Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 204205206207208 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2014 u 20:15

Priče o pahuljici

"-Reci mi, ako znaš, koliko je teška jedna snježna pahuljica? - upita sjenica golubicu, dok su zajedno promatrale kako snijeg pomalo sipi i stvara bijelu naslagu.
- Ništa, čak i manje od ništa - odgovori golubica ne premišljajući previše.
- Čekaj, čekaj malo, pa ćeš vidjeti da i ona ima svoju težinu.
I sjenica ispriča svoju ptičju prispodobu.
- Odmarala sam se na borovoj grančici kad je počeo padati ovaj snijeg. Kao sto vidiš, nije bilo vijavice ni vjetra, snijeg je mirno, tiho padao, kao što nam se događa u snu. A budući da nisam znala raditi ništa pametnije, počela sam brojati pahuljice, koje su se slagale kraj mene na grančici. Pala je, ako se ne varam, 3.751 pahuljica i sve je bilo savršeno mirno, a kad se spustila 3.752. pahuljica, grančica je pukla, a ja sam morala odlepršati.
- Vidiš da i pahuljica ima svoju težinu - zaključi mudro sjenica.
A golubica, sjećajući se valjda simbolike mira koja se uz nju vezuje još od Noinih dana, promisli i u sebi promrsi: "Možda nedostaje samo još jedan čovjek da cijeli svijet padne u - mir!"               Ljudevit Anton Matečić

Ne volim zimu i ne volim snijeg koji mi ukrade moje biljke. Zato mi je draže ovako gledati.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2014 u 20:43
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

kod tebe ima manje snijega nego kod nas.mi smo ipak u podnožju planine.morat ću sutra napraviti koju fotku
lijep je tvoj vrt i pod snijegom.neznam da li će mi uspjeti nekad takvo što stvoriti
ova ruža kao da nam šalje snježni poljubac
mi smo na repu Hrvatske i kod nas je počeo padati kasno noćas ali zato još uvijek ne prestaje. Iako ne volim snijeg, dobro je što je napadao, jer ako se spuste temperature, bez njegovog pokrivača, puno biljaka bi uginulo.
Na vrh
catalpa View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje catalpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2014 u 20:49
prekrasne slike kao i uvijek, užitak neopisiv, potpuno se slažem za bijeli pokrivač Hug
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2014 u 23:43
...veličanstveno......
predivan vrt...predivne slike......
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 06:02
kao i uvjek...predivno....sto slike sto mudra sjenica...e da nam je malo vise mira...samo malo vise...

divno je biti nekome nesto....
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 19:11
Predivnoooooo
Red cvatućih-red snježnih.Priča o pahuljicama je prekrasna!smiley
Baš je dobro da su došle u pravi čas da pokriju biljke svojim dekicama
smiley
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 19:39
Koliko god uživala u tvom predivnom rascvetalom vrtu u tri  godišnja doba i u tome napajala dušu, i u predivnoj priči o pahuljici kroz imaginarne riječi sjenice i golucice , meni dušu grije ova snježna idila, (napose mir i spokoj biljkica ispod snježnog pokrivača) koja je zauzela tvoje cvijetno carstvo, samo kažem" mirno spavajte ispod bijelog jorgana do proljeća"smile167
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 19:44
catalpa

arčik

JosipaNu

miska

Hvala vamsmile167
Za vas koje sretnem i za one koji virkaju preko ograde, malo sličica iz snježnog vrta

"U zagrljaju zime"

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 20:23
nikad ti se dovoljno nemogu zahvaliti....hvala na divnim rjecima,stihovima,slikama,vrtu kojim nas svaki dan darujes,hvala slavujko nasa na svemu ....

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 22:44
Zanimljivo je promatrati usporedbu istih biljaka, istoga dijela vrta zimi i u rascvjetanom izdanju. Puno si si dala truda da pronađeš odgovarajuće snimke i svaka ti čast zbog toga. Ovako pod snijegom do izražaja dolaze neobični oblici grmova, gole grančice koje proviruju kroz snježni pokrivač kao da kažu: Mi smo još uvijek ovdje! - pa, mada biljke spavaju, u vrtu ipak postoji dinamika. I ponovit ću po ne znam koji put: u svakom godišnjem dobu tvoj vrt izgleda čarobno!
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 09:11
Jutros temperatura -13, pada gusti snijeg nošen sjevernim vjetrom.
Ptičice su počele dolaziti na terasu.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 10:03
Slavujčice, kod tebe pada snijeg? Kod mene je bilo -10, sad je -9 i zimsko sunce je pokazalo svoje zube... Znači, dolazi nam snijeg ponovo. smile117
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 22:19
Tek danas su divlje guske, uz veliku graju, odselile na jug. Svake godine ih čujem kada odlaze. Ove godine su otišle kasno, možda su i one čule dugoročnu prognozu o nadprosječno toploj zimi.LOL
Zašto grakču i zašto lete u obliku slova V:

"Čim guska zamahne krilima, stvara se tlak zraka koji pomaže guskama iza nje. Jato koje zauzme oblik slova V može svladati najmanje 71 posto duži put nego da svaka ptica leti sama za sebe. Ako pak guska napusti jato, odjednom osjeti da je nešto teško vuče prema tlu i odmah se vraća u skupinu.

Poput divljih gusaka, ljudi koji surađuju i idu istim putem brže će doći do cilja nego oni koji to pokušavaju postići sami. Kad se guska predvodnica umori, postavi se na kraj jata, da se može odmoriti, a njeno mjesto odmah zauzme druga. Da ljudi imaju pameti kao divlje guske, shvatili bi da njihov osobni uspjeh ovisi o suradnji i naizmjence bi obavljali teške poslove te dijelili poteškoće vođenja skupine.
Guske koje lete na kraju jata obavještavaju o svemu one na čelu skupine. Važno je da guske koje su u pozadini budu veoma glasne, inače ih vodeće neće čuti. Ako neka guska oboli ili bude ranjena, druge dvije otići će s njom iz jata da joj mogu osigurati zaštitu. One ostaju s njom sve dok opet ne bude sposobna nastaviti put ili ne skonča. Potom guske krenu na put da sustignu svoje jato ili se pridruže drugom. Da smo barem i mi tako požrtvovni...

Ne moramo biti doktori znanosti da bismo razumjeli ta prekrasna stvorenja - dovoljno je zaustaviti se i pažljivo osluškivati i željeti...

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 08:05
nemoramo biti veliki mudraci...oko nas je sve savrseno...sve stvoreno da zivi i umire...a nase nesavrseno tjelo i um ,sa bolestima i mukama koje su nam nametnute ,nedaju nam da budemo instinktivni...jednostavno nesavrseni....Slomljena srca
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 17:52
Gledam slike i mislim si -  ljepše su proljetne i ljetne, ma ne ljepše su one zimske, ma opet ne ljepše su proljetne i ljetne, i vjeruj mi mogu tako do sutra, ja se odlučiti ne mogu.
Koliko god ti je vrt prekrasan u proljeće i ljeto, toliko je isto ljep i u ove zimske dane. Prekrasan je ovako bijel.
(Bome je i vas zatrpalo, mi ga od svih krajeva imamo najmanje). smile79

"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 21:11
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Koliko god uživala u tvom predivnom rascvetalom vrtu u tri  godišnja doba i u tome napajala dušu, i u predivnoj priči o pahuljici kroz imaginarne riječi sjenice i golucice , meni dušu grije ova snježna idila, (napose mir i spokoj biljkica ispod snježnog pokrivača) koja je zauzela tvoje cvijetno carstvo, samo kažem" mirno spavajte ispod bijelog jorgana do proljeća"smile167
Hvala ti aralija. Ovakve su nekada bile slavonske zime. Bilo je normalno i dobro da padne snijeg i da bude hladno. Snijeg je štitio tek poniklu pšenicu, niske temperature su ubijale štetočine a ljudi su bili sretni jer nije bilo posla na njivama i mogli su se više družiti. Mi smo se danas razmazili sa blagim zimama, snijeg nam smeta zbog vožnje i neočišćenih cesta, grijanje nam je skupo, a druženja više nema.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 21:46
Originalno poslano od člana JosipaNu JosipaNu napisao:

nikad ti se dovoljno nemogu zahvaliti....hvala na divnim rjecima,stihovima,slikama,vrtu kojim nas svaki dan darujes,hvala slavujko nasa na svemu ....

Josipa Heart

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 21:52
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Zanimljivo je promatrati usporedbu istih biljaka, istoga dijela vrta zimi i u rascvjetanom izdanju. Puno si si dala truda da pronađeš odgovarajuće snimke i svaka ti čast zbog toga. Ovako pod snijegom do izražaja dolaze neobični oblici grmova, gole grančice koje proviruju kroz snježni pokrivač kao da kažu: Mi smo još uvijek ovdje! - pa, mada biljke spavaju, u vrtu ipak postoji dinamika. I ponovit ću po ne znam koji put: u svakom godišnjem dobu tvoj vrt izgleda čarobno!
Hvala ti Andina, puno ti hvala!
Drago mi je da si primjetila trud koji sam uložila u slike kao i u cijeli svoj vrt. Znaš i sama koliko radiš u vrtu i od toga nemaš ništa materijalno. Ali...za onoga kome je vrt duševna hrana, to je veliko i nemjerljivo bogatstvo.
smile76
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 21:57
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Slavujčice, kod tebe pada snijeg? Kod mene je bilo -10, sad je -9 i zimsko sunce je pokazalo svoje zube... Znači, dolazi nam snijeg ponovo. smile117
Snijeg je prestao padati. Pokrio je neke biljke a na neke sada padaju veliki minusi i mislim da ću ove zime izgubiti puno biljaka.
Sada je u vrtu -15. Do jutra bi moglo biti i -20.

smrznuta mlječika

ovako je cvjetala u travnju ove godine

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 22:03
Originalno poslano od člana Karli Karli napisao:

Gledam slike i mislim si -  ljepše su proljetne i ljetne, ma ne ljepše su one zimske, ma opet ne ljepše su proljetne i ljetne, i vjeruj mi mogu tako do sutra, ja se odlučiti ne mogu.
Koliko god ti je vrt prekrasan u proljeće i ljeto, toliko je isto ljep i u ove zimske dane. Prekrasan je ovako bijel.
(Bome je i vas zatrpalo, mi ga od svih krajeva imamo najmanje). smile79

I meni je lijep ovako bijel- jedan dan!Big smile
Nikakve zimske ljepote ne mogu zamijeniti ljepotu i bujanje mojih biljaka.
Šaljem ti puno pusa sa klupice...i zimu!smile79

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 204205206207208 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.