Moj vrt seoski |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 66> |
Korisnik | |
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.....malo si se ispuhao i sada ces opet biti VELIKIgogo, jer nevjerujem da ces dozvoliti da te neki divljak naprasno promjeni na gore.
Veliki Hugo je rekal da ako su drugi svinje nemoramo i MI raditi svinjac....
Mi smo ponosni cvjetoljupci i drago nam je da u ovom svijetu groznom, hladnom, nepravednom i pohlepnom imamo nase oaze gdje mozemo jos uzivati, druziti se, razmjenjivati se, diskutirati............
Najbolje da se malo odmoris od svega......na nekom nasem druzenju ili dodes malo na more u Rijeku, poslije sa puno filozofije i sakupljenom novom snagom, ces jos vise uzivati u svemu sto imas.
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Znamo da ćeš biti opet onaj VELIKI Gogo, čim si spasio one mačkice
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Bravo za spašavanje mačkica. U ovakvim trenucima znam da si ljutit, ali probaj se fokusirati na dobre stvari koje još uvijek postoje u tvom životu, njih sigurno ima mnogo više. Malo se ponavljam, ali i tebi ću reći ovo: mogu ti sve oduzeti, ali volju i duh nikada. U tome je prava veličina čovjeka, sve ostalo su ionako samo stvari, nepostojane i prolazne.
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Imate pravo! Previše ja sebe sažalijevam. Izgubio sam dobrih mjesec dana na samosažaljenje, na želju za osvetom. Ne spavam, ne čitam, ne slušam glazbu...propuštam divne stvari zbog par kriminalaca na koje nije vrijedno protratiti ni jednu sekundu života. Ljudi prežive i puno gore stvari pa opet imaju volju za životom, za stvaranjem, za obnovom. Stvarno sam razmažena beba.
![]() Bože dragi, koliko sad imam posla na vikendici. Kosit travu, trimat, spasit jednogodišnje cvijeće od suše, šljunčani putevi su se zatravili treba ih očistit. Pobrati krastavce, ako nisu svi propali. Mahune su već stare sigurno. Rajčica leži po zemlji, nisam je pričvrstio uz kolac. I to bih trebao napraviti.
Šljive neću pokupiti, jer nema više ni jednog kazana u selu, pa nemam gdje ispeći rakiju, haha.
Joj i vinograd se zatravio, treba ga okopati....
Mogao bih ja koji dan na godišnji izgleda:)))
Ma uredit ću vrt tako lijepo, zlikovcima u inat, a na svoje zadovoljstvo.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
....to, tako treba, ma kazem ja da si ti bas pravi VELIKI GOGO
p.s. to su prava razmisljanja
"Mogao bih ja koji dan na godišnji izgleda:)))" |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Čuj razmaženko! Glavno je da si ti shvatio!
![]() Šalim se! Sve bu došlo na svoje kad tad! To što ti se dogodilo nije ni malo jednostavno za normalan život i suživot sa drugima! Povjerenje je velika stvar među ljudima! No nemoj zaboraviti da ima dobrih ljudi! Koju si ono pjesmicu pjevao - LIVADA IZ SNA!!! JALTA,JALTA! A SAD OČEMO SLIKIIICEEEE! |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma znala sam
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Hej Šeflera, ja volim Jaltu, jaltu!
![]() "Što će biti s nama sutra,
da l' to ne'ko zna?
Da l' će biti novog jutra,
da l' to ne'ko zna?
To je sada naše mjesto,
sada naš je čas.
Zato neka ovo sunce,
bar još malo grije nas.!"
Ah, prekrasan mjuzikl!
2005. je izašao CD s pjesmama iz mjuzikla, ali je razgrabljen nabrzaka. Morat ću otići do music shopa da vidim jel izašlo neko novo izdanje!
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Gogo, uživaj i stavi koju slikicu!
![]() |
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Čuj mali gogo, nisam baš redoviti posjetilac ovih stranica jer trenutno nemam vremena, pa se niti ne uplićem niti komentiram. Preletim pogledom, ocijenim i nastavim dalje. Mnogiput bih i napisala poneku prikladnu, ali vrijeme me netremice vuče dalje, pa se ne upuštam u verbalni monolog ili duel..., a mnogi vrtovi, i najposlije mar koji je u njih uložen, to zaslužuju.
Stoga, svim vrtnim formacijama, naravno i dakako - i tvom - u kojem se vidi napredan utjecaj estetike iz tebe, čestitam na svakom uloženom trenutku i brizi. Dijelim sve istovrsne osjećaje i težnje, kod nekoga više, kod nekoga nešto manje izražene, ali u svakom slučaju zastupljene voljnosti za ljepotom i napretkom. Obratila sam se tebi jer sam na tvoj tekst na Trišinim stranicama slučajno naišla, i osupnuta sam istinskim osvrtom na izvornost osjećaja koje si iskreno i vjerno prikazao. Oh, kakva glupost opravdavati se za krasno sročene emotivne i vizuelne doživljaje koje upražnjavaš u svom vrtu! Lijepo je, čak moram priznati veoma lijepo, pročitati misaono umješno postavljen princip iz vlastite dubine. Samo puninom svog bića izrasli ljudi umiju sročiti oduševljavajući poticaj i razumijevanje za zva živa stvorenja (a živa, u svakom slučaju, jesu i biljke i stabla i zemlja, najposlije i kamen..., o životinjama ne bih - to je svima jasno!). Stoga, nemoj se više opravdavati jer to djeluje kao da se nečega sramiš. A čega se imaju sramiti oči i ćula koja zamjećuju sve ono što bi svaki zaljubljenik u prirodno blago trebao zamjećivati... Dijelim sve emotivne opticaje s tobom..., i naravno, težnju za estetskom nadgradnjom koju očito posjeduješ u sebi. Imaš smisla i htijenja, a to je najvažnije u suočavanju s raznorodnim negativnim ljudskim kreacijama iz kojih mnogiput viri zloća ili goluždravost uma. Opaljen si pozitivno, a iskrena je pozitivnost, dragi moj, tako rijetka osobitost na ovom svijetu, bez imalo pretjerivanja! Opaljen u čarima estetike i osjećaja, sadržajnosti duha i mara (što se vidi), empatije i sadržajnosti, a ne površne patetike i bezličnog provođenja vremena... Stoga, još jednom, samo naprijed u vlastitim nastojanjima da oplemeniš svoj, a s njim i živote drugih oko tebe!!! Pozdrav od mene do drugog puta |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo sretna sam što si objavila ovaj tekst, jer sam i ja nešto o tome napisala Gogi, u mojoj temi, pa mi je jako drago što nas više misli da je sve to tako normalno, dapače da smo mi koji tako razmišljamo, puno "bogatiji"
za neke predivne osjećaje.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala na lijepim komentarima i željama!
Triša evo ti i ovdje veliki
![]() |
|
|
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Naravno, Triša.
Možda sam mogla reagirati i na tvojoj temi, ali nisam htjela uzurpirati prostor.
Stoga, drago mi je da pored površnih fama iskrsavaju istinske duše koje razlučuju pozitivan žar i nepatvorenu ljubav od prijetvorne farse, ili pak ignoriranja, a najposlije i snebivanja...
Ima svega na ovom divnom svijetu!
Srećom, izabirem ambijentalnost i ljude s kojima se treba družiti pa nema emotivnih posljedica niti stresova u vezi toga.
A da površnost ponekad uistinu razočara, ne samo u vezi onog najčišćeg što nam život može dati, već općenite nemarnosti i neosvještenosti, aljkavosti, beznađa i bezveznosti puteva kojima mnogi blude..., istina je...
No, kako sam osoba koja se ne pača u tuđe integritete i živote, tako niti ne plamtim burnom reakcijom ako se na pozitivan osvrt ništa ne pomakne, jer na nama samima je da biramo, pa prema tome izabiremo i osobnosti koje nam odgovaraju.
I sasvim je normalno osjećati empatiju.
Nenormalno je ne razumjeti taj žar i emocije svega što je iskonsko... naturalno... čisto...
To je istinska zaljubljenost i poštovanje, smisao koji čovjek sam sebi navodi, pored inih pozitivnih stvari, u svoj život.
Bilo bi neobično ne razmišljati na taj način, a prozivati se ljubiteljem cvijeća, životinja i same prirode.
Primjerice, oduvijek sam željela živog stvora pored sebe (mačke imam), pritom zamišljajući o nabavci, ne malenog psića, već starije kujice koju bih spasila i u kojoj bi se očitovala zahvalnost budućnosti...
Tako je i bilo..., ali to je duga priča... za neko drugo vrijeme...
Sada imam najvjernijeg prijatelja, najodaniju pratiteljicu, neopisivo i čisto iskrenje što se zrcali u njenom pogledu svaki puta kada dođem na svoje zemljište.
Razumije svaku moju riječ, u njenim očima očituje se sreća i tuga, nezaustavljivi osjećaji..., pa kako netko može i pomisliti da su životinje samo živina, a kamoli sirovo odriješiti iz svoje perceptivne ograničenosti nagon pogane bestijalnosti.
No, dajem im za pravo, kao što treba dopuštati svakome da slobodno diše i na svoj način razmišlja i živi, ako pritom ne šteti drugome, s tim da se, by the way, manu svakog ćoravog posla barem jednostavnim ignoriranjem, ako već ne razumiju onaj normalan slijed ljudskog poimanja u prihvaćanju slabijeg i nemoćnijeg, a što, također, ima jedinstvene osjećaje i što teži, kao sve na ovom svijetu, ljubavi..
Jer, činjenica jest, (u ovom i svim sličnim slučajevima), gola, najogoljenija, najnudističkija psihološka potreba prema ljubavi kao pokretaču svega.
Bez nje nema ničega osim kaosa, anarhije i hladnoće uma, duše i tijela...
Svatko tko misli drugačije čudnovati je stvor, svatko tko ne razumije emotivnost i empatiju nije dosegao dublji pomak od onih prapočetaka Homo sapiensa, (ako ćemo po Darwinu), iako vjerujem, i u najbarbarskije doba bilo je one primarne, čiste snage emocija.
No, svaki karakter diktira svoje, a mi smo tu da izabiremo sebi slične i da potaknemo na razmišljanje..., pa tko voli nek izvoli, na ovu ili onu stranu... Prvima sretno, a drugima - Kako si prostru, tako će i spavati...
Ako će imati sna...
Lijepi pozdrav!!!
|
|
![]() |
|
Bravo draga moja i hvala ti na ovom predivnom tekstu
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mali gogo, samo zadrži to oduševljenje u sebi.
Ako nikako drugačije, podijeli ga s tebi bliskim ljudima po opredjeljenju i stavu... I ne daj se provokacijama...
Ludi nazivaju normalnost ludom.
Stoga, dijete u duši i iskreni osmijeh za svaku zvijezdu, topli ljetnji lahor, usamljenu golubicu..., i najposlije..., mrkvu koja niče...
Od takvih oduševljavjućih stvari se i treba sastojati život, a ne od raznoraznih poroka koji ne vode ničemu i ne daju smislenost budućnosti.
Jer i u najgorem osjećanju duše uvijek ima izlaza, a ona je, (pa to i ptice na grani znaju, zato i jesu na grani jer znaju lebdjeti), u pozitivnosti, u emocijama, u malim stvarima i ljepoti koju čovjek sam stvara ni iz čega, a očita je, i nepovršnim ljudima, vidljiva.
Tako se oplemenjuje postojanje.
Kakva bi inače svrha života i bila - ako ti je Onaj gore već dao snagu pozitivnosti i čiste duše da se s njom trveš.
Oni suprotni grcaju u svojim prijetvornostima i vlastitim inačicama bespuća.
Oduvijek je bilo mnoštvo otočića, a ne samo jedan...
Biraš na koji ćeš i s kim..., i stvoriš si svoju odabranu planetu na koju ateriraju svi koje navedeš na tvoju mliječnu, od lijepih smislenosti, izdijeljanu stazu.
I ostani dijete.
To bih preporučila svima, jer bi tako bilo mnogo manje besmisla i gluposti koje se upražnjavaju, i na žalost, u njih se zameću mnogi pametni potencijali!
Lijepi pozdrav!
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
eh malo gogo . tako mi je žao kaj ti se ovo dogodilo , i to po drugi put na moj rođendan , možda taj 13 i nije tako bezazlen kao što neki kažu .ma da ja nisam baš praznovjerna , i ne vjerujem u neke gluposti , ali nemogu vjerovati , bili su već jednom . da su mogli opet doći .žao mi je isto tako što ranije nisam došla na ovu temu , jer znam da je utjeha od dragi ljudi najbolji lijek za sve teške trenutke , ali znaj da se pridružujem svim dobrim željama . u trenucima kad ti se srce slama od tuge i nepravde , samo prave riječi mogu nas izvući iz očaja i beznađa .
iz tog razloga ja ti želim da zadovoljiš prvenstveno sebe i svoju dušu , a sve lopove koji zadiru u tuđu privatnost nek bude sram , ako ga tako uopće možemo nazvati jer koliko god mi bili radosni i ponosni na svoje djelo uvijek postoji netko ko je u stanju uništit i ono malo privatnosti u svijetu današnjice , gdje nas ogoljuju do kože , i gdje ne postoji moje - tvoje . nego bi svi htjeli da sve bude naše i vaše mali gogo , nedaj se - budi hrabar i imaj i dalje ![]() |
|
![]() |
|
Triša, hvala i tebi na istim, toplim osjećajima koji te vode kroz život!!!
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Moj utisak je da se većina nas i drži vog foruma radi sličnih osjećaja. Meni osobno mi ne trebate radi bilja. Dovoljno savjeta ima i u literaturi. Naišla sam na društvo sličnih sklonosti, dobroćudno i dobronamjerno. Kad god je netko u nekom crnilu dobije brdo podrške, svaki napor se cijeni i hvali. Ne govorim o sebi, ja manje od nekih drugih. U biti svi, manje više razmišljamo na isti način. Naravno sa osobnim razlikama, ali ljubav prema prirodi i bližnjem su nam zajednički. Mali Gogo i ja razgovaram sa svojom mačkom, držim je za prijatelja, ista ja stara, debela, ćorava. Pa čak, sramoto nad sramotama, i sa kokošama. Nisam iskompleksirana usidjelica, ekstrovertan babac sa brdom djece, ali tako volim i tako činim. Ne boj se, ima puno sličnih tebi među tvojim vršnjacima. Moguće glume da su cool face, ali zagrebeš li vidjet ćeš da razmišljaju kao ti.
|
|
![]() |
|
Mali Gogo, nisi ti uopće čudan! Treba shvatiti svako živo biće, a tako i životinjice! Moj pas je doslovno član obitelji, i nije me briga ako to drugi smatraju čudnim, jer, po njihovom psu je mjesto u dvorištu da laje na uljeze i čuva nešto....uvijek me razveseli kad dođem kući, neopisivo!!!A i on se veseli jer mu svaki puta nešto kupim, pa makar i malu sitnicu za poslasticu! Imam osjećaj da razumije, i to vrlo dobro....sličan osječaj imam i prema biljkama...a priroda i zivotinjice ti istim i vrate, zato, uživaj u životu i budi ponosan na sebe!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 66> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |