Glicinija - Wisteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 20> |
Korisnik | |
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Glog, doista jako lijepo stabalce glicinije i jako lijep prikaz orezivanja.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Glog, lijepa ti je glicinija kao drvce. I ja sam na jesen posadila jednu mladicu koju bi isto tako tretirala. |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Glog ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2015 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 55 |
Hvala!
Stavio sam reznice koje su višak od rezidbe da se ožile pa ako ima netko drugačiju boju Wisterie rado bi se mijenjao |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Glog, krasno drvce glicinije!
![]() |
|
![]() |
|
Glog ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2015 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 55 |
-
![]() |
|
![]() |
|
Jučer orezana mala stablašica Wisterie.
Bit će puna cvijeta! ![]() |
|
![]() |
|
![]() Ovo je moja Wisteria stara 3 god. oblikovana kao mala stablašica. |
|
![]() |
|
Pozdrav svima!
Moj prvi post... Ima li mozda netko bijelu, roza ili žutu Wisteriu? Već duže vrijeme pokušavam nabaviti navedene boje. Sve sto sam uspio naći kod nas je sjeme od navedenih ili male,sitne biljčice nikle iz sjemena koje se prodaju pod sadnice a to me ne zanima. Bio bi sretniji sa nekoliko grančica tj. reznica kao ostatak od rezidbe. Budući da uzgajam i kalemim stare sorte voća moguće su i zamjene za sadnicu ako postoje zainteresirani sa navedenim Wisteria floribundama... |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
dva do tri pupa ostavljaj na mladim granama...mez ni ja puno...al treba ju skracivati bar dva do tri puta godisnje ...ako to nisi radio malo ju prorjedi ...odstrani koju deblju stariju mislim da neces puno pogrijesiti...
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
goran44 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ako ti balkon nije na nekakvoj vjetrometini onda će biti dovoljno privezati plastičnim vezicama i to ne prečvrsto da vezice ne urastu u stablo.Za 5 godina ti je jako narasla, a sada ju uz balkonsku ogradu lijepo formiraj orezivanjem, reži mlade grančice na 2-4 pupa, kada se naprave male krošnjice obradovati će te mirisnim grozdovima.Na proljeće sve ove duge tanke grane poreži jer ona nikada ne cvjeta na dugim granama.
|
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
goran44 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
Da, pokušavam ozeleniti i zapravo od proljeća do jeseni je zeleno, kao što sam rekao to je jedan veliki zeleni slap!
Ne želim veliki zeleni slap, želim ljubičasti slap i da mi svi susjedi zavide kad glicinija procvjeta! ![]() Uglavnom, peta godina ide i nikako da procvjeta! Što se tiče balkona, namjerno sam pustio da se omota oko ograde, nisam znao da može napraviti tako veliku štetu, a opet jedino je mogu pričvrstiti s plastičnim vezicama ako je mislim otpetljati. |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Oho, Gorane, pa to je več velika glicinija.Pretpostavljam da želiš ozeleniti balkon kada si ju pustio tako uvis.Vidim na ovim vertikalnim granama imaš kratkih grančica... na njima bi na proljeće trebalo biti cvjetnih pupova. A što se balkona tiče, moj ti je savjet da na proljeće porežeš sve što se neda otpetljati, što se omotalo oko cijevi ograde, jer bi mogao uskoro biti u problemu... ona savija i lomi i puno jače željezne cijevi. Najbolje ju je samo privezati uz ogradu dok je još mlada, zelena grana i ne dozvoliti da se omata.
|
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Moja je procvjetala šestu godinu. Dobila sam je zakorijenjenu od susjede i isto tako sam komentirala i pitala se što sam to dobila ... a onda nakon šest godina kako je zasađena u mom vrtu, ove godine me podarila prelijepim plavim grozdovima ... dakle strpljen, spašen
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
Gorane vjerojatno je problem u orezivanju... pogledaj link koji sam jučer stavila i na 8. stranici ove teme - moja glicinija u različitim periodima.
|
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
Pozdrav!
Moja Glicinija već pet godina raste, preko ljeta je kao zeleni slap jer sam je usmjerio prema balkonu kuće. Lijepi zeleni slap, ali već peta godina bez cvjetova!
Ne znam koji je razlog necvatnje, ali već sam pomalo nestrpljiv. MŽ kaže da pitaj boga što sam i gdje sam to kupio i kad će konačno procvjetati.
Budem poslikao, možda je problem u orezivanju, ne znam...
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Majcka znam da joj je to prirodna stvar ali pročitala sam ili čula da ako je iz sjemena ne cvate tako lijepo kao iz polovaljenice , možda je problem u presađivanju kao što si napisala. Stvarno ću se načekati da krene sa rastom i cvatnjom.
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Draga kat.rea hvala na linku, nemam još kaj orezivati jer je jako mala i slaba. Kad sam je presađivala već je imala jak korijen i kao da je stala u rastu.
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Wisteria je nešto, što je na kraju teško zaustaviti, da ne cvate. Samo ponekad nešto više traje, pogotovu jer si je presađivala. A što se tiče pitanja dali če casti ako je iz sjemena....to joj je prirodna stvar, jelda? |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |