Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugičini cvjeteki
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugičini cvjeteki

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 154>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 17:50
Draga catalpa, šaljem i ja tebi puno pozdrava... smile79 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 17:51

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 17:59

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 18:02
I sunašce da nas zagrije - senecio

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 18:08
smile227 za sve ali ova bjelina meni grije dušu Clap (valjda zato što je rijetka kod mene  pa sam je željna kao kontenatalci sunce)
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 18:12
Potpisujem Aralijukolega
rashlađen
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2014 u 18:52
Drage moje, moram vam reći da je i meni oba bjelina zagrijala dušu i ne samo nju .... lopatanje, sanjkanje, grudanje, vuča djece na sanjkama po, već sad dobrano očišćenim cestama... no, omesti me ništa ne može jer volim snijeg... sutra radimo ogromnog snješka... smile167 Navratite na toplu čokoladu i palačinke, vrata su otvorena! smile140 
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 11:03
Ovako sam zaštitila ružmarine i lavande

skrivaju se ispod kukuruzovine
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 11:08
Za sve koji vole snijeg, a nemaju ga...

borovica konačno dolazi do izražaja, upravo radi snijega - Josipa, vidi me!  Heart

smrznuti bambus

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 11:13

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 17:18
Na zanimljiv si način zaštitila ružmarine i lavande. Držim palčeve da uspješno prebrode ove niske temperature.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 21:46
vidim vidim...mali se bori..bit ce on veliki boric i krasiti ti dvoriste....to je sa rodne grude mog tate.....kao da sam znala nacupala ih dosta al svima se primio....i moj viri....

divno je biti nekome nesto....
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 21:46
Za lavandu ne brini, ona podnosi do -3o, ali za ruzmarin nisam sigurna da će preživjeti ovu hladnoću. Čula sam da postoji i kontinentalna vrsta koja preživi zimu, možda je tvoj takav. Ja sam ih nekoliko puta sadila i uvijek su mi se smrzli.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2014 u 21:58
ups slavujka...ja nisam svoj zastitila...nije jos kasno....smile66
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 14:25
Andina, hvala što im držiš palčeve - i ja se bojim ove hladnoće. Prošle četiri zime izdržali su zaštićeni, sad ne znam kako će, pogotovo jedan koji je na otvorenom. Taj je već nastradao od prvog mraza, nadam se da mu ipak nije dotakao korijen, za grane je lako. Ostali su posađeni na istočnoj strani kuće i kuća ih dobrim dijelom štiti. Inače stavim preko kukuruzovine i vreće od krumpira - sad to nisam napravila jer sam ih tako dobro spremila da ih ne mogu pronaći. Embarrassed
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 14:28
Josipa - posebno mi je drag i tako lijep i nježan... dosad nije dolazio do izražaja, ali ova bjelina je pokazala svu njegovu ljepotu koju sam konačno uspjela uhvatiti u fotić. Heart
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 14:32
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Za lavandu ne brini, ona podnosi do -3o, ali za ruzmarin nisam sigurna da će preživjeti ovu hladnoću. Čula sam da postoji i kontinentalna vrsta koja preživi zimu, možda je tvoj takav. Ja sam ih nekoliko puta sadila i uvijek su mi se smrzli.

Draga SlavujVk, raduje me tvoja posjeta. Hug I lavandu i ružmarin sam donijela s ljetovanja kao male grančice koje sam zapelcala. Pelcala sam ih i dalje, pa sad imam četiri ružmarina i tri lavande. Međutim, kako stvari stoje - ti ružmarini nisu kontinentalni, a nije ni lavanda - i ona postoji kao kontinentalka - ali ova je donešena s mora. Tako da za svaki slućaj uvijek stavim zaštitu. No, bojim se da ove zime neće biti dovoljna.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2014 u 14:35
Josipo, vidim da pitaš je li kasno za zaštitu ružmarina.. iskreno, ne znam. Mislim da mraz koji traje već par dana nije još stigao zalediti zemlju na dubini gdje se nalazi njegov korijen, a bitno je da upravo on ne smrzne. Za grane nije problem, ako su oštećene, u proljeće ih odrežem i on dalje normalno raste, čak i u ljepšoj formi.

Snijeg je isto dobra zaštita i izolator, no problem je kad bi se otopio pa da nakon toga naglo zahladi i da se naglo zaledi zemlja, tako bi sigurno nastradao korijen. 
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2015 u 14:08
nikad nisam imala dobru zimu sa ruzmarinom...a zaboravila sam ga zastiti ...korjen jesam al nema veze ako grane i odu bit ce dobre za kuhanje...sva sreca pa sam dva stavila....moje drage forumasice su me pocastile....svako dobro u novoj 2015 god

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2015 u 10:33
Mislim da nema brige ako je korijen zaštićen. On će na proljeće izgledati suho, samo ćeš mu porezati grane i ubrzo će krenuti s rastom novih. Sad mu je i snijeg izolator od hladnoće. Ako se otopi, prije nego zaledi, natragaj malo borovih grana i prekrij ga i zemlju oko njega. U svakom slućaju, ako ode, znaš kod koga ima. smile149
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 154>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.