Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 229230231232233 243>
Korisnik
Poruka
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 147
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2015 u 07:58
To je to!! Hvala Andina! Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
janja-nja-nja View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 217
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 11:14
Možete li mi reći kako se zovu ove biljke:
1
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-15%2019.39.21_zpsohfuos4s.jpg. -

2
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-26%2019.39.06_zpsuf3gqwvw.jpg. -

3
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-15%2019.39.08_zps9b9sxin7.jpg. -

4
ova visoka vbiljka čiji su listovi bijeli na vrhu
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2013-09-14%2016.11.08_zpsuqwmrtl6.jpg. -

5
ova zelena biljka bez cvijeta s ovim nježnim poput kunice cvjetovima
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-14%2011.43.15_zpslb7ndkpl.jpg. -

6
ova biljka koja samu sebe sije, a voljela bi je nabavit u drugoj boji ako ima
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-08-22%2011.46.11_zpsfjowrkd6.jpg. -

Hvala svima koji prepoznaju ili doznaju kako se zovu ove biljke:)
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 12:13
Originalno poslano od člana erutrina erutrina napisao:

http://shack.us/photo/my-s/37/hpim8985.jpg/ -
euforbija
Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us

Jeste li sigurni da se ovo zove euforbija?
kad utipkam euforbija ili euphorbia dobijem sasvim drukčije cvijeće (slike).

zainteresirana sam da saznam puno ime sa latinskim nazivom jer ga nažalost moram kupiti ponovo.
Majka je imala cijeli red ovog cvijeća, ali iz sjemena ove godine nikla su samo dva i na pola stabljike kad su već se formirali ovi bijeli listovi na vrhu počela se sušit stabljika. Poružičastila je, odlomio se gornji dio i sad samo stabljika viri iz tla.

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 13:00
100% Euphorbia marginata - jednogodišnja biljka, treba dosta vlage za nicanje i rast. Stvara puno sjemena, ali treba pričekati da se sjemeni tobolci (po tri sjemenke u svakom) potpuno osuše i posmeđe. Tada treba brzo pokupiti sjeme dok se nije samo rasulo. Inače, mliječni sok u stabljikama je otrovan, tj. iritira kožu i zato s njom treba oprezno.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 13:05
HvalaSmile sad napokon mogu reći mami da ne brine. Rastužila se kad se osušilo, a nismo znali kako se zvoe da ponovo nabavimo.

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 13:08
Broj 3 je euphorbia marginata, broj 5 je izgleda cosmos.
 Hvala, Andini na punom nazivu euforbije i Erutrini na tome što je stavila sliku svoje biljke na forum:)
Hvala Nataliji što je utvrdila da je u pitanju cosmos na slici 5.
Ostaje još 1, 2, 3 i 6
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 13:15
1. Mogla bi biti Crocosmia (Montbretia) ili Iris sibirica, vidjet ćeš kad procvjeta.
2. Aquilegia (pakujac)
3. Alcea rosea (ukrasni sljez)
4. Slika je malo mutna, ali čini mi se Euphorbia marginata (jednogodišnja mlječika)
5. Dobila si odgovor na drugoj temi - Cosmos bipinnatus, a cvjetovi na ovoj slici su očito ružini.
6. Impatiens balsamina (lijepi dečko)
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 13:32
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

5. Dobila si odgovor na drugoj temi - Cosmos bipinnatus, a cvjetovi na ovoj slici su očito ružini.

to sam pogrešno napisala cvjetovi umjesto listovi,ispričavam se. Nije cvjetao taj cosmos dosada uopće. Da je pustio cvijet ranije bi ga prepoznala. Sijale smo mama i ja razno cvijeće u tu gredicu. Očito je narastao cosmos koji je je ona posijala, a frezije koje sam ja sijala nisu.

Što se tiče slike 1 i ja sumnjam na montbreciju, ali već 3 mjeseca nije raslo uvis, a žuta montbrecija koju ima tri puta više listove od ovog. Čak sam sumnjala i da se radi o biljci mačić. Teško je prepoznat bez  cvijeta. Čekam već tri mjeseca da procvjeta da stavim sliku, ali ništa.

2. Pakujac? smile188
a baš sam htjela nabavit jedan za vrt! teta koja mi je to prodala nije znala ime, a meni je bilo žao što stoji na suncu tako dugo pa sam kupila. imalo je cvjetove prije dva mjeseca, ali užasno užasno sitne ljubičaste. Nisam ni gledala detaljno, jer swu bili jako jako sitni.
Ali možda budu tijekom drugog cvata krupniji.

Hvala ti puno. Sad znam naziv svake biljke u cvijećnjaku zahvaljujući tebi.

Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2015 u 10:31
Može pomoć oko imena ove slatke prekrivačice tla...ima sitne listiće kao kućna srećica, i raste u debelom sloju, cvjetala je sitnim lila cvjetićima, ali ih nažalost nisam stigla slikati.Prezimljava u vrtu.
Unaprijed zahvaljujem!

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2015 u 15:21
Originalno poslano od člana temzi temzi napisao:

Može pomoć oko imena ove slatke prekrivačice tla...ima sitne listiće kao kućna srećica, i raste u debelom sloju, cvjetala je sitnim lila cvjetićima, ali ih nažalost nisam stigla slikati.Prezimljava u vrtu.
Unaprijed zahvaljujem!

Thymus praecox
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2015 u 07:03
Natalija Hug i opet ti puno hvala na brzom odgovoru!
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2015 u 07:08
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Molim id za ova dva ljepotana

Senecio jacobsenii
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2015 u 07:52
Hvala!
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2015 u 06:39

Molim pomoć koja je ovo biljćica? Kako ju njegovati?
 Tijekom ljeta mi je vani u hladu i jako dobro napreduje  no čim zahladi propada, ne vrijedi ni topla ni negrijana prostorija, a rečeno mi je da je sobna biljka.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2015 u 09:26
Možda Pilea microphylla. Smile
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
vbosilj View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vbosilj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2015 u 20:09
Lijep pozdrav,
zamolio bih za pomoć pri identifikaciji ove biljke. Sama se je rasijala i raste po cijelom vrtu, a netko mi je rekao da tjera krtice. Možda nije točno, ali možda pomogne. Unaprijed hvala.

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2015 u 20:21
paukov cvijet - Cleoma spinosa
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2015 u 10:10

molim vas lijepo ID.kupljeno pod platicodon,al ja ne bih rekla da je to istina
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2015 u 19:14
a eustoma?

Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2015 u 08:26
hvala Natalija jest liziantus eustoma.eto sad sam pročitala i da ne može na kontinentu opstati preko zime baš mi je žao,jako je lijepa
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 229230231232233 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.