Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 78> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Razmišljam i zbrajam, loša sezona, definitivno... svima želim puno bolju slijedeću... u iščekivanju toplih proljetnih dana, sve vas pozdravljam... javite kad krene sijanje rajčice - ja ću opet rano, pa što bude - plan je već napravljen...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
akva ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2014 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 190 |
I ja sam svoje počupala ...šta je bilo , bilo je ...ne mogu se previše žaliti jer sam ga i nešto skuhala i dosta smo imali za jelo , ali nije to ono pravo ...nadajmo se boljoj sezoni iduće godine ...do tada lijepi pozdrav
![]() ![]() |
|
Priroda je izvor života
|
|
![]() |
|
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
je radi se o njemu jer je se drugo propalo odavno
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Zagi, nadam se da se to radi o tree paradajzu i želim ti uspješno prezimljavanje. Kod mene prezimljuju samo sjemenke ha,ha! Sreća da i to ove godine.
|
|
![]() |
|
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
na onom mojem ostala još dva paradajza,pocrvenili i danas ide branje,druge sam podsjekao i sad pustili mlado lišče a u tegli su,mislim da ču probati sa njima u kuču pa da vidim hoče li prezimiti
|
|
![]() |
|
Emanuela321 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2013 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 2 |
I ja prijavljujem konačno čupanje rajćice iz plastenika sutra
![]() ![]() |
|
![]() |
|
da jadranka radi se o tomato tree paradajzu i to jedinoj biljci koja je prživjela i dala plod za sjeme
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Zagi, radi li se to o tomato tree?
Moje rajčice više ne postoje u vrtu. Imam jednu biljku na lođi u kopanji u Zg i ta se još drži. Radi se o crnom ruskom šljivaru, jedino je dosta plodova s donje strane suho trulkasto. Naš sin taj dio odreže i zadovoljan je, ima za na sendvič.
|
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
I ja prijavljujem pokolj paradajza :( Do neki dan su se hrabro držali, međutim i moje je svaladala plamenjača. Ali smo već puno toga napravili s njim tako da sve u svemu nije bilo loše...
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Super, bravo!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evo paradajz napokon pocrvenio,,uz sve boleštine i nametnike i na kraju još sav ispucao ko Grand canyone dobio sam nekih 30 tak sjemenki od stvarno velikog paradajza.Kad sam ga prerezao samo u presjeku meso paradajza ,sjemenke treba pošteno tražiti i tako cijeli paradajz,Ukus ok s obzirom na vrijeme a kora malo tvrđa ali opet mislim da je i za to vrijeme krivac jer je dugo trebalo da sazori.U svakom slučaju ide u sadnju sljedeču godinu ali ovaj put nadam se da če sjeme klijati te da će bit sve posađeno na vrijeme
|
|
![]() |
|
Hvala, već danas je stiglo tvoje pismo!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Bugica, danas sam ti poslala ACE nek ti je pri ruci. Poslala sam i sjemenke nekog koji sam dobola pod PERUANSKI. Sladak je,sočan i ukusan. Uspjelo je dozoriti nekoliko plodova prije pošasti. Eto probaj nagodinu.
|
|
![]() |
|
jadranka4, i ja nisam posijala sav ruski šljivar i žute kruškice, tako da njih imam, ali rado bih par sjemenki ace rajčice, čisto za probu.
![]() Zagi, krasan je tree!
![]() |
|
![]() |
|
moja zadna nada za italian giant tree
![]() |
|
![]() |
|
Bugica hvala ti! Moram provjeriti, ali mislim da sam ostavila doslovce 2 ili 3 sjemenke od onih što si mi poslala, za svaki slučaj. Nisam ni slutila kako će to biti mudar potez. Ako budem imala problema zbat ću te u pompć. Jedino mi je krivo što ću morati čekati iduću godinu da ih vidim i okusim, valjda neće opet biti ovakva kišna.
Ne znam kako ti stojiš sa šljivarom ruskim i žutom kruškom. Sjemenki imam pa ako trebaš podijelit ćemo. Mogu ti reći da mi se šljivar dobro pokazao, jedino se on malo oporavio i tjara ponovo. Istina on nije za kuhanje, ali za pojesti svjež i salatu meni dobar.
Još nešto, spominjala si ACE rajčicu (rana). Prije dvije, tri godine naručila sam neke rane sorte pa mi je čovjek poslao gratis tu ACE uz naručenu češku stupicu koja mi baš nije uspjela pa ju kasnije nisam sadila. Ako te zanima, možemo i to podijeliti jedino sjeme nije svježe.
|
|
![]() |
|
jadranka4, baš mi je žao.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nakon što me nije bilo tjedan dana, propalo je i ono malo rajčica što mi se činilo ok. Tako neću okusiti Bugičin persemmom ni black from thula. Već sam umorna od borbe s tim boleštinama, a sve uzalud.
Na gredici je bilo 17 biljaka( duža gredica) a ubrala sam pet (5) rajčica. Dobra berba! ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Prosle godine sam ga imala za kuhati a ove godine ga nemamo ni za salatu !
![]() |
|
![]() |
|
O tome i ja razmišljam. Čula sam da je ace dobar za kasnu sadnju jer ima kratku vegetaciju (navodno se sije krajem petog ili početkom šestog mjeseca, direktno na gredicu i stigne dozoriti), ali nemam ga pa ne mogu to potvrditi. Probati ću ga nabaviti u proljeće i posijati rano, pa rano s njim na vrt (navodno podnosi i niske temperature), jer želim i ja imati rane paradajze.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |