Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Prirodni vrt
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - arčilend
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

arčilend

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 54>
Korisnik
Poruka
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 19:28
I sama imam nekoliko mladih voćki, ne mogu imati pravi voćnjak kao ti jer mi nedostaje mjesta ali i to malo što imam, voljela bih da bude u redu pa ću pozorno pratiti sve što ti naučiš da mogu primjeniti kod sebe! Wink
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 20:26
blago tebi....odlican posao...smile99
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 20:47
Draga arčik i ja nisam neki stručnjak pa režem ove dvije tri voćkice koje imam odoka, nastojim sredinu ostavit prozračnu i sve malo i zakržljavo režem, ali znaš zbog čega se toga držim kao pijan plota ,  mladosti a i danas čujem onu izreku u Dalmaciji " obreži maslinu tako da ptica proleti a da ne dirne krilima grančicu" e toga se drzim i kod mojih voćkica, što prozračnije to bolje jer grane vodopije koje su u pravilu onutar krošnje ničem ne služe. Puno uspjeha želim odsmile84
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 20:57
Draga arčik evo i mene napokon, često prošetam tvojim carstvom ali nikako da ostavim traga. Mogu reči samo jednu riječ za sve što si ovdje pokazala i za sve što se stvorili - fantastično.
Zavidim ti na toliko prostora koji imaš, i na svemu što možeš na njemu posaditi. Voćnjak ti je prekrasan i već za godinu dvije bit će pun raznog voća.
Nemoj razbijati glavu za orezivanjem. Kod mene je pravilo bolje malo više ostaviti pa poraviti nego oguliti pa više nema pomoći. Ja čak volim ostaviti koju granu više.
Ja nikad ne orezujem ovako rano, to kod mene nije moguće, a bilje mi je to raditi već kad vidim lagano pupove da se bude. Oni su mi vodilje što i kako. (Sve što sam ti rekla možeš na mojoj temi i vidjeti)
Ostavljam ti veliki Hugsmile55.
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 07:27
Draga moja, ne mogu ti dati stručni savjet oko orezivanja voćaka jer pojma nemam LOL, ali podršku moju da to savladaš svakako imaš. Potpuno je točna ona rečenica što si napisala "kao misliš da znaš, a kad dođeš pred voćku opet zanijemiš". Isto ti je bilo i sa mnom kad sam pokušavala naučiti, al kad dođem pred svoju jabuku, kao telac. I onda sam sve ipak prepustila u ruke susjeda profića. Sretno !
smile78
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 18:54
...Big smile...jutros bila na kratak kurs o rezidbi...ponela sam moje slike sa već oreanim voćkama...
iste one koje sam postavila na CIF...dečko mlad...poljoprivredni savetnik...odsek voćarstvo i vinogradarstvo...MM mi šapne na uvo......ovaj sigurno nije video ni voćnjak, a bogami ni vinograd...ali ja se ne dam......izvadih slike mog ručnog rada...
...kao što sam i mislila...sredina se čisti...vodopije režu do kraja...polomljene odstranjuju...one koje smetaju jedna drugoj...ostavljaš onu koja ima bolji položaj...povijanje grana...
...trebalo je prilikom prvog rezanja ostaviti vodilicu...takva rezidba je povoljnija za šljivu...pošto nismo tako, onda voditi računa da se grane ne opterete previše i da se lome...
u principu nisam loše odradila posao...ne valja jedino to što su mi skeletne (osnovne) grane predugačke...treba ih prevesti na neku nižu koja ide u dobrom smeru...spolja...

...sledeće slike su one iste voćke, od ranije ...popravila sam danas ono što nije dobro...mislim da se razlika vidi...

ovakvo rasklanjanje nije loše...šljiva ima tendenciju da raste u vis...

sada mi se dopada ono što vidim...ranije mi se nešto nije sviđalo, anisam znala šta...
ove deblje grane bile predugačke...otišle bi u nebesa...
...

"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 19:29
nebo iznad arčilenda......sunce...kiša...susnežica...sneg...vetar...iz minuta u minut...

.........

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 19:39
...strpljivo čeka dok ja pravim kočiće za rasklon šljiva...kupila sam gumiran konac...i stvarno je lako......

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 19:43
...kiša nam nije dala da se duže zadržimo...

...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 19:47
...predivan prizor...

nisam smela da priđem bliže...plašljive su...odmah polete...
gnezda su im na ogromnim, visokim  topolama......

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 20:00
desert rose,
JosipaNu,
aralija,
Karli,
rajski vrtovi,

...toliko sam se unela u ovu moju problematiku, oko rezidbe, da nisam videla da ste mi bile u postu...

...jedno ogromno srculence za moje drage posetiteljice...izvinjavam se.......
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 20:02
Prekrasne slike...
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 20:07
@kaktus,...šteta što nemam bolji aparat...ovaj ne zumira dobro... grr...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 21:42
Bravo Arči, baš sam ponosna na tebe u vezi rezidbe.Clap

Stavi slike na temu o orezivanjui komentar kako te savjetovao agronom, da pomogneš drugima. Možeš kopirati i prebaciti kompletan  post o tome tamo. Ovako u temi sve ostane sakriveno, a poučna tema manje aktivna.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 21:59
Slike su prekrasne!Čupko posebno,ovako strpljiv
dok čeka da završiš kolce.I nema veze ča ti aparat ne zumira dobro,Putovanja Foto
priroda je prekrasna,netaknuta i izgleda kao začarana šuma!
Ja takve kadrove upravo gledam na Animal Planet sa Miškom
a on obožava ptice.Ti sve to imaš uživo,svaki dan!
Doći ću opet
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2015 u 01:02
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Bravo Arči, baš sam ponosna na tebe u vezi rezidbe.Clap

Stavi slike na temu o orezivanjui komentar kako te savjetovao agronom, da pomogneš drugima. Možeš kopirati i prebaciti kompletan  post o tome tamo. Ovako u temi sve ostane sakriveno, a poučna tema manje aktivna.

smrcko...smile129planiram da napišem sve ono što mi je rekao savetnik, samo malo da se organizujem...inače, sam u problemu s vremenom, a prevelike zahteve sebi postavljam i onda ne mogu da stignem sve kako sam isplanirala...biće puno slika iz te oblasti, jer imam oko stotinak voćki da režem...raznih...šljive...jabuke...kruške...mušmule...trešnje...višnje...breskve...dunje...i naravno vinovu lozu...slikaću sve ono što budem radila...pa ćemo komentarisati...biće tu raznih čudesa...
ne znanje i ne iskustvo, a ogromna volja...pa gledaj mu čudo...
MM će rezati šljive u šljivaru gde su stabla starih šljiva i one velike kruške...
ja sam šeprtlja...opružim se i na ravno...

moram da ti ispričam kakve mi se sve gluposti događaju...
samo slušaj, kolko sam talična...smile68...
danas, kad sam se vraćala iz arčilenda, mene i čupka, napao komšijski pas...susedna ulica...ogroman...šta dati kažem, kad me oborio na beton...nekoliko minuta sam pokušavala da odbranim i sebe i mog malenog psića, dok "kokoška" čija je džukela, nije izašla na prozor da vidi šta se dešava...i dok je sišla sa sprata, on me ugrizo za levu ruku...pocepao kožne rukavice...svu izblatnjavio...od podne me boli glava...ne znam kako nisam šlogirala...i onako imam povišen pritisak, a kad sam došla kući...ne znam ni ja kako...MM se izbezumio...
aparat je izmeruo 180 sa 120...
lepo ja nosim sekiricu ...imam i jednu motičicu sa onim šiljcima....a danas samo fotoaparat i baštenske makaze u rancu...neće mi pasti na pamet više da idem praznih ruku..ne naoružana...
srećom da sam imala kožne rukavice i debelu jaknu...samo me malo okrznuo...
pikirao čupka...za njega sam se uplašila...

Angry...šta da ti kažem...dođem kući roneći krokodilske suze...užas...
ima li veće budale od mene...
Cry...

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2015 u 01:35
Joj Arčik žao mi je za napad.

Ali si pravilno postupila i dobro što si branila psića. Takvi napadi znaju za manje pse biti prilično kobni i sa smrtnim ishodom.
Ti bi svakako preživjela napad i dobro je se baciti svom snagom da ne dokači malog psa. I meni se to sve desilo. Borila sam se kao lav protiv velikog psa.

Idem sad sa papar sprejem za odbranu i preklopnom čakijom. Samo mi je MM rekao da budem spremnija da dok izvadim sve to iz džepova smo gotove i sad je sprej za kragnom, otvoren nož na gotovs. U zadnje vrijeme imam i granu kad šetamo. Imamo ovaj tjedan u naselju napad vuka, ubili su srnu. A o tim lutajućim psima da ne govorim.

Nepitaj što moji susjedi misle o meni kao ratnikuLOL, ali briga me. Sve ću učiniti da odbranim psa.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2015 u 06:39
strasno...i kod ima jedan uzgajivac kojemu pobjegne 4 psa van pa na djecu napadaju..moju sestricnu su izgrizli dok je djete drzalla gore u zraku...da se nije upetljo neki mali lutalica te su njega skasapili...strasno...al kod nas postoje zakoni i bio je prijavljen nije ih vise pustao van niti mu bjeze vise...i sama imam uvjek bar jednog psa al zna se gdje mu je mjesto...trenutno je snup dog pit bull...al je kao mackica zasad nadam se da ce i ostati jer je u obitelji nije iskljucen...smile58
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2015 u 09:29
Joj, arčik moja, moraš se čuvati. Dobro si prošla, ako zanemarimo ogroman stres koji si proživjela. Tu susjedu treba ovako...smile108... da me se krivo ne shvati - ne potičem na nasilje, ali i ne odobravam ovakav nemar... I sama imam malog psa, tibetansku španijelku, ima jedva tri kilice, toliko je mini... mogu misliti što si prošla. Ne kužim zašto te velike pse gazde ne paze. Dobro ograđeno dvorište, bez mogućnosti da sam izađe bilo bi dovoljno.
Na vrh
catalpa View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje catalpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2015 u 10:48
Žao mi je što ti se dogodilo,čuvaj se i dobro se naoružaj, nego nije mi jasno pa pas ne smije biti bez kontrole vlasnika na ulici, treba susjedu upozoriti pa i prijaviti ako se to ne promijeni, eto nažalost imam loše iskustvo sa napadom susjedovog psa na mom dvorištu kad nisam bila ograđena, sreća je bila da sam ga čula tj išla po drva i imala sjekiru u rukama.Došao mi je iza leđa i počeo režati spreman za napad, nisam se pomaknula i mirno sam se kretala natraške prema kući sa sjekirom,odustao je na moje povike.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 54>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.