Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 204205206207208 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Priče o pahuljici "-Reci mi, ako znaš, koliko je
teška jedna snježna pahuljica? - upita sjenica golubicu, dok su zajedno promatrale
kako snijeg pomalo sipi i stvara bijelu naslagu. Ne volim zimu i ne volim snijeg koji mi ukrade moje biljke. Zato mi je draže ovako gledati. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
prekrasne slike kao i uvijek, užitak neopisiv, potpuno se slažem za bijeli pokrivač
![]() |
|
![]() |
|
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
![]() ![]() predivan vrt...predivne slike... ![]() |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
kao i uvjek...predivno....sto slike sto mudra sjenica...e da nam je malo vise mira...samo malo vise...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Predivnoooooo
![]() Red cvatućih-red snježnih.Priča o pahuljicama je prekrasna! ![]() Baš je dobro da su došle u pravi čas da pokriju biljke svojim dekicama ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Koliko god uživala u tvom predivnom rascvetalom vrtu u tri godišnja doba i u tome napajala dušu, i u predivnoj priči o pahuljici kroz imaginarne riječi sjenice i golucice , meni dušu grije ova snježna idila, (napose mir i spokoj biljkica ispod snježnog pokrivača) koja je zauzela tvoje cvijetno carstvo, samo kažem" mirno spavajte ispod bijelog jorgana do proljeća"
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
catalpa
arčik JosipaNu miska Hvala vam ![]() Za vas koje sretnem i za one koji virkaju preko ograde, malo sličica iz snježnog vrta "U zagrljaju zime" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
nikad ti se dovoljno nemogu zahvaliti....hvala na divnim rjecima,stihovima,slikama,vrtu kojim nas svaki dan darujes,hvala slavujko nasa na svemu ....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zanimljivo je promatrati usporedbu istih biljaka, istoga dijela vrta zimi i u rascvjetanom izdanju. Puno si si dala truda da pronađeš odgovarajuće snimke i svaka ti čast zbog toga. Ovako pod snijegom do izražaja dolaze neobični oblici grmova, gole grančice koje proviruju kroz snježni pokrivač kao da kažu: Mi smo još uvijek ovdje! - pa, mada biljke spavaju, u vrtu ipak postoji dinamika. I ponovit ću po ne znam koji put: u svakom godišnjem dobu tvoj vrt izgleda čarobno!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Jutros temperatura -13, pada gusti snijeg nošen sjevernim vjetrom.
Ptičice su počele dolaziti na terasu. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Slavujčice, kod tebe pada snijeg? Kod mene je bilo -10, sad je -9 i zimsko sunce je pokazalo svoje zube... Znači, dolazi nam snijeg ponovo.
![]() |
|
![]() |
|
Tek danas su divlje guske, uz veliku graju, odselile na jug. Svake godine ih čujem kada odlaze. Ove godine su otišle kasno, možda su i one čule dugoročnu prognozu o nadprosječno toploj zimi.
![]() Zašto grakču i zašto lete u obliku slova V: "Čim guska zamahne krilima, stvara se tlak zraka koji pomaže
guskama iza nje. Jato koje zauzme oblik slova V može svladati najmanje 71 posto
duži put nego da svaka ptica leti sama za sebe. Ako pak guska napusti jato,
odjednom osjeti da je nešto teško vuče prema tlu i odmah se vraća u skupinu. |
|
![]() |
|
nemoramo biti veliki mudraci...oko nas je sve savrseno...sve stvoreno da zivi i umire...a nase nesavrseno tjelo i um ,sa bolestima i mukama koje su nam nametnute ,nedaju nam da budemo instinktivni...jednostavno nesavrseni....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Gledam slike i mislim si
![]() Koliko god ti je vrt prekrasan u proljeće i ljeto, toliko je isto ljep i u ove zimske dane. Prekrasan je ovako bijel. (Bome je i vas zatrpalo, mi ga od svih krajeva imamo najmanje). ![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Drago mi je da si primjetila trud koji sam uložila u slike kao i u cijeli svoj vrt. Znaš i sama koliko radiš u vrtu i od toga nemaš ništa materijalno. Ali...za onoga kome je vrt duševna hrana, to je veliko i nemjerljivo bogatstvo. ![]() |
|
![]() |
|
Sada je u vrtu -15. Do jutra bi moglo biti i -20. smrznuta mlječika ![]() ovako je cvjetala u travnju ove godine ![]() |
|
![]() |
|
![]() Nikakve zimske ljepote ne mogu zamijeniti ljepotu i bujanje mojih biljaka. Šaljem ti puno pusa sa klupice...i zimu! ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 204205206207208 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |