Limun |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 35> |
Korisnik | |
Rioja ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Veljača 2016 Lokacija: Zadarska Status: Offline Bodovi: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Svi vi koji imate limun, pomozite! Kupila sam dva limuna prije godinu dana. Posadila ih na suncanu stranu. S obzirom da su listovi bili zuti gnojila sam sa tekucim gnojivom za agrume,i zeljezom. Nisu izgledali lose,ali ni najbolje. Oba su imala malo cvijeta. Pred zimu sam ih zastitila s agrofolijom, i stavila puno piljevine okolo...oni sada lose izgledaju, vrhovi grana su bez lisca i suhi, dosta listova su smedi uz rub i suhi...gdje sam pogrijesila?? Piljevina??Hvala
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Prihrani ga ureom kad počne cvjetati.Pažljivo sa količinom.
|
|
![]() |
|
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
U proljece je muz kupio limun ljetos je cvjetao i formirao plodove koji su brzo otpali.Pred zimu sam ga unijela u grijani prostor sa dosta svjetla iscvjetao je oprasila sam ga vjestacki pomocu cetkice sta da radim da mu plodovi ponovo ne opadnu.
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Aralija hvala ti već je spremljen i nalazi se pored prozora, mislila sam da možda skinem cvjetiće da se ne crpi biljka tijekom zime.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Što duže ga drži vani jer temperature nisu niske. Jedan starinski savjet kojim su se koristili moji roditelji. Kad bi se spremali minusi (iako su rijetki na otoku ali bilo ih je i sa snijegom) oni mi ogradili limun s daskama i ostavili zapadnu stranu otvorenu, po vrhu bi nabacali grane bora i sproveli žarulju od 100W. Svaku noć žarulja je bila upaljena, svi su bili skeptični ali njima limun nikad nije propao a drugima iako je bio zaštićen jeste. Ima nešto u toj žarulji
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
![]() |
|
Geography ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
evo moga limuna izrastao u pravo drvo i što je još važnije dao plodove, a u proljeće prošle godine bio je skoro pa uginuo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Hvala na brzom odgovoru. Znači sigurno je taj miner u pitanju? Hmmm i navedeni pesticid nije djelovao? Znači li to da je kod vas vec 5 godina prisutan i ne može ga se riješiti????
![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
To je lisni miner,ako pogledaš malo pažljivije na jednom kraju kanalića možeš vidjeti malog žućkastog crvića.Živa pošast,ima 4-5 godina da se taj nametnik pojavio i vrlo ga je teško uništiti.Trebao bi ga uništit Confidor,ja pokušao i nije mi uspjelo.
|
|
![]() |
|
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Ovako gledajući izgleda kao da su neki maleni tanki crvici ispod paučine, ali nije tako, ovaj bjeličasti prekrivac sto lici na paučinu je u stvari onaj milimetarski tanki pokrivni sjajni sloj na površini lista koji je jedini ostao netaknut dok je tkivo ispod njega degradiralo.
|
|
![]() |
|
Imam problem sa agrumima koji traje vec mjesec dana...naime, svi mladi izboji i listovi izgledaju neobicno, na donjoj strani listova su neobične crne duguljaste, valovite šare, i svi ti listovi zakržljaju i deformišu se zbog toga. Da li je neko imao slično iskustvo i kako ga je rijesio?
|
|
![]() |
|
ilje ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Rujan 2015 Lokacija: slav brod Status: Offline Bodovi: 6 |
par fotki gdje se vidi kalem
http://oi65.tinypic.com/15ofek2.jpg http://oi68.tinypic.com/2d131x2.jpg |
|
![]() |
|
ilje ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Rujan 2015 Lokacija: slav brod Status: Offline Bodovi: 6 |
evo da javim jedan mi je pup sto sam kalemio struno ostali su zeleni ali jos nisu izbili neznam jel se to primilo ??? da li bi sad trebo odsjec stablo iznad pupova koje sam kalemio ?
|
|
![]() |
|
Andrija 2 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
vosak neće škoditi. meni se isto desilo, pa sam se koristio voskom, to je normalno. viđam često agrume na kojima se kora razdvojila.
|
|
![]() |
|
izgleda imam problem evo jutros sam primjetio promjene kod pupova kora se malo rasirila i kroz rupicu se vidi stablo sta da radim jel vrjedi pokusat zatvorit voskom ili da ne diram ???
|
|
![]() |
|
Geography ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Evo mog limuna uslikan 1.10.2015. Ima cvjetova, malih limunčića, srednjih i onih velikih koji treba da počnu da dozrijevaju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
misoo83 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 173 |
Ja sam koristio 3 pupoljka kad sam kalemio moj limun, imao puno plemki a samo jednu podlogu pa reko bolje probam vise komada u slucaju da se neki ne primi kad na kraju svi se primili.
|
|
![]() |
|
a jbg nisam znao mogu ja njih poslje potrgat ako se svi prime pa ostavim samo jedan ako je tako bolje
|
|
![]() |
|
To je malo puno 5 pupova,bolje bi tjeralo da je jedan.Traku skini kad pupovi potjeraju.I bolje da su unutra ako je hladno.
|
|
![]() |
|
evo upravo nakalemio e sad dal ce se primit pitanje je prvi mi je put da to radim stavio sam 5 pupova
na T rez i omoto izolirkom temperatura vani nije bas sjajna 16c neznam jel ga trebam u kucu unjet ? i jedno pitanje za koliko dana trebam traku skinut ? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |