Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 373374375376377 381>
Korisnik
Poruka
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2014 u 18:24
Sto se tice nevremena, Brka i Sava su jos pod kontrolom mada kisa ne prestaje. Kritican je Doboj gdje su ulice skroz poplavljene, dvorista pa i kuce, a Doboj mi je blizu. Bas gledam vijesti skoro, ma strasno... Ljepsi nam je februar od ovog maja i aprila bio! Zao mi je ljudi kojima ce kukuruz skapati.
Ma ovo je stanje toliko ozbiljno, da treba prvo cuvati glavu pa tek onda njive i kukuruze.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2014 u 22:44
Sad rekli na dnevniku da je u RH smirenje vremena tek poslije vikenda a vjetrdo 100km/h. Strašno!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2014 u 23:11
Konzum kod mog tate u centru Bosne. Sad im trebaju peraje i čamac.Cry
Vodene bujice sve razvaljuju.

Fotografija: Žepački Konzum
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2014 u 23:28
Da ne povjerujes!!!  
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 00:02
Tek će se vidjeti šteta nakon svega.
Sjećam se jednog nevremena prije nekih 35 god. kad je bujica stijene valjala na naselja. Zatrpat kuću sad pa sad.
Kako vidim po izvještajima trenutni ima i progutanih kuća. U mjestu Papratnica je temelj progutala zemlja, a krov i ostatak kuće odnijela voda.
U Bosni su rijeke jake i kad je normalan tok te može progutati. Brdo otkinu.

Jadni ljudi. Sve je ovo kriva banda pohlepna koja je narušila ravnotežu. Spominju neke procese na polovima Zemlje koji su ove stvari prouzročili.
Ma za sve su ovo krivi muški i njihovi letovi u svemir, mačevi... tostesteron.. brokeri...menadžeri...Ništa oni ne bi kuhali, sadili, čistili, gljive brali.... sigurna sam u ovo... (čast izuzetcima)

Još su Indijanci znali da zemlju ne smiješ povrijediti, a banda pametna ne vidi ništa dalje od pohlepnog nosa...Angry

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 10:23
 Šmrcko dovoljno je reći da je HAARP u našem susjedstvu. To se zove tihi psihološki rat. Uništiti ljudima sve usjeve, stvoriti siromaštvo i glad i onda  čekati kad će siromašni pomrijeti od gladi, a oni malo jači, bogati će se nastaviti dalje bahatiti.....samo ne znam do kad, nadam se da će imati prilike upoznati sve sile prirode..Neće ni oni biti pošteđeni, u to sam sigurna, samo nadam se da će njima tada biti sto puta gore ako uspiju preživjeti pakao koji će si sami stvoriti.ConfusedOuch

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 10:37
I ono što je najgore, uopće ne vidim izlaz a biti će sve gore. Bilo je kroz povijest svega. Uvijek su postojali bogati i siromašni, siti i gladni. Prirodne pojave su također uvijek bile tu, dobre i loše. Ovo što se sada događa više nije prirodno, a tko je za to kriv, to znamo svi... Unhappy
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:21
  Točno tako Rosi ! Disapprove
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:33
Evo Mons, izvoli draga (pošto si ti trenutno jedina ovdje) - da si malo uljepšamo dan i ne mislimo samo crno... Heart
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:37
O ljudi moji koliko tragedije samo u jednom mjestu gdje mi je otac. Cijelo jedno naselje 600 ljudi je u bjegstvu pred bujicama koje sa 3 strane nadiru. Kuću za kućom guta zemlja, masa klizišta se pojavila. LJudi se izvlače preko šuma, jer drugačije ne mogu izaći. Došla im je i gorska spasilačka ekipa iz Zagreba u pomoć.

I to je jedno naselje, a sva su skoro stradla. I to je samo u jednom gradu, a ima i gore u pojedinim gradovima. Kao da je cijela Bosna poplavila. Cry
Na sve ovo negdje je napadalo i skoro metar snijega, pojavila se i najezda zmija koje bježe.
-------

Ima i naše krivice Desert Rose, mase podliježu trendovima i materijalizmu. Ntko se ne bi vratio na starinski način života, koji je jedini ispravan. A vratićemo se na njega kad nas zemlja počne gutati i ostanemo bez svega. Imat ćemo opet lišće (zato što nećemo znati ni isplesti ništa) po sebi i bit će dobro.

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:43
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Evo Mons, izvoli draga (pošto si ti trenutno jedina ovdje) - da si malo uljepšamo dan i ne mislimo samo crno... Heart

Hvala ti puno !   I da znaš iako je hladno ovo ti ne mogu odbiti..hehehhehe 

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:46
PA i ja bi to, ali ne smijem. Tešem seLOL, bar 3 tjedna moram izdržati.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:46
Mislila sam poslužiti samo voće Wink no ne znam kako se i sladoled tu našao...Shocked  LOL
Šmrcko - uzmi barem jagodu...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:48
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

O ljudi moji koliko tragedije samo u jednom mjestu gdje mi je otac. Cijelo jedno naselje 600 ljudi je u bjegstvu pred bujicama koje sa 3 strane nadiru. Kuću za kućom guta zemlja, masa klizišta se pojavila. LJudi se izvlače preko šuma, jer drugačije ne mogu izaći. Došla im je i gorska spasilačka ekipa iz Zagreba u pomoć.

I to je jedno naselje, a sva su skoro stradla. I to je samo u jednom gradu, a ima i gore u pojedinim gradovima. Kao da je cijela Bosna poplavila. Cry
Na sve ovo negdje je napadalo i skoro metar snijega, pojavila se i najezda zmija koje bježe.
-------

Ima i naše krivice Desert Rose, mase podliježu trendovima i materijalizmu. Ntko se ne bi vratio na starinski način života, koji je jedini ispravan. A vratićemo se na njega kad nas zemlja počne gutati i ostanemo bez svega. Imat ćemo opet lišće (zato što nećemo znati ni isplesti ništa) po sebi i bit će dobro.

Tu se potpuno slažem s tobom ! Thumbs Up Imam takve ljude oko sebe koji se smiju tome što radim i  mojem načinu dobivanja hrane... ali zato svako malo , svake godine mi nešto nestane s vrta..OuchOuchOuch  Ne znam bi li ih žalila ili im se u lice smijala.....Ma nisu oni vrijedni žaljenja.....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:53

Mislila sam poslužiti samo voće Wink no ne znam kako se i sladoled tu našao...Shocked  LOL

smile195smile156Eto je sad na... Mudrica jedna.....smile156sad mi ne bi dala sladoled, samo voće....sladoled je ono onako....malo za poslije dok nitko ne vidi??? LOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:56
Ajde cure molim vas pogledajte ovo i prosvjetlite me, da li je to komorač ili kopar? Kupila sam ga pod komorač no nema zadebljanja, ima korjen slično kao peršin. Lani je posijan i ove godine je ponovno niknuo i sada izgleda ovako.

Radila bih umak kao prilog ručku no ne znam od čega ga radim...smile42
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:57
Ma jedem ja ali kalkuliram, volim te matematičke dijete.

Evo jutros sam  jela 50 grama prosa (kuhani je puna zdjela), 5 grama rogača mljevenog, 15 grama žutog lana mljevenog,  5 grama polenovih zrna, 1 decilitar punomasnog mlijeka, pola banane.
I to ti iznosi 336 calorijeLOL

A jagode svaki dan maznem od 250 do 500 grama, malo imaju kalorija.Wink

I tako 3 tjedna određeni broj kalorija, smanjiti količinu kave, zeleni čaj mi organizam sam traži.

-----

Uprasila sam se u zadnje vrijeme zbog operacije. Probudio se alarm kad zadnje hlače jedva zakopčah. Dosegla kritičnu točkuLOL.
Malo sam lošiji izbor hrane imala u zadnje vrijeme, bez cijele čokolade nije prošao dan.

Sad sam na ovako kao gore, proso, quinoa, riža, grah stvarima. Dobro se osjećam, po malo i vježbam. Čistim svoje masno tijelo.LOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:59
Zar ne bi trebali različito mirisati?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 11:59

Rosi ovo bi bio komorač. I moj je takav , narastao ko div, a nema zadebljalog korijena...Sve u svemu otkini komadić i protrljaj među prstima, mora imati slatkast miris. Smile

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2014 u 12:00
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

smile195smile156Eto je sad na... Mudrica jedna.....smile156sad mi ne bi dala sladoled, samo voće....sladoled je ono onako....malo za poslije dok nitko ne vidi??? LOLLOLLOLLOLLOL

Mons, mi smo ionako žene i pol pa se kuglica - dvije sladoleda stvarno ne bi nigdje primjetila... smile96
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 373374375376377 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,719 sekundi.