arčilend |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 54> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I sama imam nekoliko mladih voćki, ne mogu imati pravi voćnjak kao ti jer mi nedostaje mjesta ali i to malo što imam, voljela bih da bude u redu pa ću pozorno pratiti sve što ti naučiš da mogu primjeniti kod sebe!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
blago tebi....odlican posao...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Draga arčik i ja nisam neki stručnjak pa režem ove dvije tri voćkice koje imam odoka, nastojim sredinu ostavit prozračnu i sve malo i zakržljavo režem, ali znaš zbog čega se toga držim kao pijan plota , mladosti a i danas čujem onu izreku u Dalmaciji " obreži maslinu tako da ptica proleti a da ne dirne krilima grančicu" e toga se drzim i kod mojih voćkica, što prozračnije to bolje jer grane vodopije koje su u pravilu onutar krošnje ničem ne služe. Puno uspjeha želim od
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Draga arčik evo i mene napokon, često prošetam tvojim carstvom ali nikako da ostavim traga. Mogu reči samo jednu riječ za sve što si ovdje pokazala i za sve što se stvorili - fantastično.
Zavidim ti na toliko prostora koji imaš, i na svemu što možeš na njemu posaditi. Voćnjak ti je prekrasan i već za godinu dvije bit će pun raznog voća. Nemoj razbijati glavu za orezivanjem. Kod mene je pravilo bolje malo više ostaviti pa poraviti nego oguliti pa više nema pomoći. Ja čak volim ostaviti koju granu više. Ja nikad ne orezujem ovako rano, to kod mene nije moguće, a bilje mi je to raditi već kad vidim lagano pupove da se bude. Oni su mi vodilje što i kako. (Sve što sam ti rekla možeš na mojoj temi i vidjeti) Ostavljam ti veliki ![]() ![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Draga moja, ne mogu ti dati stručni savjet oko orezivanja voćaka jer pojma nemam
![]() ![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
...
![]() iste one koje sam postavila na CIF...dečko mlad...poljoprivredni savetnik...odsek voćarstvo i vinogradarstvo...MM mi šapne na uvo... ![]() ![]() ...kao što sam i mislila...sredina se čisti...vodopije režu do kraja...polomljene odstranjuju...one koje smetaju jedna drugoj...ostavljaš onu koja ima bolji položaj...povijanje grana... ...trebalo je prilikom prvog rezanja ostaviti vodilicu...takva rezidba je povoljnija za šljivu...pošto nismo tako, onda voditi računa da se grane ne opterete previše i da se lome... u principu nisam loše odradila posao...ne valja jedino to što su mi skeletne (osnovne) grane predugačke...treba ih prevesti na neku nižu koja ide u dobrom smeru...spolja... ![]() ![]() ovakvo rasklanjanje nije loše...šljiva ima tendenciju da raste u vis... ![]() ![]() sada mi se dopada ono što vidim...ranije mi se nešto nije sviđalo, anisam znala šta... ove deblje grane bile predugačke...otišle bi u nebesa... ![]() ![]() |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
![]() |
|
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
desert rose,
JosipaNu, aralija, Karli, rajski vrtovi, ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Prekrasne slike...
![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
@kaktus,
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Bravo Arči, baš sam ponosna na tebe u vezi rezidbe.
![]() Stavi slike na temu o orezivanjui komentar kako te savjetovao agronom, da pomogneš drugima. Možeš kopirati i prebaciti kompletan post o tome tamo. Ovako u temi sve ostane sakriveno, a poučna tema manje aktivna. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Slike su prekrasne!
![]() dok čeka da završiš kolce.I nema veze ča ti aparat ne zumira dobro, ![]() priroda je prekrasna,netaknuta i izgleda kao začarana šuma! Ja takve kadrove upravo gledam na Animal Planet sa Miškom ![]() a on obožava ptice.Ti sve to imaš uživo,svaki dan! Doći ću opet
|
|
![]() |
|
smrcko... ![]() ne znanje i ne iskustvo, a ogromna volja...pa gledaj mu čudo... MM će rezati šljive u šljivaru gde su stabla starih šljiva i one velike kruške... ja sam šeprtlja...opružim se i na ravno... moram da ti ispričam kakve mi se sve gluposti događaju... samo slušaj, kolko sam talična... ![]() danas, kad sam se vraćala iz arčilenda, mene i čupka, napao komšijski pas...susedna ulica...ogroman...šta dati kažem, kad me oborio na beton...nekoliko minuta sam pokušavala da odbranim i sebe i mog malenog psića, dok "kokoška" čija je džukela, nije izašla na prozor da vidi šta se dešava...i dok je sišla sa sprata, on me ugrizo za levu ruku...pocepao kožne rukavice...svu izblatnjavio...od podne me boli glava...ne znam kako nisam šlogirala...i onako imam povišen pritisak, a kad sam došla kući...ne znam ni ja kako...MM se izbezumio... aparat je izmeruo 180 sa 120... lepo ja nosim sekiricu ...imam i jednu motičicu sa onim šiljcima....a danas samo fotoaparat i baštenske makaze u rancu...neće mi pasti na pamet više da idem praznih ruku..ne naoružana... srećom da sam imala kožne rukavice i debelu jaknu...samo me malo okrznuo... pikirao čupka...za njega sam se uplašila... ![]() ima li veće budale od mene... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Joj Arčik žao mi je za napad.
Ali si pravilno postupila i dobro što si branila psića. Takvi napadi znaju za manje pse biti prilično kobni i sa smrtnim ishodom. Ti bi svakako preživjela napad i dobro je se baciti svom snagom da ne dokači malog psa. I meni se to sve desilo. Borila sam se kao lav protiv velikog psa. Idem sad sa papar sprejem za odbranu i preklopnom čakijom. Samo mi je MM rekao da budem spremnija da dok izvadim sve to iz džepova smo gotove i sad je sprej za kragnom, otvoren nož na gotovs. U zadnje vrijeme imam i granu kad šetamo. Imamo ovaj tjedan u naselju napad vuka, ubili su srnu. A o tim lutajućim psima da ne govorim. Nepitaj što moji susjedi misle o meni kao ratniku ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
strasno...i kod ima jedan uzgajivac kojemu pobjegne 4 psa van pa na djecu napadaju..moju sestricnu su izgrizli dok je djete drzalla gore u zraku...da se nije upetljo neki mali lutalica te su njega skasapili...strasno...al kod nas postoje zakoni i bio je prijavljen nije ih vise pustao van niti mu bjeze vise...i sama imam uvjek bar jednog psa al zna se gdje mu je mjesto...trenutno je snup dog pit bull...al je kao mackica zasad nadam se da ce i ostati jer je u obitelji nije iskljucen...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Joj, arčik moja, moraš se čuvati. Dobro si prošla, ako zanemarimo ogroman stres koji si proživjela. Tu susjedu treba ovako...
![]() |
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Žao mi je što ti se dogodilo,čuvaj se i dobro se naoružaj, nego nije mi jasno pa pas ne smije biti bez kontrole vlasnika na ulici, treba susjedu upozoriti pa i prijaviti ako se to ne promijeni, eto nažalost imam loše iskustvo sa napadom susjedovog psa na mom dvorištu kad nisam bila ograđena, sreća je bila da sam ga čula tj išla po drva i imala sjekiru u rukama.Došao mi je iza leđa i počeo režati spreman za napad, nisam se pomaknula i mirno sam se kretala natraške prema kući sa sjekirom,odustao je na moje povike.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 54> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |