Ficus benjamina - Fikus benjamin |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 16> |
Korisnik | |
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da li je netko sijao fikus iz sjemena????? ja imam sjemenja ali baš mu ne vjerujem, ima li netko iskustva????
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Mislim da bi radila "klasika"
....plitko zasadjen u zemlji , prozirno poklopljen uz prskanje otvoriti po koji put da se ne bi "ubudjale" semenke Nisam probala ali mi lichi da bi moglo ![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
imam doma novu biljku!
![]() fikus natasia, nataša, ...štoli ![]() kako to naraste?? grm? ![]() ...nije baš neka slika... |
|
tko pogodi cilj promaši sve ostalo
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Kao i svi bendzamini...ali moje iskustvo sa Nastasjomje da mi raste NAJsporije od svih....a oblikk ( grm , lopta, suza...) zavisi samo kako i
koliko si je shishao i kakve su tvoje zelje za oblikom ali bih ti preporuchila da smanjish zalevanje ( imash dosta zutih listova-pogotovo pri dnu) ![]() |
|
Monk...
|
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
hvala!
neću je zaljevat puno... ![]() kad je došla iz dućana imala je te žute listove |
|
tko pogodi cilj promaši sve ostalo
|
|
![]() |
|
ma da ,ja ih imam puno ali ovaj je bash...razmazen - voli da se prska ali ne podnosi chesta zalevanja dobra stvar je shto ti gotovo sutra pokaze da ne shto ne shtima
|
|
Monk...
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hm,Ovako nekako je izgledao i moj Fikus prosle godine,poneka liska i dosta suhih grana a onda sam ga stavila u jedan cosak zajedno sa Dieffenbahiom,Crasulom,Sigonio,zamijenila joj zemlju i TU je prezivjela! Slijedi Slika:
|
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Da i tu javim rezultate.
Nakon sto sam biljku opako oshisao, presadio u manju posudu, i poceo redovno spricati (to mi oduzme punih 5 sec prije nego odem na posao, pa stvarno nije neka gnjavaza!), biljka je jako potjerala, i sada ima gotovo 50% krosnje kakvu je imao godinu dana prije. Sad znam sto napraviti slijedece godine, odmah u proljece! |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Tessa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Ne mogu vjerovati da se tako oporavio U dnevnom boravku imam benjamin (potpuno zeleni listovi) koji je visok oko 2 m. Kupila sam ga kada je imao valjda 20 cm...obično se naljuti na mene kada ga za Božić mičem i stavljam ukrašeno drvce i onda baci polovicu listova, ali to sve nadoknadi tijekom godine. Istina je da nije više tako bujan, ali mislim da mu je dobro
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
moj benđo me nažalost napustio...ne znam zašto al sav se osušio
![]() |
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
![]() |
|
Tessa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Moram priznati da su benjamini dosta osjetljivi...malo vjetrića (čitaj: propuha) i odmah baca listove...bar je tako sa mojim... marija maja super ti je benjamin...tako zdrav! |
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Ja mislim da mi je neka bolest napala bendzija i shefleru pokusacu staviti slike pa ako neko zna neka mi pomogneunapred hvala. |
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() A ovako izgleda.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
STVARNO NEZNAM ŠTO JE TO,SAD SAM SVOG GLEDALA I IMA I MOJ NA PAR LISTOVA TO. |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Jedan jedanaestogodisnjak je porastao do plafona i sledi mu PRVO sisanje. Do sada je puno orosavan, nije osetio promaju ni veca temperaturna kolebanja i NIKADA nije promenio mesto (prozor jugo-zapad sa zavesom
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivan jeeeee Mimar.Moja baka ima jedan ovakav primjerak,i još prošle godine je izrazila želju da ga ja preuzmem,ali do sad, ta se želja nije ostvarila.Malo je nezgodno zbog transporta,jer baka živi u drugom gradu...A i njen je nastao iz samo jedne reznice
![]() |
|
![]() |
|
MARKEZIT ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Mimar pa ovo je baš kapitalac svaka čast.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
wow prekrasan je,ne mogu ga se nagledati.Ja trebam još nekoliko godina čekati da i moj bude toliki.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Bogami Alisa ja bih ga odmah preuzela makar za transport iznajmila kamion od onih sto vrse preseljenja
![]() Slavonka, sta je nekoliko godina u odnosu na vecnost, pardon ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |