Senecio |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 8> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 21:03 |
![]() Senecio crassissimus Lijepa sukulentna biljka, zeleno-sivih listova koji su obrubljeni tankim rubom ljubičaste boje. Stabljika ima isti takav ljubičasti ton. Zahtijeva uvjete kao i ostali sukulenti - dobro drenirano tlo, sunčani ili malo sjenoviti položaj. U ljeti, ako je na punom suncu traži češće zalijevanje, jer se zemlja brzo suši. Razmnoćava se reznicama. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj senecio ima sada tri godine i prvi put ima pupoljke
![]() Veselim se cvijetu. Očekivala sam da će cvijet biti bijele ili ružičaste, pa sam se iznenadila, jer sam na slikama vidjela da je cvijet - žut. Pronašla sam podatak da podnosi minimalnu temperaturu od 3-7 stupnjeva |
|
![]() |
|
![]() Senecio cuneatus Sukulent, zelenkasto-sivo lišće u obliku koplja. Cvjeta u rano ljeto. |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
@Pronašla sam podatak da podnosi minimalnu temperaturu od 3-7 stupnjeva -Žao mi je da ovaj podatak nisam prije znala, naime onog jednog dana kad je kod nas snježilo senecio crassissimus mi se smrznuo iako je bio zaštićen od snjega i vjetra ali se temperatura ipak spustila do 0 što ga je ubilo. ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Otok, super si teme započela jer nam je očito nedostajalo informacija za sukulente pošto baš nisu zastupljeni previše kao teme na forumu..samo naprijed
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Otok, osvježiš mi svako jutro! Hvala na poduci i sličicama, a ja idem dalje promatrati svoje i tražiti nove jer sam - otkrila Ameriku
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Vrijedna je naša Otok u svakom pgledu, lijepo opisano, popraćeno slikama
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Jurica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 16 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 234 |
Kako prvi put čujem za ove sukulente,ja ih poznam samo iz porodice Crasulacceae(rod Crassula,sedum,sempervivum,kalanchoe,echeveria,aeonimum)sam potražila Senecio.U tu porodicu spadaju i nesukulentne biljke,a od sukulenata sam našla Senecio rowleyanus koji me oduševio,no ne znam može li se uopče naći kod nas?Navodno i cineraria je senecio(poludrvenasti grm).Ove koje si Otok spomenula ne mogu naći pod senecio za sad.
|
|
![]() |
|
Ima ih jako puno vrsta. Senecio rowleyanus vidjela sam tu na forumu, ima ga netko od forumaša.
Ja imam još neke za koje sumnjam da spadaju u tu grupu, ali još ih moram dešifrirati, jer taman kad mislim da sam ga pronašla, nađem nešto jako slično pod drugim imenom |
|
![]() |
|
Jurica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 16 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 234 |
Našla sam da Senecio spada u porodicu Compositae/Asteraceae.
Ako netko ima S.rowleyanus,neka se pliz javi,a ja bum se bacila u potragu dalje. |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Ja sam nekoliko godina imala senecio haworthii, ali mi je prošle godine uginuo. Ne znam zašto, ali znam da mi ga je baš žao. I rado bih ga opet imala. Ako ga neko ima, možemo smisliti način za kakvu razmjenu.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dali bi možda ovaj moj spadao u senecie
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Senecio je jedan od najvećih rodova kod sukulenata i identifikacija je vrlo teška. Da ne kažem nemoguća. Tvoj sukulentić mi sliči Seneciu ali daleko od toga da bi bio siguran u to. Onoliko koliko ja poznam Senecio (malo) znam da svi imaju cvijet žute boje.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dakle hvala ti meni sliči na onaj od Otok na trećoj slici, iako su možda malo uži listovi, ali vrlo slični - možda se i malo izdužio ove zime.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ah ta identifikacija!
Mogao bi biti s. cuneatus, a pogledaj malo pod s. kleiniiformis |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....Senecio je jako raznolik rod, inace porodica Asteraceae ...sjecate se zute penjacice Lantanine......slucajno sam nasla slicnu penjacicu za koju je prijateljica mislila da je kupila brsljan sve dok nije procvjetao sa divnim zuckastim cvjetovima tipa neke ivancice...
...tesko je bez cvijeta odrediti sto ima Trisa....
|
|
![]() |
|
Hvala cure svejedno, bit će da je u toj porodici, a čekat ćemo cvijet, ako bude sreće.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
![]() ![]() Senecio articulatus |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
otok i pinus divne su vam biljke
![]() najesen sam bila dobila listić nekog senecia, ali nije mi išlo zakorjenjivanje, vidim da je otok napisala da ide samo s reznicama, sad mi je lakše, mislila sam da sam ja nešto zeznula, jer sam puno sukulenata uzgojila iz listića imam krunicu tj. onaj rowley.... nešto ![]() ne znam u čemu griješim, voljela bih kad bi se javili brbe i vule, vidjela sam njihove predivne, raskošne primjerke na slikama i podijelili "tajnu" uspjeha u uzgoju krunice |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |