Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 58> |
Korisnik | |
jo jo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u onom kaktusu cvjecari pored mepasa imaju fine, iako su od 35-40 km :/
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Ninett prekrasne su i više od toga
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Hvala Mandevila...
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
cicaaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 7 |
drugari treba mi vas savet.Cudo sam napravila jaoooo...jedna orhideja mi bila sumnjiva presadila sam je korenje je bilo 80 posto trulo stavila sam u nov supstrat list je bio JAKO LEP ZELEN tj bilo je 3 lista i jednog dana vidim jedan list joj otpao a nije ni suv ni povijen cvrst je i zelen bio kao da ga je neko slomio a nije niko samo je otpao :cry:...uzea sam izvukla je iz supstrata da vidim da je nekako stabilnije vratim nije bila stabilna i i vidim da joj je ono malo preostalog korenja trulo i meko kako sam povukla da ga otkinem odvojim ta dva lista od onog glavnog dela(sto ide izmedju korena i lista)i ostanu mi SAMO DVA LISTA SPOJENA U RUCI ...jel postoji neki nacin da bilo sta uradim sa njom mucenicom tjsa ta dva lista koji nemaju ni koren NIJEDAN ni cvetnu drsku :sad9: ???
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ma nema šanse da išta napraviš sa ta dva lista. Pomiri se sa tim da ti je phal krepucnuo...
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Na donjoj strani lista pri vrhu primjetila kao male prozirne kapljice. Kad sam ih dotakla to je nešto gusto, rasteže se kao ljepilo. Biljke inače odlično izgledaju, čak je prošlogodišnji keiki s tri mala listića potjerao cvjetnu grančicu s dva pupića. To još nisam vidjela i neznam trebam li reagirati i kako. Cimi, možda imaš neku ideju?!
|
|
![]() |
|
cicaaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 7 |
joj :( plakala sam kao kisa sto sam je upropastila ...
kakva sam ja budala ne znam gde sam gresila toliko nikad je nisam zalivala pre 7.dana... vezala sam se za nju..al nemam srece hvala devojke svakako..
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ljepljiva rosa na listovima phala je biljni sok koji inače biljci služi kao hrana, a kada je biljka u naponu snage proizvede višak soka koji onda izađe na površinu lista. Na taj način biljka i primamljuje oprašivače. Problem je što taj sok primami i kukce koji oštećuju biljku pa je uputno taj sok vlažnom krpom obrisati. Cicaaca, ne sekiraj se zbog phala. Ne mora biti da si bilo gdje pogriješila - ponekad se jednostavno biljka razboli i ode u vječna lovišta - baš kao i ljudi.
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Cimi
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
I ja sam primijetila tu smolu, hvala Jadranki na pitanju a Cimi na odgovoru.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Meni na brzinu izgleda kao nova cvijetna stapka.
![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
DR to ti je nova cvjetna grančica sasvim sigurno.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Hvala vam ljubiteljice phalova! Baš me zanima daljnji tijek događaja. Ovo mi je puno ljepše i zanimljivije od kupljene biljke u punom cvatu. Nadam se da ću je održati do cvjetova...
![]() |
|
![]() |
|
Drugari,znam da ste svi pisali da se orhideja ne presadjuje u fazi cvetanja nikada,ali mojoj je jako puno korenja istrulilo vidim kroz saksiju .Pritom nisam preterala u zalivanju dobila sam je sa tako losim korenjem.Da l da je ipak presadim iako cveta sta da radim? strah me da ne istruli skroz ...
|
|
![]() |
|
Ja sam svoje poslije kupnje gotovo redovito odmah presađivala u veću teglu, a uvijek sam ih kupovala kada su u punom cvatu. Nijedna nije pokazala da joj je to naškodilo. U svakom slučaju kod presađivanja treba biti jako pažljiv i odstraniti sve trulo i osušeno korjenje. Ta mjesta reza zaprašiti cimetom.
|
|
![]() |
|
anica123 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Travanj 2015 Lokacija: Derventa Status: Offline Bodovi: 4 |
Pozdrav svima :D Imam problem sa orhidejicom,jedan list joj je pozutio i otpao i to najdonji list,a sad se na ostalim listovim a nesto pojavilo kao da trunu i to u sredini.Sad ne znam sta da radim,bojim se da je nisam puno zalijevala.
|
|
![]() |
|
anica123 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Travanj 2015 Lokacija: Derventa Status: Offline Bodovi: 4 |
http://s375.photobucket.com/user/Anica_Kulaga/media/Mobile%20Uploads/1429792498466208932435_zpskhtgbvzl.jpg. - ![]() ![]() http://s375.photobucket.com/user/Anica_Kulaga/media/Mobile%20Uploads/IMG_20150423_123209_zpsbnbizaga.jpg.html - ![]() ![]() |
|
![]() |
|
cranberry ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2015 Lokacija: Bg Status: Offline Bodovi: 11 |
Veliki pozdrav svima i hvala vam za ovo divno mesto na kome mozemo da se informišemo o ovim divnim krasoticama, a i da uživamo u prelepim slikama. od skoro sam ponosna vlasnica dva phala i još jednog kog sam dobila na oporavak (ako bude uspelo).
Pročitala sam ovu celu temu i informisala se o svemu što je potrebno. Molim vas za savet oko mesta na kome ih treba držati. Moji prozori su okrenuti na istok i jugo-istok ali je problem sto je iznad mog stana terasa tako da su mi prozori jednim delom natkriveni pa se plašim da im neće biti dovoljno svetla. Predveče im palim jednu lampu pošto sam negde pročitala da dobro podnose veštačko svetlo pa se onda nadam da će im možda malo pomoći. U nastaavku ću ostaviti fotose da ih vidite. Zalivam ih na 8 dana tako sto ih utapam u vodu na sat vremena, a jednom mesečno ih prihranjujem. Bila bih vam zahvalna na nekom savetu Veliki pozdrav svima. nisam sigurna da mi je pošlo za rukom ovo postavljanje sličica |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |