Kod Josipe u vrtu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 92> |
Korisnik | |
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() a za ovaj sam slavujki rekla da okrene glavu...skoro se može reći da je ukraden...a vidi ga sada.. ![]() za ovaj desno mislim da je hortenzija ![]() kopriva cvjeta ![]() i ja imam jedan cvjetic...:) ![]() a mi smo se sakrile ispod smokve... ![]() a prkos samo malo prkosi.... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
a vrt ovako sada izgleda...mozemo ga usporediti sa mojom prvom slikom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Josipa draga, cvjetići super napreduju i možda je i bolje da nema sunca i vrućine jer puno bi se teže zakorijenili. Na jednoj slici sam vidjela mlade hortenzije, jako su lijepe i zdrave. Ne vidim položaj gdje si ih smjestila. Želim ti reći da njima odgovara samo potpuna hladovina. Imam četiri grma u potpunom hladu i uvijek su dobri (osim kad im zima smljavi zametnute pupove pa onda ne cvjetaju ali budu zelene i zdrave) i dva grma ispred kuće gdje dopire sunce samo prijepodne kroz krošnju magnolije. Nikad nisu bile lijepe, uvijek žutih listova i uvenutog cvijeta (iako sam ih redovito zalijevala).
Mada hortenzija ima nekoliko vrsta nisam još pročitala da nekima odgovara i sunčan položaj. Zato ako su ti na suncu, da bi ti opstale, morat ćeš ih premjestiti. Pusa ![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
¸toje onaj sto samo puza nema divljih orjenova da kida zidove....
![]() ovo sam se malo igrala da popunim ovaj dio.... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Dekoracija od drveta je super ( opet moram okretat laptop
![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
Bit će to Josipa moja fantazija. Jel imaš namjeru po onom zidu okolo popikat kakve penjačice ?
|
|
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
[QUOTE=JosipaNu]
a za ovaj sam slavujki rekla da okrene glavu...skoro se može reći da je ukraden...a vidi ga sada.. ![]() matronu si, dakle, maznila! ![]() ali on je toliko velik da to nije ni osjetio. za ovaj desno mislim da je hortenzija ![]() ovaj desno je monarda, nije hortenzija, i to mislim da je crvena, jer fistulose nema, dobila noge! |
|
![]() |
|
Josipa, Slavujka kaže da nije hortenzija.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rubensica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Monarda je predivna biljka...
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Monarda je grmolika trajnica, visoka oko 1 m.
Voli sunčane položaje a podnijeti će i laganu polusjenu. Ako je na suncu, ljeti je treba češće zaliti(naravno, ako ljeto nije kao ovo). Orezuju se samo ocvale cvjetne glavice, jer ako se u ljeto više oreže, može uginuti. U proljeće se orežu stare grane jer iz korjena izbijaju nove. Prekrasna biljka, zove se još i indijanska kopriva, ukrasna, mirisna, začinska i ljekovita. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
I evo me opet... što reći? Krasno, divno napreduje tvoj vrt!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Onda smo iste... i ja sam novi zaljubljenik u sukulente. Marljivo ih skupljam, a došla sam čak i do toga da razmišljam samo njih i imati na južnom balkonu, upravo zbog skromnosti i ljepote kojom zrače.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 92> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |