarska crvena zemlja. Kad je mokra, onda je ljepljivo blato a kad je suha stisne se kao beton. U zemlji imam pukotine 2-3 cm široke. Naprave se već nakon tjedan dana bez kiše, i to ne one plitke nego duboke više od 20 cm.

Od vrtnog cvijeća nemam nešto posebno, ali ako vidiš medju sukulentima nešto što ti se sviđa, javi se šaljem odmah.smile84
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2008 u 06:05
Vera4 ja sam to viđala po Baumaxu pa ako naletim kupim ti,nemaš brigeWink
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2008 u 09:03
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

Vera4 ja sam to viđala po Baumaxu pa ako naletim kupim ti,nemaš brigeWink

Hvala ti puno unaprijedsmile149
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2008 u 13:10
Kak je ljepi grah! MMMMMMMMM!
Ja posijala grah, a ispale mahune! Još bolje- njih više volim!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2008 u 23:06
Svaki dan rintam svaki slobodan trenutak u vrtu. Uglavnom se borim s korovim, vežem rajčice, ogrijam kikiriki....Nevjerojatno kako je porastao korov nakon ovih kiša, ali dobro da je tlo vlažno pa ga se lakše čupa. Baš sam umorna, a još toliko posla...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2008 u 08:04
Pa kako i sama kažeš život je samo jeda, rad u vrtu i oko cvijeća je veliko zadovoljstvo, ali ponekad se ipak treba odmoriti, uzeti knjigu, leći u hladovinu, pustiti misli neka vrludaju - pa sutradan oper sve po starom.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.