Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kod Josipe u vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kod Josipe u vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 92>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2014 u 07:31
Originalno poslano od člana Miranda Miranda napisao:

Draga moja,ti se baš "razmahala"!LOL Vidim,radi se punom parom!  Sve se zeleni..."niču" novi kamenjari...

to ste sve vi meni poslale..pogledaj kamenjar na prvoj stranici kako je oskudno bilo u vrtu sad se siri i veca a ja uzivam,zahvaljujuci svima vama...HugHug
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2014 u 07:29
stavil bih ja njih odmah u kaliče al nisam imala..danas idem kupiti nekoliko koliko falo...10 tak sigurno...a i kad ih stavim u kucu dali da ih drzim i predsoblju gdje je hladnije?
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2014 u 06:20
Originalno poslano od člana JosipaNu JosipaNu napisao:

sada bi rado zahvalila araliji...adji...antoniji....nataliji na prekrasnim paketima sto su stigli danas....

smile78
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 22:30
Draga moja,ti se baš "razmahala"!LOL Vidim,radi se punom parom!  Sve se zeleni..."niču" novi kamenjari...

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 22:10
Originalno poslano od člana JosipaNu JosipaNu napisao:

cvijece koje jos zali zbog presadjivanja

ovaj bi izgleda trebala staviti u kalič

Draga ostavi jednu u zemlji i pokri (experiment) a dvije zapikni u kahlić ( pitarić po mome) a ako ne uspijee na proljeće stiži nove. Kod mene su vani ali moja klima nije ni izdaleka tako hladna kao tvoja

i ovaj ide u kalic

Ovo definitivno ide u pitar _ sirotica ili jadranka ljepotica ili stručno aptenija neće izdržati minuse, ali mjesto negdje od 5-10C sigurno izdržava zimu. Lagani minus može trpiti dva do tri dana ali ne više. Kod mene već dvije zime "nema zime " pa je lako opstajala vani ali za svaki slučaj dva tri pelcerića zakorjenim i unesem u kuću a u proljeće ona podivlja dako d je ima svukudasmile79 

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 20:19
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Malo sam iščitala i informirala se, pa da sama sebe ispravim. Tradescantiu silamontanu je bolje spremiti na svjetlo mjesto, umjereno toplo (18 stupnjeva) preko zime. Smile Onda i moja ide u kuću, prelijepa mi je i bila bi šteta da smrzne. 
eto ja neznam guglati kao ti...nasla je jsam..prepoznala..al nigdje nasla za nase podrucje kako ju spremiti i sacuvati..bravo teta...Hug
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 20:17
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Vidim ja da se cijeli CIF urotio kako bi ti pomogao da stvoriš vrt.Big smile
Jako mi je drago zbog svih biljčica koje su ti drage cure poslale a još mi je draže kada te vidim sretnu i punu planova.
Jako dobro si se snašla u kratkom vremenu i dvorište ti se već sada ne može prepoznati.
Uskoro dolazim u inspekciju!!!LOL

Kada sadiš trajnicu ili grm golog korijena, malo im skrati korijenje, odreži cvjetove i što više listova, da se bolje i lakše ukorijene. Listovi i cvjetovi nepotrebno iscrpljuju biljku.
pusa
da sve su se urotile da mi izadju u susret...dvoriste je neprepozntljivo...molim ljepo hitnu inspekciju...smile91
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 20:15
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

neznam da li tradescantia silamontana raste u vrtu.ja sam na kontinentu i svoju spremam.po zimi nestane,a onda u proljeće izraste duplo ljepša,možda može i u vrt -neznam
mozda da ju zastitim sa dosta slame ili treseta???predivna je zao bi mi bilo da mi propadne...
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 20:13
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Krasni noviteti su ti stigli! Bravo za curke sa cifa! Clap Bravo i za tebe i tvoj trud oko sadnje svog vrta.

Draga moja, ono "dlakavo" što planiraš staviti u teglicu je vrtna tradescantija i mislim si da bi joj ipak više odgovaralo da raste u vrtu. Imam je i ja i uspješno raste vani. Ali, ako griješim, ispraviti će me netko od iskusnijih. Embarrassed
skuzila sam da je tradescantija al dali ce mi se smrzniti preko zime...kad krenu minusi????ili da ju samo stavim u podrum sa dosta zemlje...???Embarrassed
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 16:04
Malo sam iščitala i informirala se, pa da sama sebe ispravim. Tradescantiu silamontanu je bolje spremiti na svjetlo mjesto, umjereno toplo (18 stupnjeva) preko zime. Smile Onda i moja ide u kuću, prelijepa mi je i bila bi šteta da smrzne. 
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 13:46
Vidim ja da se cijeli CIF urotio kako bi ti pomogao da stvoriš vrt.Big smile
Jako mi je drago zbog svih biljčica koje su ti drage cure poslale a još mi je draže kada te vidim sretnu i punu planova.
Jako dobro si se snašla u kratkom vremenu i dvorište ti se već sada ne može prepoznati.
Uskoro dolazim u inspekciju!!!LOL

Kada sadiš trajnicu ili grm golog korijena, malo im skrati korijenje, odreži cvjetove i što više listova, da se bolje i lakše ukorijene. Listovi i cvjetovi nepotrebno iscrpljuju biljku.
pusa
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 13:28
neznam da li tradescantia silamontana raste u vrtu.ja sam na kontinentu i svoju spremam.po zimi nestane,a onda u proljeće izraste duplo ljepša,možda može i u vrt -neznam
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 11:53
Krasni noviteti su ti stigli! Bravo za curke sa cifa! Clap Bravo i za tebe i tvoj trud oko sadnje svog vrta.

Draga moja, ono "dlakavo" što planiraš staviti u teglicu je vrtna tradescantija i mislim si da bi joj ipak više odgovaralo da raste u vrtu. Imam je i ja i uspješno raste vani. Ali, ako griješim, ispraviti će me netko od iskusnijih. Embarrassed
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 11:26
hvala dragoj Nisi..nije jos bilo tesko otici kupiti i poslati
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 11:17
a nesto na malo sunca i cvijeta

i raste

a šta sa njim da radim...sve je jadan pobrkao..

ja napredujem...

a tako mi je malo sunca trebalo da pustim svoj cvijet...

pustio je vise od 10 sadnica iz korjena...

moja mala dunjarica...sunce moje samo nek mi raste

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 10:55
moja nova kolekcija sukulenata...predivno

kraljica moja

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 10:24
cvijece koje jos zali zbog presadjivanja

ovaj bi izgleda trebala staviti u kalič

i ovaj ide u kalic

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 09:33
moji novi kamenjari

i veci malo
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 08:01
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Drago mi je što imaš dosta posla ovih dana , umor u ovom slučaju odmara, a vidim da ćeš imati dosta odmora. Ono okruglih listova je kalanhoa thysriflora, jako voli jutarnje i popodnevno sunce  tokom ljeta a sad može već biti na cjelodnevnom suncu i onda joj rubovi lišća zacrvene. Brzo raste pa joj osiguraj veći cvjetnjaksmile55
hoću...moram u kupovinu većih kaliča..privremeno neka bude tu..al definitivno ide na sunce...hvala na prekrasno paketu...bila sam i ostala oduševljena....smile78
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2014 u 07:52
Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

Imas stvarno dosta posla ! I od mene ti je sad paketic na putu !

Kuscheln und kussen bilder
hvala vam svima koji se stvarno trudite da me obogatite..jedva čekam nove paketiče...već sad je to novo dvorište..a šta će još biti...uh..nestrpljiva...smile64
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 92>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.