Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jutros opet "ušečereno"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
predivan je šafran
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Crvena, žuta, ljubičasta, zelena, postaju crvenija, žuća, ljubičastija, zelenija u rano osunčano jutro.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Šafran (crocus sativus) je kralj začina i simbolizira mudrost i bogatstvo. Ime je dobio od arapske riječi "za fran" što znači "biti žut". Žuta boja se ne odnosi na boju cvijeta nego na boju prašnika i tučka. Prah sa tučka je najskuplji začin na svijetu. Za 1 kg začina, potrebno je ubrati do 150 000 cvjetova. Poznat je od davnina, spominje se u bibliji a u prošlosti se koristio za liječenje i bojanje tkanina. Crveno |
|
![]() |
|
Draga moja miska, ako si joj ovako rekla
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() Ti si kriva što sam jučer u vrtu, kada sam vidjela mali pupić koji je provirio iz zemlje, ostala ovako ![]() Znam da ćeš reći kako si toj maloj biljčici očitala bukvicu prije nego si ju poslala ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
zaista nema riječi koje bi mogle dočarati ljepotu buđenja prirode u tvojem vrtu...uvijek jednistvena i originalna prezentacija naše Slave
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Divnih li proljetnih cvjetića kod tebe! Napokon je krenulo.
Iako, ponovno moram to reći, tvoj vrt je lijep kroz sva godišnja doba! ![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Timijan (Thimus vulgaris "Faustini")
![]() Timijan se orezuje nakon cvatnje ali mu na kraju zime porežem vrhove jer je poznata njegova osobina da ponekad malo zaspe i sporije raste. Timijan nije biljka koja će svojim glamuroznim izgledom izazvati divljenje, ali ima drugih, puno vrijednijih osobina; zimzelen je, nezahtjevan, ljekovit, zanimljiv i koristan kao začin a pčele od njegovih cvjetova prave mirisni med. Grmići timijana, visoki do 40 cm, rastu na suhom i škrtom tlu, na punom suncu. U ljekovite svrhe se najviše koristi u liječenju dišnih puteva. Za sušenje se bere tokom ljeta kada je u cvatu, suši se okrenut naopačke na suhim i prozračnim mjestima. Osušen se čuva u dobro zatvorenim staklenim posudama. Timijan se koristi u kulinarstvu kao začin koji poboljšava probavu teških jela a okus mu se pojačava na višim temperaturama. |
|
![]() |
|
Prošle godine mi je prvi puta cvjetala, i još je malena. Nadam se da će ove godine krenuti malo brže. ![]() |
|
![]() |
|
miska
arčik Hvala vam! ![]() |
|
![]() |
|
![]() Bijela vajgela (Weigela florida "Bristol Snowflake") je nešto niža, naraste do 1.5 m i ima povijenije grane. Ako ima dovoljno sunca, cvjeta sve do jeseni. ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
vidim ja da je to nešto drugačije,ali prekrasno.da li i je ona penjačica. kod tebe proljeće već dobro zagazilo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |