Bugičini cvjeteki |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 154> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mislim da nema brige ako je korijen zaštićen. On će na proljeće izgledati suho, samo ćeš mu porezati grane i ubrzo će krenuti s rastom novih. Sad mu je i snijeg izolator od hladnoće. Ako se otopi, prije nego zaledi, natragaj malo borovih grana i prekrij ga i zemlju oko njega. U svakom slućaju, ako ode, znaš kod koga ima.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
nikad nisam imala dobru zimu sa ruzmarinom...a zaboravila sam ga zastiti ...korjen jesam al nema veze ako grane i odu bit ce dobre za kuhanje...sva sreca pa sam dva stavila....moje drage forumasice su me pocastile....svako dobro u novoj 2015 god
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Josipo, vidim da pitaš je li kasno za zaštitu ružmarina.. iskreno, ne znam. Mislim da mraz koji traje već par dana nije još stigao zalediti zemlju na dubini gdje se nalazi njegov korijen, a bitno je da upravo on ne smrzne. Za grane nije problem, ako su oštećene, u proljeće ih odrežem i on dalje normalno raste, čak i u ljepšoj formi.
Snijeg je isto dobra zaštita i izolator, no problem je kad bi se otopio pa da nakon toga naglo zahladi i da se naglo zaledi zemlja, tako bi sigurno nastradao korijen.
|
|
![]() |
|
Draga SlavujVk, raduje me tvoja posjeta.
![]() |
|
![]() |
|
Josipa - posebno mi je drag i tako lijep i nježan... dosad nije dolazio do izražaja, ali ova bjelina je pokazala svu njegovu ljepotu koju sam konačno uspjela uhvatiti u fotić.
![]() |
|
![]() |
|
Andina, hvala što im držiš palčeve - i ja se bojim ove hladnoće. Prošle četiri zime izdržali su zaštićeni, sad ne znam kako će, pogotovo jedan koji je na otvorenom. Taj je već nastradao od prvog mraza, nadam se da mu ipak nije dotakao korijen, za grane je lako. Ostali su posađeni na istočnoj strani kuće i kuća ih dobrim dijelom štiti. Inače stavim preko kukuruzovine i vreće od krumpira - sad to nisam napravila jer sam ih tako dobro spremila da ih ne mogu pronaći.
![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
ups slavujka...ja nisam svoj zastitila...nije jos kasno....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Za lavandu ne brini, ona podnosi do -3o, ali za ruzmarin nisam sigurna da će preživjeti ovu hladnoću. Čula sam da postoji i kontinentalna vrsta koja preživi zimu, možda je tvoj takav. Ja sam ih nekoliko puta sadila i uvijek su mi se smrzli.
|
|
![]() |
|
vidim vidim...mali se bori..bit ce on veliki boric i krasiti ti dvoriste....to je sa rodne grude mog tate.....kao da sam znala nacupala ih dosta al svima se primio....i moj viri....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Na zanimljiv si način zaštitila ružmarine i lavande. Držim palčeve da uspješno prebrode ove niske temperature.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Drage moje, moram vam reći da je i meni oba bjelina zagrijala dušu i ne samo nju .... lopatanje, sanjkanje, grudanje, vuča djece na sanjkama po, već sad dobrano očišćenim cestama... no, omesti me ništa ne može jer volim snijeg... sutra radimo ogromnog snješka...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Potpisujem Araliju
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() ![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Draga catalpa, šaljem i ja tebi puno pozdrava...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 154> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |